Mit tehetek, ha a főnököm elvárja, hogy túlórázzak?
Ne mondj fel és közben keress munkát. Aztán mikor összejön (lényegtelen mikor, lehet 2 hét, lehet 2 hónap, lehet 1 év), fogod, felmondasz és viszont látásra.
Nem kell tudnia a főnöknek róla, hogy te munkát keresel és ki tudja, még az is lehet, hogy gyorsabban találsz.
Nem éri meg neked, mégis ott vagy még mindig? Ne legyél hülye!
Pont azért, mert még pályakezdő vagy: kezdd el értékelni saját magadat már most, hogy ne abba szokj bele, hogy rabszolga vagy, akivel bármit megtehetnek!
Az én elvem az, hogy fél évente állásinterjúra megyek, akkor is, ha tetszik a hely, ahol épp dolgozom.
Egyrészt azért, mert lehet, hogy van mégjobb, másrészt meg azért, mert ha a főnök egy hónap múlva bunkózik, akkor hadd érezzem azt, hogy nem olyan idegen az álláskeresés világa.
Sokan azért ragadnak be egy-egy helyre, mert nem friss az önéletrajzuk, vagy félelmetes nekik az interjúzás.
Ha van egy fix meló, az egész olyan, mint nézegetni a kirakatot.
Hátha meglátsz valamit, ami megtetszik.
Ha pedig nincs semmi, ami a végzettséged szerint neked való, vagy a kiírás szerint rosszabb lenne, (pl. túl messze van) fél évente akkor is menj el egy interjúra, ha tudod, hogyha nem mész oda dolgozni.
Kell a rutin,és ha rendszeresen jársz, lesz egy magabiztosságod interjúban is.
Ha pedig van valami kivételesen jó meló, akkor jelentkezz egyidejűleg egy gagyi helyre is. Pont azért, hogy gyakorold kicsit a helyzetet.
Én ilyenkor mindig azt mondtam a főnöknek, hogy fogorvoshoz megyek. Sok gyökérkezelt fogam van, elhitte.
"mert nem friss az önéletrajzuk"
Hát azért egy önéletrajzot átírni nem olyan nagy kaland.
De más opcióm nincs sajnos
Esetleg más megoldás erre?
Megtagadom a túlórát? Vagy szó nélkül hazamegyek amikor letelik a munkaidőm?
"De más opcióm nincs sajnos"
Másfél hónapja írtad ki a kérdést. Azóta már akár a kezedben lehetne egy új munkaajánlat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!