Ha nem fizetett ki a munkáltatóm mit tehetek?
Napi bejelentéssel dolgoztam heti fizetéssel, az utolsó hetem nem akarja kifizetni a munkáltatóm. Azóta megtudtam hogy sok embert nem fizetett ki, soknak nem adta oda a bérét ezért van nála a folyamatos embercsere.
Mit lehet tenni. Nagyon jó az ismeretségi köré.
szóval amiket leírtak itt, a leghatásosabb lenne pár kollégával, akiket szintúgy nem fizetek ki, odaállítani egy nap és befenyíteni, hogy akkor elsétálunk egy atm-hez, vagy a kocsiját széttörni, és hasonlók.
Őszintén? Szerntem nem lesz lóvéd ebből már, fogd fel tanulópénznek.
"csak" 1 hét gulag.
Ahova vitt minket dolgozni ott hetente ő vette fell a fizetési papírokat, egy része le maradt neki a többit ki fizette.
Ez esetben le tagadhatja?
Nekünk ezeken semmilyen aláirásunk nem szerepel.
Utoljára írom le:
Kormányhivatalokban találod a munkaügyi hatóságokat. Ott kell panaszt tenni! Jegyzőkönyvezik. Elindítanak egy eljárást. Ha kell tanúkat hallgatnak ki. Nem kérdezik meg, hogy akar-e az illető tanúskodni. Vizsgálódni fognak a cégnél.
Azzal segíted tudod a munkájukat, ha megnevezel kollégákat, akikkel ott dolgoztál és az elérhetőségüket is.
Nem buktál semmit még akkor sem, ha nem jelentett be. Mivel az a mukáltató kötelezettsége, nem pedig a Tied.
Fogadd meg a tanácsom! Indulj neki...
Nem ügyvéd, és per kell ide, mivel jogvitátok nincs. Egyszerűen a munkáltató nem tett eleget az előírt kötelezettségeinek és ezt Te a hatóságok közreműködésével szeretnéd kikényszeríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!