20 és 30 év közötti fiatalok/fiatal párok! Ti mennyi pénzt tudtok félretenni havonta későbbi ingatlanvásárlás céljára? Hogy látjátok a jövőt?
Háááát... ha még a kaját is a szülők fizetik, akkor nektek igazából akár az egész fizetést félre lehetne tenni, már ha a megtakarítás maximalizálása volna a cél.
Ingatlanra már nem gyűjtök. Egy ilyen szoci állam működését csak a folyamatos utánpótlás tudja fenntartani. A befizetett adódat nem közjavakra költik, hanem a körforgás fenntartása és így saját maga fenntartása érdekében egyéni életeket egyengetnek belőle.
Vagyis amíg van olyan, aki elleni akar, mert ebben teljesedik ki az élete, addig kap támogatást az egyedül álló, szaporodni nem szándékozó, komolyabb célokkal rendelkezők életminőségének és céljaiknak a rovására.
Osztogatják a CSOK-ot, az ilyen olyan családalapítási támogatásokat stb... de ezt mind a többi résztvevő fizeti, aki sosem fog tudni semmit kezdeni az életével, mert ha dupla annyit keres, nem kerül kétszer közelebb a célhoz, hanem csak kis mértékben, már ha pl az ingatlan a cél.
Minél többet dolgozol, annál inkább magad alatt vágod a fát.
Majd jön a pont, amikor az életidőd komoly részét arra fordítottad, hogy megteremtsd a saját otthonodat, mikor mások 10 évvel korábban a te fizetésedből és életidődből megkapták ugyanazt és hogy nekik meglegyen, neked ezért kellett ennyit dolgozni.
Éljen a szociális háló.
Ez az a pont, amikor megkérdezed magadtól, hogy vajon tényleg egyenlő értékű-e egy adag malteros tégla az életeddel.
Én ebből kiléptem és áttértem az amerikai módszerre. Nincs szociális háló, nem a szaporodni szándékozók csicskája vagyok, szerintem mindenki a maga sorsa kovácsa. Vegyen házat és szaporodjon az, akinek van egzisztenciája és nem mások erőforrásaiból táplálkozzon az állam segítségével.
Ha orvoshoz kell mennem fizetek, ha ez kell fizetek, ha az kell fizetek. A pénzemet megtakarításokban tartom, van olyan része, amit egyből félre teszek és van ami megy a tőkepiacra. És lőn világosság, ugyanúgy két munkahely, stb...3 év alatt 15M megtakarítás. Ha nem változtatok, akkor ez kb 20 évembe telt volna. De sajnos nem élek örökké.
Nem mintha az USA-ban nem lenne magas az adóteher, csak ott javarészt közjavakra megy el, így a lakókörnyezeted kulturált, itthon meg osztogatják boldog-boldogtalannak, így ha kilépsz az utcára, akkor meg omlik a vakolat és egy 50's évekbeli moszkvai gettóban érzed magad.
#11 Konkrétan kiköltöztél USA-ba vagy hogy léptél ki?
Amúgy igen, az nekem is b*ssza a csőröm, hogy én csak adófizetésre vagyok jó, a sok agyatlan tenyészkanca meg kapja a pénzt, csak mert lefial 3 kölyköt. És nem az a baj, hogy kap némi támogatást az, aki gyereket nevel, mert tudjuk, hogy pénzbe kerül. A baj, hogy aránytalanul sokat kapnak és döntően olyanok borjadzanak le a CSOK miatt, akinek marhára nem kéne, mert IQ nullák, ennek megfelelően semmihez sem értenek és két minimálbérből akarják a kölyköket felnevelni. Az eredmény egy egyre jobban elhülyülő társadalom.
Rossz abba is belegondolni, hogy öreg koromban ez a (de)generáció fog majd a kórházban ellátni engem... :(
12.
Szerintem arra gondol, hogy, nem kell saját ingatlan, csak bérlemény. 2-3 évente elköltözik egy másik helyre, környezetváltozás miatt.
Éltem Amerikában, igaz csak 1 évet, de azóta is azt az életvitelt próbálom élni itthon is!
A fizetésem 60%-át félreteszem, befektetem stb. Nem házasodok, nem fekszem le a társadalmi elvárásoknak! Szabad emberként élek és szarok mindenre! Egyetlen egy dologra fordítok 100% energiát, saját magamra!
2#
Most legfeljebb a bank vagy akárki zsebét tömöd.
Már 2022-ben jobban jöttem ki pénzügyelig mintha egy szobát béreltem volna. Érdemes volt mindent belerakni, persze ez kötöttséggel jár de megérte, hogy fix 10 évig nem változik semmi a kamatokkal.
Én nettó 565 ezret keresek, barátnőm pedig nettó 450-et.
Közösen bérlünk Budapest belvárosában egy lakást és önfentartóak vagyunk. Tehát nem kapunk szülői támogatást.
Ő 200k én pedig 250k-t tudok félrerakni, tehát havi 450 ezeret tudunk félretenni lakásra.
Ezt most kezdtük el, mert eddig nekem egyetem alatt nagyon kevés volt a jövedelmem és barátnőmnek pedig volt 1-2 nagyobb költekezése és nem keresett ő sem ennyit.
Tervek szerint kb 2 éven át gyűjtögetünk. ITban dolgozom. Ez csak a kezdő bérem, így addig nőni fog, hogy mennyit tudok az én oldalamon félrerakni.
Tehát remélhetőleg összejön majd kb 10-13 millió.
Nagyszüleim már mondták, hogy segítenének a lakás vásárlásban, így kb 20 millió tőkével indulnánk neki 2 év mulva.
A mostani 40 milliós ingatlanokat nézzük a piacon, de addigra valószínűleg feljebb megy az áruk, így kb 50-60 milliós lakást akarunk Budapesten.
18.
Inkább költözzetek vissza oda ahonnan jöttetek…
Budapest megtelt! És a tököm tele, hogy mindenki tájszólással beszél…
A vezetési kultúrátokról nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!