Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozók akiknek munkájuk...

Programozók akiknek munkájuk a programozás! Mennyire könnyű egy jól kereső állást találni és mik az általános kitételek, hogy felvegyenek?

Figyelt kérdés
Most meg szeretnék kérni mindenkit, hogy csak azok válaszoljanak a kérdésemre akik teljes munkaidőben programozóként dolgoznak. Rengetek helyen lehet olvasni, hogy jaj de könnyű manapság egy jó munkát találni programozóként, és hogy jaj csak úgy úsznak a pénzben de mennyire van ez így egy átlagos programozónál? Persze tudom, hogy a pénz mennyisége függ végzettségtől kezdve valós tudáson át mindentől de egy átlagos tudású programozót vegyünk alapul.

2021. júl. 22. 01:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38%
Az a tapasztalatom, hogy aki vidéken nem talál programozói állást, az Budapesten se találna értelmeset, mert ott nem a hely a probléma, hanem szakmai hiányosságok. Egy jó LinkedIn profil és kb. 2 év szakmai tapasztalat elég, ha rendesen tanultál közben, hogy soha ne kelljen többé állást keresned.
2021. júl. 22. 23:45
 12/21 anonim ***** válasza:

A kommentek szerint Magyarországon még mindig a fejlesztő választ munkát, nem pedig a munkáltató fejlesztőt.

Angliában saját tapasztalat szerint már kicsit nehezebbnek érzem a dolgot. Hatalmas a versengés, LinkedIn-en szinte minden helyre 60-90 fő jelentkezik, és közülük kell kitűnnöd csak a CV és CL alapján. Ott már eleve el van döntve a dolog, amikor látod hogy a jelentkezők 30%-a MSc-t is végzett, nyilván velük kezdik a szürést.

Én csak pályakezdő szemszögből tudok nyilatkozni. A junior posztokra általában minimálbér körül fizetnek (vidék, évi 18-24 ezer font fizetés).

Egy helyre ahova én jelentkeztem, ott úgy zajlik a felvétel, hogy szűkített listára kerülsz ha elég jó a CV, majd kiküldenek egy programozói tesztet. Ha azon átmentél, utána jön az interview. Ha azon is átmentél és nem volt nálad jobb, akkor vesznek fel, de mivel pályakezdő, 3 hónap betanulási idővel kezdesz, ami 3 fázisból áll és minden fázison át kell menned és csak úgy mehetsz eggyel feljebb. Ha átmentél a 3. fázison, akkor kerülhetsz át mint rendes fejlesztő a cégnél, de 1-2 évig még mindig alig a minimálbér feletti összegért. Szóval olyan sok fordulós, hogy számolni is elfelejtettem már :D

Nagyon ritka a normális hírdetés is. Ez azért is van, mert úgyis jelentkeznek rá harmincan, bármit írnak ki. (Láttam már olyat is, hogy Technical stack: JS, Java, C#, PHP, SQL stb, ha ez te vagy, jelentkezz, és jelentkeztek 43-an :D)

Illetve vagy a világ minden nyelvét is kérik, vagy nem írnak le semmit és találd ki mit kell tudnod. Legtöbb helyen se fizetés se munkavégzés helye sincs feltüntetve max város (amit 3 óra keresztbe utazni), ráadásul alig találni olyat ahova ne 50+ fő jelentkezne.

Persze, Magyarország volt a kérdés, a válaszok szerint besétálsz egy céghez és azonnal leültetnek programozni 2 millió bruttóért.. :D

De Magyarországra mindig minden lassabban ér el. Én úgy vettem észre, hogy egyre nagyobb és nagyobb a küzdés, illetve Angliában már a cég válogat százak közül, nem fordítva. Valószínűleg Magyarországra is el fog érni ez a trend éveken belül, de most még érdemes ezzel visszaélni, hogy mire ez a rendszer lesz otthon is.

2021. szept. 28. 14:21
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

"Ezen a héten eddig 5 recruiter vagy fejvadász írt rám LinkedIn-e"

Az nem jelent semmit.

2021. szept. 28. 17:59
 14/21 anonim ***** válasza:
De igen, azt jelenti, hogy rengeteg a lehetőség.
2021. szept. 28. 18:07
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

"Angliában már a cég válogat százak közül, nem fordítva. Valószínűleg Magyarországra is el fog érni ez a trend éveken belül, "

Nem fog, mivel már most is így van.

A sok wannabe veréb hogy mit beszél, az egy más dolog. Ők azt képzelik, hogy amit itt elmotyognak, az valósággá válik. A képzetlen buta fejükkel elég ha valahova bevakkantanak és már tolják is oda eléjük a nettó egy millás szerződést és megkérdezik tőlük, hogy hányas iPhone-t kérnek céges telónak, na meg, milyen színben.

2021. szept. 28. 18:11
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

"De igen, azt jelenti, hogy rengeteg a lehetőség."

LOL

2021. szept. 28. 18:11
 17/21 anonim ***** válasza:
Te hol dolgozol 16-os?
2021. szept. 28. 18:39
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Közöd?
2021. szept. 28. 18:47
 19/21 anonim ***** válasza:
Költői kérdés volt :)
2021. szept. 28. 18:53
 20/21 anonim ***** válasza:
51%

Az, hogy angliában ez hogy megy, azt nem tudom. Azt tudom, hogy az elmúlt 4-5 évben konkrétan divattá vált programozást tanulni ugyan úgy, ahogy divattá váltak a 'gamer' dolgok is. A kereslet esélyt kapott, a kínálat 5 éve bővül, viszont szerencse vagy nem, de ehhez a szakmához rettentő nagy kitartás kell. Nem szükséges egyetem, nem szükséges papír, viszont elengedhetetlen, hogy napi 8 órát gép előtt képes legyél ülni (kisebb megszakításokkal), elengedhetetlen, hogy szeresd a mit csinálsz (hétvégi tanulások, munka után tanulás), és elengedhetetlen a végtelen kitartás (nem adod fel évekig), mert az egész szakma problémák megoldásáról szól, ami folyamatos kudarcot jelent addig, amíg nem jön a megoldás. Akkor picit megpihensz, és jön a következő cumi, és így tovább.

Magyarán picit nehezebb ezt mérni, mint pusztán statisztikával. Rengeteg új alany jön, de ezáltal nagyon híg lett a kínálat is. Ha kellőképpen érett és felelősségteljes vagy, ha több az iq-d mint egy alkoholistáé, ha képes vagy különbséget tenni egy kocsmai és egy irodai, üzleti megbeszélés között, ha nem hagysz mindent félbe, akkor még mindig meg kell felelned a fönt leírt kritériumoknak. Lássuk be, az emberanyag 90%-ban trash. Ha csak egy kicsi kitartásod van, már kitűnsz a tömegből. Ez akár még jó motiváció is lehet.

2021. szept. 28. 22:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!