Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van ekkora szakadék...

Miért van ekkora szakadék különböző emberek fizetése között? Hol itt az igazság?

Figyelt kérdés

2 diplomát szereztem, mindkettőt közgazdasági területen. 33 vagyok, nő, ez a harmadik munkahelyem, és eddig egyik cégnél se kerestem többet 220.000 Ft-nál. Most volt egy kis emelés, így megvan a 230.000. Kidolgozom a belem, hulla fáradtan érek haza általában. Pénzügyi ügyintéző vagyok amúgy papíron, de minden sz@rt csinálnom kell azon kívül is. Lakótársam 35 éves, férfi, szoftverfejlesztőként dolgozik otthonról, talán egyszer kellett bemennie személyesen a szerződést aláírni, azóta sem. Sokszor ír nap közben nekem, hogy beszélgessünk, mert annyira unatkozik. Jó, neki is vannak keményebb napok, de otthon van, Youtube-ozik meg olvasgat munkaidőben, lényegében azt csinál, amit akar, péntekenként kell lejelenteni neki, hogy mit csinált a héten. Fél éves tanfolyamon szerezte amúgy a képesítését, azon kívül csak érettségije van. Megkeres 650.000 Ft-ot havonta.

Ez csak egy példa, de sok ilyen van.

Lehet hogy költői kérdés, de miért van ez így? Minek tanul az ember 5 évet, havi 200 rongyért?

2022. febr. 2. 09:06
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
92%
Kapitalizmus van, ha nem vagy elégedett a fizetéseddel akkor tanulj olyat amivel többet tudsz keresni.
2022. febr. 2. 09:09
 2/33 anonim ***** válasza:
92%

Huhh.... valami azért nem stimmelhet veled, ha két diplomával csak ilyen állásokra pályáztál...

HOL?

Közgáz diplomával nyeretlen kétévesként is bőven többet kaphatsz!

Amúgy konkrétan melyik egyetemen és milyen szakot végeztél?

2022. febr. 2. 09:12
 3/33 anonim ***** válasza:
91%
Mert az o munkaja tobbet er a munkaeropiacon, mint a tied. Kereslet-kinalat.
2022. febr. 2. 09:12
 4/33 anonim ***** válasza:
80%

Mert abban a napi 2 óra munkában is értékesebb a cégnek, amit csinál, mint amit te. Sajnos így lett beárazva a munkád.

Az adminisztráció meg akta tologatas egészen addig munka, amíg nem fog egy szoftverfejlesztő és egy mérnök is keveset keresni.

Mert ha ők keveset keresnek, akkor már fillérekért tervezetet bárki olyan gépet ami kiváltja az irodai biorobot munkát. Akkor meg az lesz a baj, hogy a szoftverfejlesztőnek miért van munkája, másnak meg nincsen.

2022. febr. 2. 09:13
 5/33 anonim ***** válasza:
35%
Fél éves tanfolyam után pályakezdőként a lakótársad biztosan nem fog nettó 650 ezret keresni. Vagy ha igen akkor légyszíves nevezd meg a céget ami ennyit fizet, én is oda akarok menni.
2022. febr. 2. 09:14
 6/33 anonim ***** válasza:
77%
#3: hát igen, röviden összefoglalva pont ennyi a lényeg. :)
2022. febr. 2. 09:15
 7/33 anonim ***** válasza:
49%

Igaziból a szoftverfejlesztő bérek kicsit el vannak szállva, pont, mint az építőiparban.

A trükk, hogy mindkét munka minimális nyelvismerettel abszolválható, ezért nagyon egyszerű külföldre bedolgozni.

Angliában, Norvégiában, Németországban meg az USA-ban is jól keresnek ezek az emberek, de nem ennyire nagy a szakadék. Ráadásul pl. szoftverfejlesztőnek sokkal nehezebb bekerülni, mint itthon.

Mi pont nemrég beszéltük Németországi ismerőssel, hogy nagyjából annyival keres többet kint szoftverfejlesztőként, mint egy két szobás albérlet, amit nekünk nem kellett fizetnünk, mert otthon laktunk.

2022. febr. 2. 09:29
 8/33 anonim ***** válasza:
68%

Szoftverfejlesztőként a 650 még nem is magas fizetés. Egy PTI diplomával és 3-4 év tapasztalattal simán elérhető a nettó 1 millió is.

Egyébként a fizetés nem attól függ, mennyit tanult az ember, hanem, hogy a munkájával mennyi értéket teremt. A szoftverfejlesztő sokat, te ezekszerint keveset. Ha nem vagy elégedett, keress másik munkahelyet. Nem hiszem, hogy közgáz diplomával ne kaphatnál jobb fizetést. Még egy büfészakos bölcsész is megkeres nettó 320-at egy SSC-ben ha tud egy idegen nyelvet.

2022. febr. 2. 09:31
 9/33 anonim ***** válasza:
94%

Milyen közgazdasági diplomával keresel ennyit és hol?

Mik a napi feladataid? 33 évesen 2 releváns diplomával hetente kéne 220.000-at kapnod, nem havonta.

2022. febr. 2. 09:32
 10/33 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező ezek bruttó vagy nettó fizuk?

Nekem is 2 közgaz diplomán és br 450(nettó 300) -t kapok. Én homeofficeban vagyok a covid ota.

A párom meg szinten szoftverfejlesztő és ő br.788 -t kap, nettojat pontosan nem tudom. Neki viszont van alapdiplomája és már 5,5 év tapasztalata. Neki heti 1-2 nap homeoffice van.

Ha a srác brutto 650-t kap, akkor még úgyahogy hihető, bár soknak tűnik. A nettó 650 meg tuti, h nem igaz.

2022. febr. 2. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!