Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ajánlat elfogadása és szerződé...

Ajánlat elfogadása és szerződésaláírás közötti időszakban visszamondani az állást jár valamilyen következménnyel?

Figyelt kérdés

Mi van akkor, hogy közben bejön egy újabb, jobb ajánlat, amit hiba lenne visszautasítani? Ilyenkor mondhatom, hogy inkább mégsem szeretnék itt dolgozni és mégsem írom alá a szerződést?

Aláírás után már bonyolultabb lenne, de elvileg az aláírással jön létre a munkaviszony, addig én nem tartozom feléjük semmivel, annak ellenére, hogy szóban igent mondam. Jól gondolom szerintetek?

2021. dec. 21. 19:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Valszeg feketelistára kerülsz, azon kívül semmi.
2021. dec. 21. 19:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Persze, hogy mondhatod. Az aláírás után is próbaidő következne, ami alatt bármikor felmondhatsz. Így papírmunkát spórolsz meg nekik.
2021. dec. 21. 20:05
 3/4 anonim ***** válasza:
35%
Igen úgy van ahogy mondod. 2000 óta tapasztalom, hogy az adott szónak, már semmi jelentősége nincsen. Meg is vannak rőkönyödve körülöttem, hogy lassan más csak írásban vagyok hajlandó kommunikálni. Sajnos én régi vágású, konzervatív ember vagyok, aki 2000 előtt még simán kötött milliós üzeleteket szóban, vagy telefonon az üzleti partnerével. És mind a két szerződő fél úgy gondolta, hogy egy kézfogás, és az adott szó elég. És úgy is lett. Ma már ez elképzelhetetlen...
2021. dec. 21. 20:11
 4/4 ascelpius ***** válasza:

Nincs ebben semmi, business as usual.

De az egyesnek igaza, valszeg 2-3 évig nem vesznek komolyan ha megint jelentkezel hozzájuk. (hacsak nem vagy valami nagy név a szakmában/nagyon speckó tudásod van)

2021. dec. 21. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!