Hogyan jelezzem a főnökömnek, hogy tudom, hogy én keresem a legkevesebbet és ez nagyon nem fair, így fizetésemelést kérek?
Lassan egy éve vagyok az irodában, bár a fizetések nem publikusak de kezembe akadtak a fizetéses papírok... A gyakornok 20 ezer forint híján ugyanannyit keres mint én, a 0 kilométeres új kolléga próbaidő alatt 30 ezerrel többet kap, utána kb 30%-kal lesz magasabb a fizetése.
Sajnos ez iszonyúan demotivál, teljesen hülyének vagyok nézve, miközben állandó a túlóra, a szabadságomon folyamatosan hívogattak (már ha elmehettem pár napra), sok a munka, állandó készültségben kell lennem.
Nagy a fluktuáció, én vagyok a legrégebbi tag, én csinálom az érdemi munkát. Azt tartanám fairnek ha legalább annyit kapnék, mint az új kolléga a próbaidő után, de az egy 70 ezer forintos emelés lenne, azt erősnek érzem.
Szóval hogyan tudnám finoman jelezni a főnökömnek, hogy ne nézzen hülyének és adjon korrekt bért, főleg összehasonlítva a többi kollégával...
Úgy adod elő, mintha 10 éve ott dolgoznál, közben a hároméves bojtárkodásból egy még hátravan. Ne viccelj már, örülj, hogy helyed van, kérj 10 százalék emelést a jó munkára hivatkozva, és ne hozd fel a többiek fizetését.
Az amúgy a fizetési papírokból nem derült volna ki, hogy az újonc mennyit fog keresni 3 hónap múlva.
Nagy a fluktuáció, 2 szakvizsgázott ügyvéd van, az egyik a tulajdonos,a főnököm, a másik csak együttműködő, nem sok beleszólása van a dolgokba, heti 2 napot van bent.
Így én vagyok az aki a legrégebb óta itt van, pár hónap után mindenki felmond... meglepő :)
A jövendőbeli fizetést pedig azért tudom, mert rendszer van, a próbaidő után 15%-os emelés van. DE, ha az adott embernek nem is emelnének, akkor is magasabb jóval a bére, mint az én megemelt bérem...:)
De köszi a tanácsokat!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!