Mit tehetek, ha a főnököm elvárja, hogy túlórázzak?
"Megtagadom a túlórát? Vagy szó nélkül hazamegyek amikor letelik a munkaidőm?"
Ha csak szó nélkül hazamész, azzal esetleg nehéz helyzetbe hozod a munkatársaidat, a főnököt, amit jobb lenne elkerülni, ha amúgy ott akarsz maradni dolgozni. De ha előre megmondod, hogy mondjuk másnaptól nem fogsz tudni ott maradni túlórázni, úgy készüljenek, akkor megtetted, amit megtehettél. És ezek után igen, szépen menj is haza másnap, amikor letelik a munkaidőd.
22: Én is ezen tépelődöm hetek óta, de nem tehetem meg, hogy munkaidő végén lelépjek, mert nincs aki elvégezné helyettem a munkát (egyszemélyes). Sőt, sokszor a munkaidőm vége felé adnak még ki sürgősen elvégzendőt (akkor is, ha esetleg szólok, hogy nem tudok tovább maradni), így szinte soha nem sikerül időben végeznem. Nem fizetnek túlórát..:(
Keresnék másik munkahelyet persze (egyéb okokból is), de így arra sem marad időm, itt meg még "próbaidős" vagyok, nem nagyon merek ugrálni.
"itt meg még "próbaidős" vagyok, nem nagyon merek ugrálni"
De hiszen akkor még nem is igazán tiéd ez az állás. Annál inkább védd a saját érdekeidet, mert más nem fogja megtenni helyetted (főleg egy ilyen pici cégnél). Ha úgy véglegesítenek, hogy addigra kiderül, bármit megtehetnek veled, akkor semmi de semmi jóra nem számíthatsz a következőkben sem. Inkább igenis lépj le, hogy másik munkahelyet kereshess.
"Miért nem éri meg a plusz munka plusz pénzért?"
Mert vannak fontosabb dolgok is a pénznél. Ideje lenne elgondolkodni ezen, ha még nem hallottál róla...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!