Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van ekkora szakadék...

Miért van ekkora szakadék különböző emberek fizetése között? Hol itt az igazság?

Figyelt kérdés

2 diplomát szereztem, mindkettőt közgazdasági területen. 33 vagyok, nő, ez a harmadik munkahelyem, és eddig egyik cégnél se kerestem többet 220.000 Ft-nál. Most volt egy kis emelés, így megvan a 230.000. Kidolgozom a belem, hulla fáradtan érek haza általában. Pénzügyi ügyintéző vagyok amúgy papíron, de minden sz@rt csinálnom kell azon kívül is. Lakótársam 35 éves, férfi, szoftverfejlesztőként dolgozik otthonról, talán egyszer kellett bemennie személyesen a szerződést aláírni, azóta sem. Sokszor ír nap közben nekem, hogy beszélgessünk, mert annyira unatkozik. Jó, neki is vannak keményebb napok, de otthon van, Youtube-ozik meg olvasgat munkaidőben, lényegében azt csinál, amit akar, péntekenként kell lejelenteni neki, hogy mit csinált a héten. Fél éves tanfolyamon szerezte amúgy a képesítését, azon kívül csak érettségije van. Megkeres 650.000 Ft-ot havonta.

Ez csak egy példa, de sok ilyen van.

Lehet hogy költői kérdés, de miért van ez így? Minek tanul az ember 5 évet, havi 200 rongyért?

2022. febr. 2. 09:06
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
14%
Nah tessék, 2 diplomám van, Szoftverfejlesztő vagyok, 5 év tapasztalattal és nettó 560-at keresek. Akkor hol az igazság?
2022. febr. 3. 06:33
 22/33 anonim ***** válasza:
88%
#21 miert nem mesz normalisan fizeto ceghez?
2022. febr. 3. 07:30
 23/33 anonim ***** válasza:
77%
#21 Váltsál? :) Eddig én is business analyst voltam, ennél kevesebbért. Most egy százassal többet keresek.
2022. febr. 3. 08:49
 24/33 anonim ***** válasza:
75%
#21: Én kevesebbet keresek. Korábban 7 évig voltam egy multinál és sajnos túl keveset kértem az új helyen (bár még így is 35%-kal többet, mint amennyit a multi adott). Szeretem a helyet, nem megterhelő a meló, de a pénz a piaci átlaghoz képest elég kevés.
2022. febr. 3. 08:55
 25/33 anonim ***** válasza:
65%
Én 6 éves egyetemi képzés után keresek nettó 170-et gimnáziumi tanárként... A te fizetésed nem is rossz.
2022. febr. 3. 19:28
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
#21-es vagyok, valójában azért nem váltok, mert szeretem a munkám. :) De azért az ilyen állítások fel tudnak idegesíteni, és nehezen is hiszem el... hogy 650 nettó fél éves tanfolyam után.
2022. febr. 4. 13:12
 27/33 anonim ***** válasza:
22%
Normalisan fizeto cegnel nem szeretheted a munkad?
2022. febr. 4. 13:21
 28/33 anonim ***** válasza:
26%
Én is ismerek több közgázost, akik szintén netto 200-300-at keresnek. Ez azért van, mert ezek a közgázos diplomák tipikusan ilyen "iroda szagúak". Mindenki tudja, hogy egy generál irodai munkával már kis túlzással kevesebbet lehet keresni, mint egy gyárban vagy bolti eladóként. A közgáz elvégre legalább 50%-ban adminisztráció, fejtés, statisztikák, ami ugye nem termel semmilyen értéket - ezzel ellentétben az emberek a termelésben igen, ahogy informatikusok is csinálnak új programokat és folyamatokat, egy fodrász hajat csinál, egy körmös manikűrt stb. Szerintem az egyetlen használható közgáz diploma a marketing, amiben tényleg lehet fejlődni és "alkotni".
2022. febr. 4. 13:47
 29/33 anonim ***** válasza:
16%
Mert piaci alapú és nem tervgazdálkodás van
2022. febr. 4. 13:49
 30/33 anonim ***** válasza:
91%

28)

Atya ég, bocsáss meg, nem internetes veszekedést szeretnék kezdeményezni, és biztosan nagyon normális ember vagy, erre utal a 4.5 csillagod is, de ilyen egetverő hülyeséget tényleg ritkán olvasok.

Tőkekezelés, befeketetés, az ezt támogató végtelen (de szükséges backoffice), beszerzés, supply chain smafu?

2022. febr. 4. 13:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!