Egy szörnyen kellemetlen és kínos menstruációs problémám van. Csak névtelenül merem megkérdezni. Ez probléma vagy egy természetes dolog? Mit javasoltok? Mi lehet a gond, ha gond van? (többi lent)
Amikor menstruációm van, gyakran van egy olyan érzésem, mintha pukiznék. De nem a megszokott bélgázról van szó, ami a végbélen keresztül távozik, ugyanis ez a hüvelyből jön ki. De azt leszámítva, hogy se szaga, se hangja nincs, teljesen olyan érzete van, mint a szellentésnek (ilyen "bugyogó" érzés, mintha óriási buborékok távoznának belőlem).
Fogalmam sincs, hogy mi lehet ez, és tulajdonképpen önmagában nem is probléma, de az már olyan kellemetlen, amikor elkezdődik és 10-30 percenként rázendít vagy sűrűbben.
Egyébként a menstruációm alapból problémás. Egy éve nem volt menszeszem, de most megjött, és két hétig tartott. Utána eltelt egy hét, és megint megjött. Ez a második egy hónapig tartott - egy-két napig kevés, majd közepes mennyiségű vérzéssel. De most nem ez a lényeg, hanem az, hogy amióta először megjött, azóta van ez a "bugyogós" érzés, egy évvel előtte a menszeszeim során nem történt ilyen. Ráadásul egy éve 50 kilogramm voltam, másfél év múlva pedig már 25 kilóval több, pedig nem változott az életmódom. Nem tudom, hogy ez a kettő összefügg-e a problémával, de gondoltam, hasznos lehet.
Menstruációs zavar, hízás - általában hormonális problémák állnak a háttérben.
Amik gyakran táplálkozáshoz köthető krónikus (de a táplálkozás letisztításával gyakran gyógyítható) betegségek. Ennek azért nekimehetnél.. kezdetnek vérvizsgálaton hormonszintek ellenőrzése nem árthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!