Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem álszent dolog ezt megkérde...

Nem álszent dolog ezt megkérdezni az interjún?

Figyelt kérdés

Kérdezték, h miért lelkesedek, az első dolog, ami az eszembe jutott az a pénz, mert ugye, ha van pénze az embernek minden baja elszáll.

Persze mondtam valami hulyeseget, mar nem is tudom mit.

Majd ha lesz állásom meg pénzem, akkor tudok lelkesedni, addig meg minden gondolatom csak a munka-pénz-számlák körül forog.

Örülök, h a drága hresnek már nincs ilyen gondja és van módja (meg pénze) ilyeneken gondolkodni, én sajnos elég rossz helyzetben vagyok ilyen szempontból.

Szerintetek is álszent dolog ilyet kérdezni?

#álláskeresés #Interjú kérdés
2022. febr. 2. 15:01
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Nem volt álszent dolog, tudod valakit a szakmai előmenetel, a tanulás is motivál, nem csak az, hogy "legyen pénze".
2022. febr. 2. 15:06
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

Miért lenne állszent ez a kérdés?

Vannak az interjúknak ilyen informális részei is, amik kötetlenebbek. Mint ezek a kérdések. Kialakul egy általános képe a HR-esnek a jelentkezőről és ez segít nekik a döntésben. Nagyon sokat számít az öszinteség és ez segít a szimpátia kialakulásában is. Én például a szakdolgozatomról meséltem. Meg a hobbimról is. Olyan dolgokról, amik tényleg érdekelnek. Én se állok túl jól anyagilag, viszont szeretek mesélni ezekről a dolgokról és értékeli a HR-es kollega, ha nem sablon válaszokat adok.

Neked is ezt javaslom, hogy: ne izomból mond, hogy "hát nekem erre nincs pénzem, mert munkanélküli vagyok, hát nem látod, drága HR-es?" Hidd el, megérzik, ha bajod van.

2022. febr. 2. 15:13
 3/5 anonim ***** válasza:
68%

Egyáltalán nem álszent, fontos kérdés, és őszintén szólva sajnálom, hogy ennyire nem motivál más, ez bocsáss meg, de nem utal boldog életre.

Személyes példa: vállalati pénzügyi szakember vagyok, próbálok lenni. Azért jelentkeztem egy IT céghez, mert irtózatosan menőnek tartom a termékeiket, és összességében pozitívnak tartom a hatásukat a szektorra, és picit a társadalomra, ezt elmondtam, hogy engem ez motivál, ezért szeretnék itt dolgozni. A gumigyárban, meg a Jászkisnagykunmáriási takarékfiókban ez nem motiválna.

Nem fogok fejleszteni, valószínű használni is csak közvetetten a termékeiket, de büszke lennék arra, ha elmondhatnám, hogy ennél a cégnél dolgozom.

2022. febr. 2. 15:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Neki az a dolga, hogy ilyeneket kérdezzen, nem feladata, hogy eldöntse, hülyeség-e (igen az).

Ő megkérdezi, te meg mondasz rá valami szépet. Nyilván nem azért kérdezi meg, mert ő személyesen kíváncsi rád.

Ez olyan, hogy nem álszent dolog-e, hogy választások előtt a politikusok mindenfélét ígérgetnek. Ez a dolguk, és mindenki pontosan tudja mennyit ér egy ilyen ígéret.

2022. febr. 2. 16:00
 5/5 anonim ***** válasza:
nem
2022. febr. 3. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!