Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állami cégnél jobb dolgozni,...

Állami cégnél jobb dolgozni, mint multinál?

Figyelt kérdés

A multis környezet számomra elég taszító, az irodák, meetingek, a sok sznob stb…

Valahogy úgy képzelem el, hogy egy állami cég, mint a MÁV, a MOL, az MVM sokkal kellemesebb munkakörnyezetet ad.

2022. jan. 13. 23:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
54%
#9 akkor szerencsés vagy. hol dolgozol?
2022. jan. 14. 10:21
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
#11 miért lenne szerencsés? Összes eddigi munkahelyem ilyen volt, eleve nem is dolgoznék szar helyen. Nyilván multinál sem mindegy, hogy valami robot vagy a sor mellett, vagy pl. otthonról dolgozol teljesen rugalmas munkaidőben.
2022. jan. 14. 10:32
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy meeting, iroda, stb nem azon múlik, hogy ki a cég tulajdonosa, hanem, hogy milyen munkakörben vagy. Ugyanabban a pozícióban állami és versenyszférában is hasonló a munka. Csak államiban legalább minden más sz/rabb
2022. jan. 14. 11:34
 14/17 A kérdező kommentje:
Az állami cég nem közszféra. Ugyan úgy versenyszféra.
2022. jan. 14. 11:46
 15/17 A kérdező kommentje:
Meg állami cégnél talán jobban tudom szolgálni a közjót, míg egy multinál azért dolgozok, hogy egy külföldi pénzember gazdagabb legyen.
2022. jan. 14. 11:48
 16/17 anonim ***** válasza:
55%

Jaj ,megint te?

Akkor nem szóltam

2022. jan. 14. 12:33
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Én dolgoztam állami cégnél is meg multinál is (jelenleg ez utóbbinál dolgozom).

Nekem jobban tetszik a multi, államinál iszonyat sok felesleges melót kellet csinálni, aminek később derült ki, hogy nincsen semmi értelme, mert úgysem szakmai, hanem politikai döntés születik.

Állami cégnél sokkal több inkompetens vezető volt, akik a politikai miatt kerültek oda, ezek legtöbbje arrogáns seggfej volt és ráadásul neked kellett elvégezi az ő melóját is. Multinál is sok arrogáns seggfej főni van, de sokkal kevesebben inkompetensek, és általában elvégzik a munkájukat.

Állami cégnél engem személy szerint kifejezetten idegesített az óriási korrupció (több kormány alatt dolgoztam ott, na ez mindig változatlan volt)

Ja, multinál sokkal jobb a bérezés. Nem nettó 50k volt a különbség, amikor váltottam, hanem kb +90%. Most lehet, hogy szűkült a bérezési rés, nem tudom.

2022. jan. 14. 16:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!