Miért ilyen nehéz IT-beli/programozói állást találni?
Egyszerűen mindig ugyanaz a forgatókönyv: Jelentkezek, beküldöm az önéletrajzom, és vagy felveszik velem a kapcsolatot, vagy semmi nem történik. Ha az előbbi történik, jön az interjú, meg a teszt írás. És hiába sikerül nagyon jól a teszt meg az interjú is, vagy netán ha szarul is sikerül, akkor is az lesz a vége, hogy "Sajnos nem te kerültél kiválasztásra." Eddig 20 állásra jelentkeztem, mindig ez volt. Elvileg kapkodják az embereket innen a területről, de ez nem nagyon érződik.
Rólam annyit kell tudni, hogy bsc-t végeztem, az egyetem alatt SQL adatbázis-fejlesztőként dolgoztam. Nem tudom mit kéne csinálnom, hogy végre megtörjön az átok.
Budapest vagy vidék? A 320 nettót tudom, hogy minden gyakorizó megkapta már bébiként, de ez a valóságban nem mindig így van. Ha első munkahelyed, lehet egy kicsit lejjebb kéne még lépned bérigénybe. Én egy nettó 280-at mondanék.
Hány hónapja keresgélsz?
Nem értem, én még egyetemista vagyok és heti szinten hívnak random emberek a profession.hu-ról vagy a schönherz iskolaszövetkezettől, hogy állásokat ajánljanak.
Jelenleg 38 kreditem van így nem is akarok dolgozni, ezért többnyire elhajtom őket, de mindent meghallgatok.
Meg még januárban a félév kezdete előtt beadtam 3 helyre a jelentkezésemet , hogy teszteljem milyen teszteket iratnak és milyne interjúk vannak, hogy majd a nyáron gyakorlat végzéskor megtudjam ugrani a kezdeti feltételeket könnyebben és ebből 1 helyről nem jeleztek vissza, 1 helyre elmentem tesztet írni, ami sikerült szerintem, de mégis azt mondták hogy nem úgy sikerült ahogy elvárták a 3. helyen meg azonnal felvettek volna és már szervezték a belépő kártyámat amikor mondtam, hogy adjanak egy kis idő átgondolni a lehetőségeimet és persze pár nap múltán visszautasítottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!