Feketen dolgozok es a fonokot jeleteni akarom, lehet bajom?
"Linkelj jogszabályt kérlek."
Jóhiszeműség és tisztesség elve!
Sokmindent lefed, többek között ezt is!
Nem a munkavállaló kötelessége ellenőrizni a munkaadóját, hogy az nem simliskedik e!
13 ez ugy megy hogy kijon a nav, elkezdik nezni ki mit visz hoz, figyelik 1-2 orat a helyet, aztan bemennek, megkerdezik az alkalmazottakat hogy hanyan vannak, ki mit csinal, fonok kozbe kussol, nem szolhat, vagy massal kell beszeljen, kikerik tole a munkaszerzodezeket...
Nem az alkalmazott kell bizonyitsa hogy ott dolgozik, hanem a fonok. Eleg egyertelmu hogy ha valaki viszi a pizzakat, penzep dolgozik stb akkor nem kliens, arrol nem beszelve hogy a konyhasok kb 2 perc alatt kibokik hogy van a juli a mari meg hat a futar fiu a peti...
Latszik nem tudjatok mit beszeltek es hogyan is mukodik ez...
Jóhiszeműség és tisztesség elve! - ezzel aztán megállnál a bíróságon :D Tisztelt bíróság, én úgy hittem, hogy minden ember jó és becsületes, tisztességesnek gondoltam, hát én nem tehetek róla sajnálom, ne büntessenek :D
És itt nem ellenőrzésről van szó. Teljesen tisztában van vele. Hogy állhatott munkába anélkül, hogy bármit is aláírt volna? Se egy munkaszerződés, se egy jelenléti ív? Itt elég nehezen kimagyarázható, hogy nem tudott róla. De gondolom a feketepénzt azért elrakja minden hónapban.
"Mivel bizonyítja, hogy ott dolgozik egyáltalán? Enyni erővel én is mondhatnám a sarki pizzériára, hogy nem fizet ki, random."
Munkahelyén készült fotókkal, videóval, rendelési bizonylatokkal, kollégáinak ismeretével, részletes helyismerettel, a főnök adatainak ismeretével, a munkafolyamatok részleteinek ismeretével.
Szóbeli megállapodásának, vagy megbízásának hangfelvételével, amely bizonyító erejénél fogva mentesül az adatvédelem és az üzleti titoktartás alól!
"Jóhiszeműség és tisztesség elve! - ezzel aztán megállnál a bíróságon :D Tisztelt bíróság, én úgy hittem, hogy minden ember jó és becsületes, tisztességesnek gondoltam, hát én nem tehetek róla sajnálom, ne büntessenek :D"
Nagyon rosszul látod, ez nem erről szól, hanem arról, hogy ha jogviszonyt létesítesz, akkor jogkövető magatartással teszed azt, és a jóhiszeműség és a tisztesség elve szerint jársz el a vonatkozó jogszabályok maximális betartásával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!