Létezik munkavállalói feketelista?
Nagyjaból 7 hónapja felvételt nyertem egy bizonyos cég bizonyos területére (multiról van szó). Azonban elálltam a munkaszerződéstől, mert akkor olyan élethelyzetben voltam, hogy nem tudtam elvállalni azt adott ajánlatot. Illetve a pozicióban se éreztem volna magam komfortosan.
Most úgy alakult az életem, hogy megint állást keresek. Beadtam ehhez a céghez a CV-m, két különböző állásra, de egy másik, hozzám közelebb álló területre. Szakmailag is ez vág a profilomba. Azonban mindkét estben elég gyors elutasító választ kaptam.
Elképzelhető, hogy a HR-sek black list-re raktak? Ti találkoztatok már hasonlóval?
Nyilván megvan az anyagod a HR-nél és ők látják a történetedet.
Lehet azt gondolják megint csak tornáztatni akarod őket, és úgy vannak vele feleslegesen nem akarnak dolgozni.
Nálunk (szintén multi, több ezer dolgozó) olyan "feketelista" van, hogy akit kirúgtak/leépítettek azt valahány évig (talán 5?) nem szabad utána felvenni.
"Azonban elálltam a munkaszerződéstől"
Meg is válaszoltad, nem kíváncsiak rád.
Szerintem teljesen jogosan, többször nem akarnak felsülni és feleslegesen melózni veled.
Mondjuk nem is értem, hogy mire számítottál?
Értem, köszönöm a válaszokat!
Akkor nem próbálkozom náluk a továbbiakban.
nem világos, hogy mi az, hogy elálltál a munkaszerződéstől. Nem fogadtad el az ajánlatot (nem is írtad alá a szerződést), vagy alá volt írva a szerződés, csak a belépés napjáig meggondoltad magad.
Bármelyik esetről van szó, szerintem érdemes a kísérőlevélben kitérni rá, hogy miért pályázol most, ha pár hónapja nem mentél oda. Ha csak úgy küldesz egy pályázatot, mintha még sose hallottatok volna egymásról, akkor nyilván nem foglalkoznak veled.
Amúgy az első esetben szerintem nem kell szankciótól tartani, ott viszonylag életszerű magyarázatod lehet. A második esetben viszont nem tűnsz megbízhatónak, de lehet, hogy arra is van egy jó magyarázatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!