Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 43 éves vagyok, még sose...

43 éves vagyok, még sose dolgoztam, most lett diplomám - levelező - mehetnék dolgozni, van is kedvem még nincs is, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elvoltam eddig, mert örökség, pár passzivat hozó befektetés miatt, van 3 ingatlan, meg egy diplomás bernek megfelelő passzív havonta.

De megcsináltam egy sulit. Ami úgy ahogy érdekel.

Mehetnék melózni. De mivel sose voltam még félek.

Hogy küzdjem le?

Hogy fogadjam el, h én is csak egy vagyok a sok ember közül akik dolgoznak?

Mert meg akarom tapasztalni a munkát és a családomnak is megmutatni, a feleségemnek is, h tudok dolgozni. A sulit is azért csináltam meg részben.

2022. jan. 26. 23:09
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
98%
Az a nyugdíjról szól, aminek semmi köze az államellenes bűncselekményekhez meg az ártatlanság vélelméhez. :D
2022. febr. 6. 09:01
 42/63 anonim ***** válasza:
28%

Nettó baromság volt ezzel jönnöd. Semmi köze ahhoz, amit a 32-es válaszban írnak. Én az.olyan arab orszagokról beszélek, mint az Emírségek, vagy Bahrein, Katar. Onnan nem igen menekülnek az emberek, sőt inkább vágynak oda.

Persze a mi kultúránk távol áll tőlük teljesen, illetve nálunk a föld alól nem tör felszínre itt ott a kőolaj sem, sajna így más az életszínvonal. Viszont csak arrafel írtam, hogy itt sokan mindenki olyan termeszetes, alanyi jogon járó ténynek veszi a nyugdíjat a nyugati kultúrában, erre fel tam, hogy ez a világ számos részén közel sem jár. Pláne azért, mert ehhez a rendszerhez egyensúlyban kell, hogy legyen a munaképes korúaknak és a nyugdíjasoknak az aránya. Márpedig egy elöregedő országban, ahol egyre kevesebb gyerek születik, és egyre jobban növekszik a nyugdíjasok száma, ott az ellátórendszer szerintem eléggé veszélyben lesz évek múlva. Nem hiába emelkedik folyamatosan a korhatár. Aki jelenleg 15-20-30 évre van a nyugdíjtól, az nyugodtan számíthat rá szerintem, hogy addigra 70 fölött lesz majd, ha megéli egyáltalán, vagy ha marad benne pénz. Amúgy a mai Eü színvonal mellett emiatt annyira nem kell aggódni, hogy mi lesz s nyugdíjas évekre, mivel nem valószínű, hogy sokan eljutnak odáig.

2022. febr. 6. 10:19
 43/63 anonim ***** válasza:
8%
Ezért kell ingatlant venni és 50 évesen nyugdíjas lehetsz.
2022. febr. 6. 11:00
 44/63 A kérdező kommentje:

Ahol nincs nyugdíj ott általában a magyarhoz képest nagyon alacsonyak az adók. Alacsony az áfa és nem is vonják a járulékot a nyugdíjra.

Az ilyen befagyasztott áras gazdaság ahol a kormány, mint egy szülő okítja az embereket és aki nem tanulja meg a leckét, az nyugati ügynök, bérenc stb.

Valamint az emberek 75%a az EU-s szegénységi küszöb alatt él.

Ilyen helyen nem életszerű a fejlettebb kapitalista gazdaságokról beszélni.

2022. febr. 6. 11:36
 45/63 anonim ***** válasza:
58%
Ajj hagyd már ezt a barom dumàt, hogy ilyen létminimum alatt élünk meg ennyire sz.r stb. Azért épülnek halomra minden utolsó zugtelepülésen is az új házak, lakások, mert annyira sz.rul élünk, meg azért jönnek tele kocsival kifele minden bevásárlóközpontból. Ma már tényleg csak a langyos hugyban fetrengő nyomorult csórók, akik semmit nem akarnak kezdeni az életükkel hogy jobb legyen, azok panaszkodnak minden fórumon. Egy àtlag szakmunkás meg röhögve meséli, hogy havi nettó 600at kap, meg a segédmunkás is veri az asztalt, hogy ő 40 ezer ft napszám alatt el se megy otthonról.
2022. febr. 6. 12:14
 46/63 A kérdező kommentje:

Ha 40 ezer alatt nem megy el a segédmunkás. Az legalább 800 ezer havonta, tehát többet keres mint a szakmunkás.

Te akkor melyik vagy szakmunkás vagy segédmunkás és mennyit keresel vele?

2022. febr. 6. 12:48
 47/63 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező pontosan milyen szakon is szereztel diplomat?
2022. febr. 18. 13:49
 48/63 A kérdező kommentje:
Nem mind1?
2022. febr. 18. 23:48
 49/63 anonim ***** válasza:
80%
Nem nem mindegy szerintem h informatikuskent keresel allast amire ugye visszonylag nagy kereslet van vagy hogy bolcseszkent keresel allast amire nincs nagy kereslet
2022. febr. 19. 00:09
 50/63 A kérdező kommentje:

Mind1 egyszer lesz állás. Addig meg pihenek, szórakozok.

Mondjuk utána is csak kevesebbet, ami nem baj, mert már kicsit unom.

2022. febr. 19. 00:31
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!