Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kiakad a főnökötök, ha merésze...

Girlll3 kérdése:

Kiakad a főnökötök, ha merészeltek betegek lenni?

Figyelt kérdés
Mennyire vagytok biztosak a munkahelyetekben, hogyha huzamos ideig lennétek betegek, esetleg lenne egy műtétetek, akkor vissza tudnátok menni az adott munkakörbe?

2022. jan. 17. 07:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Soha nem volt még gond. Pedig autoimmun betegség miatt többet dőlök ki, mint az átlag.

Állami szektor előnye, a fizetés szar, de sosem rúgnak itt ki senkit, mert nem lenne helyette más.

2022. jan. 17. 12:21
 12/20 anonim ***** válasza:

" biztos nem írtam volna alá, hogy eljövök."

felmondás egyoldalú jognyilatkozat tök8 aláírod-e. nem számít. ha nem írod alá kiküldik postán, és ha nem veszed át akkor is "kézbesítési vélelem" esete áll fenn. ennyi. ne írd alá, akkor is ki vagy rúgva.

2022. jan. 17. 12:31
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"felmondás egyoldalú jognyilatkozat tök8 aláírod-e. nem számít. ha nem írod alá kiküldik postán, és ha nem veszed át akkor is "kézbesítési vélelem" esete áll fenn. ennyi. ne írd alá, akkor is ki vagy rúgva."

Igen ám, de az egyoldalú felmondást a munkáltatónak indokolnia kell. Ha pedig az illető munkájával nem volt gond, akkor max átszervezés, munkakör megszűnése, stb jöhet szóba indokként, ami viszont támadható egy munkaügyi per esetén. És még ha meg is indokolják, a végkielégítés 6 év után akkor is jár.

2022. jan. 17. 12:36
 14/20 anonim ***** válasza:
12-Erre mondtam, hogy munkaügyi pert kap, aztán még átgondolja egyszer.
2022. jan. 17. 12:37
 15/20 anonim ***** válasza:
Így van, ezt a legtöbb esetben meg is nyered, ha végigviszed, ettől a legtöbb cél fosik, mint a vadliba.
2022. jan. 17. 12:38
 16/20 anonim ***** válasza:
*cég
2022. jan. 17. 12:38
 17/20 anonim ***** válasza:

"Igen ám, de az egyoldalú felmondást a munkáltatónak indokolnia kell. "

így van és erre van a céges jogász. ezért tartják. ne félj meg fogja az indokolni. és nem találsz rajta fogást. ezért járnak 5 évet egyetemre a jogi karra.

2022. jan. 17. 12:58
 18/20 anonim ***** válasza:

"ettől a legtöbb cél fosik"

Én még olyan céget nem láttam....

2022. jan. 17. 13:00
 19/20 anonim ***** válasza:

"meg fogja az indokolni. és nem találsz rajta fogást. ezért járnak 5 évet egyetemre a jogi karra."

Igen, az lehet, hogy addig csűri-csavarja a szavakat, míg kijön valami. Ezért utálom a jogászokat, mert mindenen fogást akarnak találni.

2022. jan. 17. 13:13
 20/20 anonim ***** válasza:
Én tapasztalatból beszélek :) 15-ös voltam.
2022. jan. 17. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!