Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen nehéz IT-beli/prog...

Miért ilyen nehéz IT-beli/programozói állást találni?

Figyelt kérdés

Egyszerűen mindig ugyanaz a forgatókönyv: Jelentkezek, beküldöm az önéletrajzom, és vagy felveszik velem a kapcsolatot, vagy semmi nem történik. Ha az előbbi történik, jön az interjú, meg a teszt írás. És hiába sikerül nagyon jól a teszt meg az interjú is, vagy netán ha szarul is sikerül, akkor is az lesz a vége, hogy "Sajnos nem te kerültél kiválasztásra." Eddig 20 állásra jelentkeztem, mindig ez volt. Elvileg kapkodják az embereket innen a területről, de ez nem nagyon érződik.

Rólam annyit kell tudni, hogy bsc-t végeztem, az egyetem alatt SQL adatbázis-fejlesztőként dolgoztam. Nem tudom mit kéne csinálnom, hogy végre megtörjön az átok.

2022. márc. 8. 12:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
2%
Protekció, Szerencse, 10 év tapasztalat. Ezek kellenek sajnos.
2022. márc. 8. 12:35
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Kezdj el valami normalis dolgot tanulni, pld javat, vagy barmilyen frontend fejleszto nyelvet.

Ha csak az sqlhez ertesz akkor kb egy manualis tesztelo szintu tudasod van a piacon...

2022. márc. 8. 12:36
 3/16 anonim ***** válasza:
44%

Nem nehez, kifejezetten konnyu.

Mibol gondolod egyebkent, hogy nagyon jol sikerult a teszt es az interju?

2022. márc. 8. 12:39
 4/16 A kérdező kommentje:
Hát ezek mellett még jó vagyok Javában is és Pythonban is. De nemsokat számít, lefejleszthetek én egy NASA rakétakilövő programot is, ha nem megyek át a felvételi teszten akkor bukta... Egy olyan teszten, ahol 1-2 óra alatt kell megírnom 3-4 feladatot, majd optimalizálnom egy n^2-es algoritmust n*logn alá, és ha nem jövök rá, akkor megyek a levesbe. Úgy hogy az aktuális melónak meg köze nincs az ilyen feladatokhoz.
2022. márc. 8. 12:42
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Milyen berigenyt kersz?
2022. márc. 8. 12:44
 6/16 A kérdező kommentje:

Hát volt egy interjú, ahol minden feladatot megtudtam csinálni, még meg is dícsértek, azt mondák szép a megoldásom. El is kezdtem csevegni a hr-essel, hogy akkor majd együtt megyünk kv-zni az első napomon. Másnap jött az email, hogy nagyon sajnálják...

Vagy ugyanígy a technikai és a tesztes interjú után mondták, hogy gratulálnak, jók lettek az eredmények, és hamarosan megint felveszik velem a kapcsolatot, hogy tárgyaljunk a béremről. Eltelik 2 hét, semmi. Itt már gyanús volt. Aztán a 3. héten küldtek egy sablon e-mailt, hogy ők is sajnálják... Mindenki csak sajnál lol.

2022. márc. 8. 12:46
 7/16 A kérdező kommentje:
2000-ezres órabér a bérigényem, ez alá már nem szeretném vinni. Így is muszáj leadnom ennyire, hogy tudjak tapasztalatot szerezni.
2022. márc. 8. 12:48
 8/16 anonim ***** válasza:
39%

brutto havi bert mondj....

masik dolog, probalj KKV-kat olyan helyekre konnyebb bejutni

EPAM-ot probald meg, lehet kepzesre kell menj meg, de ott is eselyes hogy felvesznek.

Monjuk ha netto 320.000-at kersz kezdoken akkor teljesen megertem hogy sehova nem vesznek fel, ez olyan mintha a mekibe akarnal dupla aron dolgozni.

Nem mondom, van fejleszto aki elkerhet ennel tobbet is, de a tapasztalatok alapjan az latszik te nem ilyen vagy

2022. márc. 8. 12:53
 9/16 anonim ***** válasza:
33%

Semmit nem ersz vele igazabol, ha jol megoldod a feladatot, aztan az utanad kovetkezo 5 jelolt megoldja nalad jobban.

"Úgy hogy az aktuális melónak meg köze nincs az ilyen feladatokhoz"

Ez alapjan pl. nem lehetsz tul kompetens. Ezeknek a feladatoknak kifejezetten sok koze van a melohoz, jol fel lehet merni veluk az adatstrukturak es algoritmusok ismereteidet, problemamegoldo keszsegedet, hatarido/nyomas alatti teljesitmenyedet stb.

Valszeg veled van itt a problema, nem a csunya gonosz munkaltatokkal.

2022. márc. 8. 12:55
 10/16 anonim ***** válasza:
87%

Tedd fel a kódjaidat mondjuk githubra. Remélhetőleg van kész, vállalható projekted, ha nincs akkor pótold.

Csapatban dolgoztál már? Ez is sokat számít.

2022. márc. 8. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!