Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozók akiknek munkájuk...

Programozók akiknek munkájuk a programozás! Mennyire könnyű egy jól kereső állást találni és mik az általános kitételek, hogy felvegyenek?

Figyelt kérdés
Most meg szeretnék kérni mindenkit, hogy csak azok válaszoljanak a kérdésemre akik teljes munkaidőben programozóként dolgoznak. Rengetek helyen lehet olvasni, hogy jaj de könnyű manapság egy jó munkát találni programozóként, és hogy jaj csak úgy úsznak a pénzben de mennyire van ez így egy átlagos programozónál? Persze tudom, hogy a pénz mennyisége függ végzettségtől kezdve valós tudáson át mindentől de egy átlagos tudású programozót vegyünk alapul.

2021. júl. 22. 01:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
95%
Ezen a héten eddig 5 recruiter vagy fejvadász írt rám LinkedIn-en és be sincs kapcsolva, hogy munkát keresek. Ezen kívül van 2 interjú folyamatom függőben, ahova én jelentkeztem.
2021. júl. 22. 06:38
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

En úgy gondolom, hogy az adott személytől is függ, hogy mennyi idő alatt talál munkát.

Júliusban kézhez kaptam a proginfós diplomámat, június végén kezdtem el keresni munkákat. (linkedin-en)

Beadtam mindenhova a jelentkezésem, ahova úgy éreztem elég tudással rendelkezem.

Egyszerre 10-12 helyen volt beadva a jelentkezésem, több helyről is (számszerint 5-6) hívtak interjúra. Az egyik cégnél végigmentem a 4 körös felvételi procedúrán, és már kaptam is ajánlatot tőlük, amit el is fogadtam.

Magyarul: július elején végeztem, és már most van munkám.

Tudás, kitartás és természetesen szerencse kérdése is, hogy ki milyen gyorsan tud elhelyezkedni, ajánlat pedig van bőven.

2021. júl. 22. 08:57
 3/21 anonim ***** válasza:
23%

Pesten 20 perc volt, ennyi volt az interjú. :-D

Pesttől 200km -re évek alatt se, inkább egyénibe nyomom nyugatra. :-)

2021. júl. 22. 09:38
 4/21 anonim ***** válasza:
16%

Ha Magyarországon keresel állást mindenképpen legyél Budapesti, különben kvázi büntetve vagy. A vidéki embert semmibe nézik! Egy vidékinek sokkal többet kell tudni, sokkal meggyőzőbbnek kell lenni, mint egy fővárosinak, ha el akar helyezkedni.

Tudom tudom! Távmunka! De azért nem gondolom, hogy egy juniort örömtől repdesve akarnának felvenni a cégek. Még akkor sem, ha sok cég efelé hajlik.

2021. júl. 22. 09:38
 5/21 anonim ***** válasza:
13%
(#4: egy gyakorlott alkalmazottat se aki már 2-3 éve ott van, max heti 1 nap "HomeOffice" ami általában mindennel megy csak munkával nem.)
2021. júl. 22. 09:40
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsere nincs a fovaroshoz kotve az ember, rengeteg cegnel van tavmunka lehetoseg, kifejezetten jol fizeto cegeknel is gyakori. Revolut pl. eleve ugy toboroz Magyarorszagon, hogy nincs is irodajuk itt. En nem is mennek mar vissza az irodaba.

Gyakorlott, kompetens fejlesztokent gyakorlatilag nem is kell munkat keresned, mert a recruiterek keresnek teged.

2021. júl. 22. 10:10
 7/21 anonim ***** válasza:
75%

"Persze tudom, hogy a pénz mennyisége függ végzettségtől kezdve valós tudáson át mindentől de egy átlagos tudású programozót vegyünk alapul."

Nekem nincs végzettségem (egy webprogramozó OKJ-t leszámítva, említésre sem méltó).

A leghosszabb idő amit munka nélkül töltöttem az elmúlt 8 évben nagyjából egy hét volt, webes full stack / backend területen bruttó 1.2m budapesti (de 100% home office) fizetésem van jelenleg. Ezzel jelenleg elégedett vagyok, mellé még jön 13. havi fizu, cafeteria, magánklinikai ellátás meg ilyesmik.

Én úgy látom, hogy X év tapasztalat és egy összerakott LinkedIn profillal már nem kell állást keresni, megtalálnak maguktól. Első ~2 évemben pedig nem válogattam, gagyi fizetésért (nettó 300 körül) elmentem és tapasztalat szerzés volt a fő cél.

2021. júl. 22. 12:04
 8/21 anonim ***** válasza:
45%

Nagyon sokan már egyetem alatt "elkelnek", legtöbbször az a cég, ahol gyakorlaton van, átveszi az embert főállásba a diploma után. De ha mégsem, akkor is pár hónap alatt lehet találni junior pozit, már ha tényleg értesz is a programozáshoz.

Senior fejlesztőként pedig már általában "te diktálod a feltételeket" és versenyeznek érted.

A cég, ahol korábban voltam lecserélte a főnökséget és elkezdtek mindenkit baszogatni. Elegem lett, tavaly év végén kiléptem. 5 helyen volt interjúm (ebből két cég engem keresett meg) és 2 helyről is kaptam állásajánlatot, majd a jobbat elfogadtam.

Jelenleg is heti szinten kapok megkereséseket LinkedIn-en, pedig nem keresek aktívan munkát. Legtöbbször már eleve home office keretében keresnek embereket. Bármikor találnék új helyet egy hónapon belül.

#4: "Ha Magyarországon keresel állást mindenképpen legyél Budapesti, különben kvázi büntetve vagy."

Ez így nem igaz. Bár Budapesten több lehetőség van, de programozóként bőven akad munka mindenhol.

Én pl. kelet-Magyarországról dolgozok egy dunántúli cégnek. Sose költöznék Budapestre, akkor már inkább külföld.

#5: "egy gyakorlott alkalmazottat se aki már 2-3 éve ott van, max heti 1 nap "HomeOffice" ami általában mindennel megy csak munkával nem"

Hát, ez cég és egyénfüggő. Vannak cégek, ahol rájöttek, hogy ugyanolyan vagy még hatékonyabb tud lenni az ember, ha otthon dolgozik, ők meg spórolnak az iroda fenttartásán.

Ha meg valaki nem dolgozik, az úgyis kiderül hamar, azt lapát.

#6: "Gyakorlott, kompetens fejlesztokent gyakorlatilag nem is kell munkat keresned, mert a recruiterek keresnek teged."

Ez így van. Saját tapasztalat.

2021. júl. 22. 13:34
 9/21 anonim ***** válasza:
71%

#8: vagy nem tud otthon dolgozni, mert ott a család - gyerek ... és lehetetlen így a feltételek megteremtése.

Ezt most sokan megtapasztalták, és néhány vicces videó is össze jött.

Egyik topp példa erre: [link] :-D

(#5 voltam)

2021. júl. 22. 16:14
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenkinek alkalmas otthon otthoni munkavégzésre.
2021. júl. 22. 18:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!