Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezik munkavállalói feketeli...

Létezik munkavállalói feketelista?

Figyelt kérdés

Nagyjaból 7 hónapja felvételt nyertem egy bizonyos cég bizonyos területére (multiról van szó). Azonban elálltam a munkaszerződéstől, mert akkor olyan élethelyzetben voltam, hogy nem tudtam elvállalni azt adott ajánlatot. Illetve a pozicióban se éreztem volna magam komfortosan.

Most úgy alakult az életem, hogy megint állást keresek. Beadtam ehhez a céghez a CV-m, két különböző állásra, de egy másik, hozzám közelebb álló területre. Szakmailag is ez vág a profilomba. Azonban mindkét estben elég gyors elutasító választ kaptam.

Elképzelhető, hogy a HR-sek black list-re raktak? Ti találkoztatok már hasonlóval?

2022. febr. 11. 10:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Cégen belül van ilyen, előző cégemnél biztosan volt, mert láttam. Tele irva HR kommenttel, hogy ki miért nem jó, mikor kell elutasítani, milyen esetben lehet jó vesztartaleknak, stb.

A rendszer külön szólt ha olyan jelentkezés jött, aki már szerepelt az adatbázisban és az előzményeket mind össze lehetett nézni.

2022. febr. 11. 11:13
 12/19 A kérdező kommentje:

Kedves 9-es!

Kézhez kaptam a munkaszerződést és nem írtam alá. Visszaadtam. Többlépcsős kiválasztási folyamat volt, teszttel, meg online interjúval.

Ugye, most szinte azonnal fennakadtam, küldtek egy előre generált sablon választ az elutasításról. Arra tudok gondolni, hogy a HR már előre kiszűrte a jelentkezésemet.

Kísérőlevelet, motivációs levelet nem adtam le most se és akkor se. A karrieroldalukon belül jelentkeztem, ahol egyszerű adatkitöltés volt (név, cím, telefonszám etc) és a CV feltöltése. Szóval nem jutott el odáig a folyamat, hogy a visszalépésem okairól beszélgessünk.

2022. febr. 11. 11:50
 13/19 xswerdy ***** válasza:
79%
ez érdekes, egy pályázat alapvetően a CVn kívül tartalmaz egy motivációs levelet is. És ahol online kell feltölteni, ott is általában ennek a két dokumentumnak megvan a helye.
2022. febr. 11. 12:07
 14/19 anonim ***** válasza:
94%

12: kértek valami indoklást, vagy mondtál valamit, amikor visszaadtad? Az a szitu nyilván nagyon gyanús ha végigmész az interjún, megadják azt a pénzt amit kérsz és utána táncolsz vissza.

Nekem múltkor hasonló helyzetben az volt, hogy a végül kézhez kapott ajánlaton annak a fizetésnek a 80%-a volt, amit én az elején kértem (és ők egy szóval sem jelezték a folyamat során, hogy nekik azs ok). Ezek után nekem könnyű volt visszadobni az ajánlatot - viszont ezek után eszem ágában sincs ugyanitt próbálkozni megint.

2022. febr. 11. 12:39
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Sok helyen olyan is van, hogy ha nem feleltél meg egy állásra, akkor fél évig be sem hívnak interjúra más pozira sem. Ha az utolsó pillanatban hagyod faképnél őket, akkor hosszabb is ez az idő.
2022. febr. 11. 12:40
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tobbszor volt olyan multinal (dan, nemet es amerikai), hogy ajanlatadas utan visszautasitottam a lehetoseget. Beszeltem a felvetelit lebonyolito hr-essel, elmondtam mi a helyzet. Azt is, ha van ra lehetoseg es a kesobbiekben kozos munkavegzesen gondolkozom, felkeresnem oket. A dan ceg nagyon baratsagosan allt hozza. Azota is kontaktban vagyok a hr-essel. A nemet cegnel pedig par honap mulva egy uj palyazat keretein belul felvettek.

Ilyen esetben erdemes ugy kiugrani a lehetoseg ol, hogy nyitva hagyod az ajtot, ezt jelzed is. Ha ujra palyazol akkor pedig azt akivel kontaktban voltal, a felveteli folyamatot megkerulve kozvetlenul keresd fel.

Ha van is az adott cegnel feketelista, amennyiben a visszautasitott palyazat utan baratsagosan valtok el, jelezve az esetleges kesobbi szandekaid, lehet hogy nem kerulsz ra.

Ha pedig rajta vagy, de a szamodra mat ismeros hr-essel lepsz kontaktba, a feketelistatil eltekinthetnek, ugymond kihuzhatnak rola. Gondolj bele, egy multinal van 6-8-10 fo aki felvetelitet, ha ujra jelentkezel es nem a korabbi kontaktod kezeli le a palyazatod, latjak hogy feketen vagy, persze hogy elutasitanak csuklobol.

Tegyel bele emberseget. Meg akar most is felkeresheted oket telefonon.

2022. febr. 11. 13:09
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagy cégeknek szokott lenni belső feketelistájuk.

Munkahelyemen nincs fizetésemelés és ezért sokan azt játszották, hogy felmondtak aztán újra jelentkeztek és több fizetéssel lettek felvéve.

Azért vezették be, hogy ezt ne lehessen eljátszani.

Nekem most van kettő munkahelyem, három évente mindig felmondok és átmegyek a másikhoz több fizuért.

Mindegyiknél 3 évente évül el a lista.

2022. febr. 11. 14:13
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, az összes hasznos volt!

Lehet a HR-es kolléga rossz néven vette, ezt nem tudom. Nem részleteztem hosszasan, annyit mondtam neki, hogy szeretnék átgondolni mégegyszer az ajánlatot. Azt mondta, erre nincs lehetőség. Szóval megköszöntem a lehetőséget és visszaadtam a szerződést.

Van elérhetőségem ehhez a kollegához, de úgy érzem, furcsán venné ki magát, ha emiatt keresném. Főleg, ha valamilyen fekete listán vagyok rajta.

2022. febr. 11. 17:43
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi különös nincs ebben. Felhívod es elmondod mi volt annak idején a szitu. Egy próbát szerintem megér. Úgy tudom olyan van hogy egy nem megfelelt (munkáltató nem téged valasztott) állásra nem hívnak, v egy jó dbig.
2022. febr. 12. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!