Eltérő béremelés nem fog bérfeszültséget és elvándorlást eredményezni egy munkahelyen?
Kijött a 22-es bérmegállapodás. A béremelés nem egyénhez hanem munkakörhöz kötött, és egyes munkakörök nem kapnak semmit. Míg valaki X munkakörben 5-10%-ot is kap, más Y munkakörben semmit.
Elég durva a hangulat, nem egy felmondás került az „illetékeshez“ emiatt és még hányan lesznek akik ezután majd januárban lépnek.
A cég ezt nem látta előre? vagy nem érdekli őket?
ugyanakkor érdekes hogy a távozók helyére persze újat vesznek fel egyéni béralkuval nem annyiért amit a távozó kap és akkor még be is kell tanítani... vagyis a régi bevált embernek nem emelnek, elengedik de felveszik az újat többért az utcáról aki még dolgozni se tud jó ideig....
megéri? hát.,,,
"Miert erdekelne oket?"
Leírtam miért. EZÉRT:
"ugyanakkor érdekes hogy a távozók helyére persze újat vesznek fel egyéni béralkuval nem annyiért amit a távozó kap és akkor még be is kell tanítani... vagyis a régi bevált embernek nem emelnek, elengedik de felveszik az újat többért az utcáról aki még dolgozni se tud jó ideig...."
nem egyértelmű?
"Lehet direkt ilyen csicskakat szornak ki, mint te vagy. I"
hahhahahahaha.... hát engem nem szórnak ki. Én maradok.
Mondjuk én nem is az Y hanem az X munkakörös vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!