Profi programozók tényleg használnak AI-t az egyszerűbb kódok megírására, a "piszkos munka" elvégzésére?

Nem csak az egyszerubb kodok megirasara, szinte mindenki hasznal mar valamit, Cursor, Copilot stb.
Annyi, hogy sok helyen self-hosted LLM hasznalhato csak, biztonsagi okokbol.

Senior fejlesztő vagyok, de én is használom a GitHub Copilot-ot. Vannak hibái, amiket ki kell tudni szűrni.
Amire használni szoktam:
- Kód egyszerűsítés
- Tesztek írására (bár ebben gyenge)
- Konfiguráció írására
- Template-ek generálására, amit majd lecserélek/kiegészítek ízlés szerint

Én próbálkoztam még a ChatGPT-vel, meg azzal a kínai xarral is, de nagyon buták ehhez, Coplilot-ot még nem próbáltam, állítólag az jobb ebben.
Kérdezni tanácsot kérni lehet, DE nagyon nem szabad bízni benne, mert nagyon sok dologban kamuzik és hülyeséget állít. Nekem pl volt olyan, hogy egy adott LIB-et linkelve olyan dolgokat akart velem lefejlesztetni ami már régóta benne volt (amikor tanult már az AI akkor is!).

Pl. meg lehet írni vele egy egész tanuló algoritmust adatbetöltéstől motitorozásig és tesztelésig, de olyan is lesz. A feljavítása már rád hárul, ami jóval több időt igényel.
Sok esetben egyébként arról van szó, hogy a szakemberség részévé válik, hogy jól tudj kérdezni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!