Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van ekkora szakadék...

Miért van ekkora szakadék különböző emberek fizetése között? Hol itt az igazság?

Figyelt kérdés

2 diplomát szereztem, mindkettőt közgazdasági területen. 33 vagyok, nő, ez a harmadik munkahelyem, és eddig egyik cégnél se kerestem többet 220.000 Ft-nál. Most volt egy kis emelés, így megvan a 230.000. Kidolgozom a belem, hulla fáradtan érek haza általában. Pénzügyi ügyintéző vagyok amúgy papíron, de minden sz@rt csinálnom kell azon kívül is. Lakótársam 35 éves, férfi, szoftverfejlesztőként dolgozik otthonról, talán egyszer kellett bemennie személyesen a szerződést aláírni, azóta sem. Sokszor ír nap közben nekem, hogy beszélgessünk, mert annyira unatkozik. Jó, neki is vannak keményebb napok, de otthon van, Youtube-ozik meg olvasgat munkaidőben, lényegében azt csinál, amit akar, péntekenként kell lejelenteni neki, hogy mit csinált a héten. Fél éves tanfolyamon szerezte amúgy a képesítését, azon kívül csak érettségije van. Megkeres 650.000 Ft-ot havonta.

Ez csak egy példa, de sok ilyen van.

Lehet hogy költői kérdés, de miért van ez így? Minek tanul az ember 5 évet, havi 200 rongyért?

2022. febr. 2. 09:06
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
92%
Ha lepontoztak akkor sem fog senki sem egy fél éves tanfolyam után még bruttó 650 et sem kapni. Vagy ha igen nevezzétek meg a tanfolyamot, illetve a konkrét céget aki ennyit fizet, előre is köszönöm:)
2022. febr. 2. 09:59
 12/33 anonim ***** válasza:
82%
#10 5.5 ev tapasztalattal a parod mar dolgozhatna seniorkent 1.2-6+ millio bruttoert.
2022. febr. 2. 10:00
 13/33 anonim ***** válasza:
94%

Fél éves tanfolyammal valóban kamunak tűnik a 650 pályakezdő nettó. Még diplomával is a teteje lenne a junior sávoknak.

Amit 10-es írt, diplomával és 5.5 év tapasztalattal 788 bruttó meg nagyon karcsú. 3 év tapasztalattal mediorként volt 700 a bruttóm Miskolcon 2018-ban.

2022. febr. 2. 10:12
 14/33 anonim ***** válasza:
93%
#13 35 éves az illető, ezért szerintem évekkel ezelőtt csinálta a féléves tanfolyamot, ezért keres viszonylag jól.
2022. febr. 2. 10:46
 15/33 anonim ***** válasza:
85%
Ja, valóban, csak az 5-ös írta valamiért, hogy pályakezdő.
2022. febr. 2. 10:56
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Aha, tényleg nem írta a kérdező, hogy pályakezdő. Akkor elképzelhető.
2022. febr. 2. 11:07
 17/33 anonim ***** válasza:
91%

Na akkor tegyünk tisztába pár dolgot. Ha a lakótársadnak van egy fél éves gyorstalpaló SW fejlesztői képesítése, tapasztalata meg 3-4 év akkor a 650 nettó jó területen teljesen lehetséges, bár szerintem is kicsit sok a befektetett energiát nézve, de tudjuk ilyen a piac. Nulla tapasztalattal viszont kb lehetetlen, hacsak nem egy amcsi cégnek dolgozik, ami munkát saját maga szerzett magának (nincs közvetítő, magyar cég, semmi)

Az h te 2 diplomával ennyit keresel viszont hatalamas hiba. Jó kérdés milyen képességeid vannak valójában, mert vagy kizárólag rossz cégeknél helyezkedtél el, vagy nagyon nem vagy tehetséges, mert alegy átlag cég simán felfedezte volna már mikre vagy képes. (Egy office manager, szervező, nevezhetjük jóképességű aktatologatónak simán megkeres egy átlag cégnél nettó 300-at 1-2 év tapasztalattal, de inkább 350et)

2022. febr. 2. 11:49
 18/33 anonim ***** válasza:
68%
Mar bocs, de ha neked 2 gazdasagi diplomad van es nem ismered a legalapvetobb keresleti-kinalati osszefuggeseket sem, az onmagaban nagyon sulyos kepet fest a diplomaid ertekerol… :/
2022. febr. 2. 15:22
 19/33 anonim ***** válasza:
31%

18!

Elég nagyképű lett a hozzászólásod és nem is hasznos.

2022. febr. 2. 15:47
 20/33 anonim ***** válasza:
75%
#19, hat pedig eleg relevans kerdes, ha olyat kerdez egy allitolag ket gazdasagis diplomas kerdezo, amely barmely kozep- vagy felso-oktatasi intezmenyben, ahol van kozgazdasagtan targy, az elso feleves anyagban szerepel.
2022. febr. 2. 17:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!