Ha nem fizetett ki a munkáltatóm mit tehetek?
Napi bejelentéssel dolgoztam heti fizetéssel, az utolsó hetem nem akarja kifizetni a munkáltatóm. Azóta megtudtam hogy sok embert nem fizetett ki, soknak nem adta oda a bérét ezért van nála a folyamatos embercsere.
Mit lehet tenni. Nagyon jó az ismeretségi köré.
Kormányhivatalokban találod a munkaügyi felügyelőséget/hatóságot. Ott kell panaszt tenni, majd ők intézkednek, hogy ki legyél fizetve, és a munkáltató leszokjon erről.
Ha senki nem jelenti soha, akkor nyilván nem tudnak róla, és addig csinálja, amíg kedve tartja.
5-ösnek: nem ártana, ha elolvasnád a kérdést is :-)
"Napi bejelentéssel dolgoztam heti fizetéssel,"
Napi bejelentés = ALKALMI MUNKA, azaz nincs semmiféle munkaszerződés. Egyik nap megy, másik nap, ha nem akar, nem megy.
Kérdező, ha valóban bejelentett, akkor talán a munkatársakkal összefogva be tudjátok jelenteni, a munkaügyi felügyelőségen - ha be sem jelentett, akkor sajnos bukta.
Az alkalmi munkát is le kell jelenteni valahogy, adót is kell fizetni utána.
Nyílván ez nem történt meg jelen esetben sem, aztán a sok selejt jön megint sírni, hogy nem fizették ki őket, de még azt se tudja bizonyítani, hogy dolgozott ott egyáltalán. Feljelenteni meg nem meri mert ő meg adót csalt ezzel.
Pont az ilyenek miatt tud működni a dolog, mert van aki elvállalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!