Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri egy nagy multi ssc-ben...

Megéri egy nagy multi ssc-ben gyakornokoskodni 2 évet egyetem alatt, ha ez azzal jár, hogy egyetemmel 1 vagy 2 félévet csúszok?

Figyelt kérdés

2021. aug. 12. 08:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
98%

Az attól függ, hogy mennyit tudnál szakmailag fejlődni a pozícióban, ha sokat akkor talán megéri. Meg hogy onkoltsegesen vagy, vagy allamin.

Hogy ha releváns szakmai tapasztalatot tudsz szerezni akkor ez a két év sokat hozzá tudna tenni a pályakezdéshez, de azért az egyetemet ne hanyagold el miatta.

2021. aug. 12. 08:54
 2/14 anonim ***** válasza:
94%
Alapvetően igen, ha elfogadható a fizu
2021. aug. 12. 10:12
 3/14 anonim ***** válasza:
69%

Miért jó neked csúszni?

Az a veszélye, hogy leregadsz ott, és 4-5 év után az már korántsem nyerő.

2021. aug. 12. 10:12
 4/14 A kérdező kommentje:
Államin vagyok. Fél éve vagyok ott gyakornokként, gyakorlatilag 90%-ban azt csinálom amit ott egy diplomás pályakezdő csinál és csinálna 1-2-3 évig. Innen feljebb már diploma nélkül nem tudok lépni, viszont most került szóba, hogy lenne-e kedvem diplomázásig ott dolgozni, viszont ez heti 25-35 óra elfoglaltsággal jár, emelett biztosan csúszni fogok, amit annyira nem szeretnék, viszont amiért még nagyon szimpatikus a lehetőség, hogy néhány héttel ezelőtt átkerültem a terület avp közvetlen csapatába, így gyakorlatilag napi színtű munkakapcsolatom van vele, 15+ év tapasztalata van a legnagyobb multicégeknél, tőle nagyon sokat tudnék tanulni. Ha vállalnám, hogy az egyetem végiig dolgoznék, akkor emelkedne a fizetés, egy ott a cégnél diplomás pályakezdővel egyenlő nettó bérem lenne 40 órára kivetítve az adózási kedvezmények miatt, illetve járnának már béren kívüli juttatások is.
2021. aug. 12. 10:15
 5/14 A kérdező kommentje:

3#

Alapvetően nem akarok csúszni, illetve most kredit többletben is vagyok, de 25-28 kreditet félévente megcsinálni, úgy hogy jellemzően 2 zh-t kell teljesíteni a legtöbb tárgyból, ahhoz, hogy egyáltalán vizsgára jelentkezhess, úgy heti 30 óra munka mellett necces megcsinálni. Egyébként még a csúszás sem feltétlenül biztos, hiszen azt is jelezték felém a jelenlegi helyemen, hogy segítenek a szakdolgozat írásban, illetve a szakmai gyakorlatot is le tudják igazolni természetesen.

2021. aug. 12. 10:21
 6/14 anonim ***** válasza:
78%
SSC-ben nem szerzel olyan értékelhető gyakorlatot, ami miatt megérné csúszni!
2021. aug. 12. 10:47
 7/14 anonim ***** válasza:
86%
Én csinálnám, a tapasztalt később ezerszer többet ér mint az h fel év ide vagy oda
2021. aug. 12. 10:48
 8/14 anonim ***** válasza:
83%
Simán megéri. Én csúsztam egy félévet heti 30 óra munkavégzés mellett, de nem bántam meg. Diplomaosztóm másnapján már teljes állású alkalmazottként dolgoztam. Sokkal többet ér a tapasztalat, mint az, hogy időre fejezd be az egyetemet. Ez hosszú távon is előny, ha esetleg váltanál munkahelyet, én máshol kezdtem dolgozni, nem ott, ahol gyakornokként voltam (bár ahol ennyire meg akarnak tartani, ott érdemes minél tovább maradni, simán előnyödre válhat a dolog).
2021. aug. 12. 11:01
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Fel evet igen. Egy evnel mar erosen merlegelnek.
2021. aug. 12. 11:14
 10/14 anonim ***** válasza:
81%

A Corvinusim tanítok.

Elég sok srácot láttam már elveszni ezen az útvonalon.

Az a 25-35 óra nem sokára 40-50 lesz, egyre jobban beépülsz....

Aztán jön egy új menedzsment,új tulaj, összeolvadás és állsz ott gyakorlattal, érettségivel.

Nem lebeszélni akarlak, csak nagyon keményen tűzd le, hogy mennyi lesz a max halasztás.

Mert azért életkereset szempontjából mégiscsakcsak a diploma a nyerő.

2021. aug. 12. 12:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!