Miért szorulnak sokan arra, hogy ismerősök révén találjanak munkát? Ismerős nélkül, egyedül magukra támaszkodva nem találnak, ismerős nélkül sehová nem kellettek?
Azért, mert ahol van ismerős ott nagyjából ki tudod puhatolni előre, hogy még is milyen helyre fogsz menni, nem zsákbamacska.
Aki ismerős nélkül nem kell sehova, az ismerőssel miért kéne? Azért veszik fel a gyárba csavarozni, mert ismeri a másik jóskapiska csavarozgatót? Hagyjuk már a hülyeséget. :D
Ugyan az.
Ha nem kellettek sehova ismerős nélkül, miért kellenének bárhova csak mert ismernek valakit?
Példa például, hogy mert addig nem kellettek, be se hívják őket interjúra, de ahogy lett kapcsolat, ismerős, egyből lett interjú is, munka is.
Vagy nálunk is volt olyan, hogy felvettek volna valakit, de jött egy főnök, hogy itt lenne az unokahúga és inkább őt vették fel, szóltak az előző jelöltnek hogy inkább sztornó, ne jöjjön.
Ez inkább fordított, a munkáltató jobban bízik olyanban, akit belsős ajánlj, kevésbé zsákbamacska.
Egyébként pedig ezt hívják kapcsolatépítésnek.
Az mit jelent, hogy képezd magad?
Akiket írtam fentebb jóval kevesebbé képzettek és gyengébb gyakorlatúak, mégis a kapcsolat, ismerős miatt őket vették fel, a képzettebbel, gyakorlottabbal szemben ( láttam a cv-t vagy ismertem mindkettőt).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!