Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 20 és 30 év közötti fiatalok/f...

20 és 30 év közötti fiatalok/fiatal párok! Ti mennyi pénzt tudtok félretenni havonta későbbi ingatlanvásárlás céljára? Hogy látjátok a jövőt?

Figyelt kérdés
Mi a párommal külön-külön számolva kb. 125 és 150 ezer Ft közötti összeget tudunk félretenni havonta, de ez is csak úgy megy, hogy mindketten a szüleinknél lakunk még, ill. a szülők annyival tudnak támogatni bennünket, hogy a rezsit, élelmiszert ők fizetik, természetesen ha valamit azon felül szeretnénk, mi fizetjük saját magunknak. De még sajnos ezt is kevésnek érzem, pedig mindketten diplomás munkakörben dolgozunk. :/ Sajnos a fizetés mértéke köszönő viszonyban sincs az ingatlan árak drágulásának mértékével. Szerintetek ki fog tolódni a szülőkkel otthon lakó fiatalok életkora és a gyermektelenség megnövekszik ezáltal? :/

2021. júl. 25. 21:30
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
41%
A tanult, diplomás, intelligens rétegnél igen, a többieknél nem, mert azok felveszik a babaváró meg a csókot, és pénzért gyártanak 3 gyereket a semmire.
2021. júl. 25. 22:06
 2/24 anonim ***** válasza:
84%

Én most vettem lakást, de ehhez felvettem a diákhitel 1,2 és a pluszt is. =)

Meglett az önerőm. Szobát béreltem egészen a jövőhét végéig, aztán költözöm a sajátomba, most lettem 28, diplomás 4 éve. Minimális segítséget kaptam de jövőre vissza kell adnom de még ez is jobb, mintha más zsebét tömném. A 1,5+ év alatt amit fizettem az albérletre az egy szép összeg...

Nem szabad elkeseredni, mindössze az olyan hiteleket keresni amivel kevés a kockázat, még van pótfelvételi jövő héttől. ;) THM 1,99% de nem árt azért előtörlesztegetni!

2021. júl. 25. 22:13
 3/24 anonim ***** válasza:
10%
Körülbelül semmit egy fillért sem, elég sötétnek látom a jövőm, felesleges volt diplomázni.
2021. júl. 25. 22:46
 4/24 anonim ***** válasza:
10%

"pénzért gyártanak 3 gyereket a semmire."

Általában nem a semmire gyártják, hanem maguknak. Igazad van, sokkal jobb lenne, ha vállalnának 3 gyereket, de nem vennék igénybe a támogatást mellé, ha már egyszer jár, hanem az állambácsinál hagynák. Te ezt tennéd ugye, te ostoba?

2021. júl. 26. 02:18
 5/24 anonim ***** válasza:
85%
Aki ilyen áremelkedés mellett havi 150-200 ezret nem tud félretenni legalább annak sosem lest sajnos ingatlanja. Egy 30 milliós leharcolt panelhoz kell kb 10 Misi önrész meg olyan fizetés , hogy adjanak mellé 20 millió hitelt. Vagy ha bevállalja a csok meg babavaró társait netán akkor igen. De egy panel vagy hasonló akkor már megint végig gondolandó , hogy 60 négyzeten mit csinálnak 2-3 gyerekkel. Szóval inkább akkor nekik valami családi ház vagy nagyobb lakás kell, szóval a támogatások mellé még elég komoly hitel is kellhet. Elég elbaxottul sikerült a kormány lakás politikája. Habár az építőipari kivitelezők legalább jól jártak.
2021. júl. 26. 05:48
 6/24 anonim ***** válasza:
82%

#4: "Te ezt tennéd ugye, te ostoba?"

Arra céloztam, hogy az értelmes ember alaposan átgondolja, hogy tud-e gyereket vállalni, és ha igen, hányat. Az ostoba barmok meg csak azt látják, hogy "ú, CSOK, babaváró, húdejó" és csinál 3 gyereket, aztán hogy nem tudja normálisan nevelni, az már senkit nem érdekel. Lesz egy generációnyi életképtelen idióta.

#5: "Elég elbaxottul sikerült a kormány lakás politikája."

Nem meglepő, semmit sem képesek normálisan csinálni. Egy dolgot értek el: akinek van gyereke, az az állami támogatás nélkül nem jut saját lakáshoz (ergo az államtól függ és még tapsikol is hozzá), akinek meg nincs gyereke, az sehogy.

"Habár az építőipari kivitelezők legalább jól jártak."

Ez volt a cél, mert a kúrmánytagoknak nagyon sok érdekeltségük van az építőiparban.

2021. júl. 26. 08:49
 7/24 anonim ***** válasza:
78%

30 éves vagyok. 3,5 éve élünk a saját lakásunkban. Még pont elkaptuk a szerencsés hullámot a párommal (mostmár férjemmel). Már akkor is azt mondták, hogy öngyilkosság most lakást venni, egekben az árak. Azóta "csak" egy 10-est kéne pluszban rádobni. Szóval örülök, hogy nem hallgattunk másokra sem itt, sem a magánéletünkben.

A minimális önerőt csisszre, fillérre pontosan szedtük össze, de a fizetési konstrukciót nem tudtuk teljesíteni ezzel kb. 400 ezer forint híján. A család megsajnált minket, ne ezen múljon a szerelem lakásunk... kaptunk kölcsön 1 millió forintot. Durván erőnkön felül vágtunk bele, ez az 1 milliós kölcsön jól jött ahhoz, hogy teljesíteni tudjunk és még egy pici alap felújítás is belefért. Egy éven belül visszafizettük a szülőknek a kölcsönt, illetve bútorozgattuk szépen lassan a lakást, így a megtakarítás képzést egy évre elfelejthettük. Utána kezdtünk egyenesbe jönni.

Ma már ott tartunk, hogy van megtakarításunk és a hitelünket is végtörlesztjük jövőre. Illetve a bevételeink is jelentősen emelkedtek idővel, így nem panaszkodom. Viszonylag sokat tudunk félretenni.

Igaz, a férjem 5 évvel idősebb nálam, így anyagi értelemben akár kicsit előrébb is lehetett volna nálam, de sajnos annyira "élj a mának" felfogással rendelkezett, hogy hiába volt magasabb a fizetése egy fillér megtakarítása nem volt, amikor találkoztunk. Együtt raktuk össze a lakásunkat és erre nagyon büszke vagyok.

Nem egyszerű, az biztos. Főleg egyedül. De szerintem nem szabad elkeseredni! Mindig van fény az alagút végén.

2021. júl. 26. 10:01
 8/24 anonim ***** válasza:
34%

33 vagyok, alberletben elek Budapesten egyedul, fenntartok egy autot es 100%-ban eltartom magam egyedul. Igazabol jo eletszinvonalon elek es igy kb. 120-150 ezret tudok felretenni havonta. Van akinek sok van akinek keves. Van par millio Ft megtakaritasom, de sajnos ez nem eleg egy lakashoz. Meg egy onerohoz is eppenhogy. Oszinten, nem tudom meddig tart ez az ingatlam boom, de 1 even belul szeretnek sajat lakast. De ez a jelenlegi helyzet katasztrofa, viszont igy csak egetem a penzt az alberletre.

En inkabb plusz beveteli forrast keresnek a helyedben, amivel havi 200-250-et felre tudtok tenni havonta. Azert havi 400-500-bol mar szep osszeg osszejon 1 ev alatt. En is ezt a lehetoseget keresem jelenleg.

2021. júl. 27. 19:35
 9/24 anonim ***** válasza:
81%
Nem gyűjtök lakásra (inkább önfejlesztésre, önképzésre és későbbi vállalkozásra), nem látom értelmét az összes megtakarításomat felégetni és pluszban évtizedekre eladósodni egy túlárazott városi patkánylyuk kedvéért.
2021. júl. 27. 19:51
 10/24 anonim ***** válasza:
13%

"pont elkaptuk a szerencsés hullámot a párommal"

Nem pont kaptátok el a szerencsés hullámot, mert a szerencsés hullám az most volt januártól egészen májusig...Januártól nem kell illetéket fizetni a CSOK-osoknak, májustól pedig irtózatosan drága az építési alapanyag. Nem hiszem, hogy a szerencsés hullám 3-4 évvel ezelőtt lett volna.

2021. júl. 27. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!