Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért csak diákokat és gyakorn...

Miért csak diákokat és gyakornokokat keresnek?

Figyelt kérdés

Három hónapja keresek állást, angol szakon végeztem olasz minorral. A minap is jelentkeztem egy viszonylag könnyűnek tűnő pozícióra, de elutasítottak, mondván, ők csak olyat keresnek, aki jelenleg is jogviszonyban áll az egyetemmel. Szinte az összes számomra elvállalható állás kiesik emiatt, például ilyeneket hirdetnek diákmunkában (amikre én ugye nem tudok már jelentkezni):

-fordító/tolmács

-adatrögzítés idegen nyelven

-szerkesztés/szociális média manager

-rendezvényszervezés, animátor, játékszoba/szabadulószoba koordinátor

-HR gyakornok (akár végzettség nélkül is)

-népszerű éttermekben pincér, kisegítő, illatszerboltos

-digital marketing/PR gyakornok

-ruhabolti manager

Minden más főállás (ami nem diákmunka vagy gyakornoki pozíció) pedig ilyenek):

-bádogos szerkesztő

-bolti eladó

-postás

-mérnök

-informatikus, vagy mindenfajta IT affinitást igénylő munkák (Deutsche Telekom, BT, összes SSC kb.) - network operator, helpdesk

-építész

-takarító

-kirendeltségi vezető, ilyen vezető, olyan irodavezető, de mindenhol csak vezető kimondottam, 5+ év tapasztalattal

Miért nincsenek kreatívabb, szórakoztató állások azoknak, akik már nem diákok? Az összes állás vagy sok tapasztalatot vagy valami nagyon komoly végzettséget igényel (pénzügy, mérnök, informatikus).

2021. nov. 26. 10:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
55%
Azért mert nincs piacképes tudásod és amit tudnál végezni azt egy diák megcsinálja fele annyiért és még adózni is kedvezőbb utána.
2021. nov. 26. 21:01
 12/23 A kérdező kommentje:
De hát évente többszáz ember végez ilyen szakokon, akkor miért indítják, ha kereset nincs rá? Mi értelme, hogy mindenki totál máshol helyezkedik el végül?
2021. nov. 26. 21:25
 13/23 anonim ***** válasza:
32%
Roppant jó kérdés. Talán statisztika növelés, hogy több diplomás legyen. Franc tudja. Piaci értéke a tizedének sincs.
2021. nov. 26. 21:46
 14/23 anonim ***** válasza:
80%

Mert az egyetem vállalkozás, ugyan olyan cég mint a Tesco vagy a CocaCola.

Van kereslet ezekre a szakokra, látod, te is jelentkeztél, és elvégezted :D

Az egyetemet ez érdekli üzletileg, hogy jöjjenek a hallgatók. Egyik legjobb barátom szintén nyelvészetet végzett, most kocsmában csapol.

Én a helyedben elvégeznék azonnal egy kereskedelem-marketing alap vagy ha megoldható, mesterképzést, vagy egy kommunikáció-médiát (de a karmark ezerszer hasznosabb és pragmatikusabb szerintem), és azzal már mehetnek a fönti, kreatív szakok.

2021. nov. 26. 22:13
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nekem végül is mind hasznosak voltak (a lepontozásokat valszeg hasonló munkanélküli vagy SSC-s bölcsészek adták). Egyébként pár kérdésre válaszolva szeretnék még tanulni valamit, ha másnem felnőttképzést, mindegy, csak szakmát is adjon vagy képzettségety. De ezt csak szeptembertől tudom megtenni, nem tudom, addig hol találok állást (itt amúgy még multik sincsenek). Lehet tényleg marad a kávézó vagy étterem nekem is, nem mintha bármi ilyen vendéglátós tapasztalatom lenne.
2021. nov. 27. 20:59
 16/23 anonim ***** válasza:
66%
2 nyelven beszélsz. Tanítsd! Otthon, online, 4-5000+ / 45 perc. Egyéni vállalkozóként simán megoldod. Ehhez kb. semmi se kell. Én egyetem mellett csináltam, de többet kerestem vele, mint a papírral, amit aztán megcsináltam. Ha 2 nyelvvel éhen halsz vagy mosogatsz, az nem a rendszer hibája.
2021. nov. 27. 21:56
 17/23 anonim ***** válasza:
66%
Egyéni vállalkozáshoz kata kell, ami havi 50 rongy már nem éri meg, ha nincs diákod akit tanítsál
2021. nov. 28. 07:16
 18/23 anonim ***** válasza:
De megéri. Mivel évekig éltem belőle, tudom.
2021. nov. 28. 11:36
 19/23 anonim ***** válasza:
59%
Amúgy meg hogy a kérdésedre is válaszoljak, azért diákokat alkalmaznak sok helyen mert olcsóbb
2021. nov. 28. 12:20
 20/23 anonim ***** válasza:
18as, persze ha tanár vagy és vannak tanítványaid, csak úgy a semmiből nem fognak menni, mert mindig úgy keresnek külön tanárt, hogy ismerős ajánlásával, ki tud jó ilyen, olyan tanárt és nem a netről valami no name-hez fognak menni és fizetni!
2021. nov. 28. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!