Miért ilyen nehéz IT-beli/programozói állást találni?
Egyszerűen mindig ugyanaz a forgatókönyv: Jelentkezek, beküldöm az önéletrajzom, és vagy felveszik velem a kapcsolatot, vagy semmi nem történik. Ha az előbbi történik, jön az interjú, meg a teszt írás. És hiába sikerül nagyon jól a teszt meg az interjú is, vagy netán ha szarul is sikerül, akkor is az lesz a vége, hogy "Sajnos nem te kerültél kiválasztásra." Eddig 20 állásra jelentkeztem, mindig ez volt. Elvileg kapkodják az embereket innen a területről, de ez nem nagyon érződik.
Rólam annyit kell tudni, hogy bsc-t végeztem, az egyetem alatt SQL adatbázis-fejlesztőként dolgoztam. Nem tudom mit kéne csinálnom, hogy végre megtörjön az átok.
Kezdj el valami normalis dolgot tanulni, pld javat, vagy barmilyen frontend fejleszto nyelvet.
Ha csak az sqlhez ertesz akkor kb egy manualis tesztelo szintu tudasod van a piacon...
Nem nehez, kifejezetten konnyu.
Mibol gondolod egyebkent, hogy nagyon jol sikerult a teszt es az interju?
Hát volt egy interjú, ahol minden feladatot megtudtam csinálni, még meg is dícsértek, azt mondák szép a megoldásom. El is kezdtem csevegni a hr-essel, hogy akkor majd együtt megyünk kv-zni az első napomon. Másnap jött az email, hogy nagyon sajnálják...
Vagy ugyanígy a technikai és a tesztes interjú után mondták, hogy gratulálnak, jók lettek az eredmények, és hamarosan megint felveszik velem a kapcsolatot, hogy tárgyaljunk a béremről. Eltelik 2 hét, semmi. Itt már gyanús volt. Aztán a 3. héten küldtek egy sablon e-mailt, hogy ők is sajnálják... Mindenki csak sajnál lol.
brutto havi bert mondj....
masik dolog, probalj KKV-kat olyan helyekre konnyebb bejutni
EPAM-ot probald meg, lehet kepzesre kell menj meg, de ott is eselyes hogy felvesznek.
Monjuk ha netto 320.000-at kersz kezdoken akkor teljesen megertem hogy sehova nem vesznek fel, ez olyan mintha a mekibe akarnal dupla aron dolgozni.
Nem mondom, van fejleszto aki elkerhet ennel tobbet is, de a tapasztalatok alapjan az latszik te nem ilyen vagy
Semmit nem ersz vele igazabol, ha jol megoldod a feladatot, aztan az utanad kovetkezo 5 jelolt megoldja nalad jobban.
"Úgy hogy az aktuális melónak meg köze nincs az ilyen feladatokhoz"
Ez alapjan pl. nem lehetsz tul kompetens. Ezeknek a feladatoknak kifejezetten sok koze van a melohoz, jol fel lehet merni veluk az adatstrukturak es algoritmusok ismereteidet, problemamegoldo keszsegedet, hatarido/nyomas alatti teljesitmenyedet stb.
Valszeg veled van itt a problema, nem a csunya gonosz munkaltatokkal.
Tedd fel a kódjaidat mondjuk githubra. Remélhetőleg van kész, vállalható projekted, ha nincs akkor pótold.
Csapatban dolgoztál már? Ez is sokat számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!