Miért csak diákokat és gyakornokokat keresnek?
Három hónapja keresek állást, angol szakon végeztem olasz minorral. A minap is jelentkeztem egy viszonylag könnyűnek tűnő pozícióra, de elutasítottak, mondván, ők csak olyat keresnek, aki jelenleg is jogviszonyban áll az egyetemmel. Szinte az összes számomra elvállalható állás kiesik emiatt, például ilyeneket hirdetnek diákmunkában (amikre én ugye nem tudok már jelentkezni):
-fordító/tolmács
-adatrögzítés idegen nyelven
-szerkesztés/szociális média manager
-rendezvényszervezés, animátor, játékszoba/szabadulószoba koordinátor
-HR gyakornok (akár végzettség nélkül is)
-népszerű éttermekben pincér, kisegítő, illatszerboltos
-digital marketing/PR gyakornok
-ruhabolti manager
Minden más főállás (ami nem diákmunka vagy gyakornoki pozíció) pedig ilyenek):
-bádogos szerkesztő
-bolti eladó
-postás
-mérnök
-informatikus, vagy mindenfajta IT affinitást igénylő munkák (Deutsche Telekom, BT, összes SSC kb.) - network operator, helpdesk
-építész
-takarító
-kirendeltségi vezető, ilyen vezető, olyan irodavezető, de mindenhol csak vezető kimondottam, 5+ év tapasztalattal
Miért nincsenek kreatívabb, szórakoztató állások azoknak, akik már nem diákok? Az összes állás vagy sok tapasztalatot vagy valami nagyon komoly végzettséget igényel (pénzügy, mérnök, informatikus).
A drogériában miért nem lehet kenyeret venni?
A postán miért nincs mosópor?
Diákmunka oldalon meg nincs főállás felnőtt embereknek? Döbbenet...
Milyen terveid voltak azelőtt, és aközben hogy egy bölcsész képzést végeztél? Mit szeretnél dolgozni? Mi számít kreatívnak és értékesnek?
Nem késő még elvégezni valami értékes diplomát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!