Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megelégednél 28 éves nőként...

Megelégednél 28 éves nőként azzal, hogy van 2 diplomád, 2 lakásod KATÁ-sként átlagban havi netto 700.000Ft-tot keresel nem sok munkával, de mellette van 10millió hiteled még 8 évig?

Figyelt kérdés
2021. nov. 23. 15:28
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
100%

A napokban (hetekben) volt itt egy olyan kérdés, hogy 20-as éveik végén járók hogyan állnak a karrierrel. Az alatt kibontakozott egy kisebb véleménymegosztás, hogy mit jelent a karrier, siker és a boldogság az életben. Tulajdonképpen egy megosztó dolog mind a kettő. De én inkább úgy mondanám, hogy attól függ milyen környezetben vizsgáljuk az adott kérdést. Mint ahogyan a tiedet is.

Vegyük sorba. 2 diploma. Feltételezem valamelyik pszichológia tanszéken alap és mester diploma. Egy diplomát k_va nehéz ám megszerezni ha nem büfé szak, én még csak az elsőn vagyok túl mérnöki pályán, de ez is kiidegelt, bár munka mellett csináltam. Még egy msc és szakmérnöki hátra van, félve kezdek bele jövőre. A pszichológia pedig baromira nem büfé szak. Szóval le a kalappal.

2 lakás. Ha a megfelelő környezetben vizsgáljuk, azaz olyanok között akiknek nem volt még lehetőségük ingatlant vásárolni az elmúlt 6-7 évben tapasztalható piaci változások előtt, a tehermentes ingatlan tulajdonjoga kis túlzással kiváltságos dolog, kettő tulajdonjoga pedig rendkívül ritka.

Átlag nettó 700 havi bevétel. Érdemes tisztázni a nettó fogalmát, mert szaladtunk már bele olyanba is, hogy közgáz területen írt doktorival valaki itt a nettó bevételt azonosította a profittal. Ami orbitális baromság, még akkor is ha a kettő között 10ft a differencia. A 700 nettóból lejön neked a KATA költsége, ezen felül egy online tanácsadásnak feltételezem rendkívül minimális, azaz közel 0 a költsége. Nincs fizetett szabadságod, 13-14. havi fizetésed, cafetériád. A nettó 700-as bevételed ha a vállalkozásodnak a KATA-n kívül nincs költsége, 580-600 eft nettó versenyszférás bérrel egyenértékű, ha az éves bevételt viszonyítjuk. Közel 30 évesen, ha figyelembe veszem a rátermettséged, következetességed ami ahhoz elengedhetetlen, hogy amit leírtál elérd és megteremtsd, azaz a megfelelő környezetben vizsgálom, mondhatni átlagos. Ezt a profitot egy olyan korazonos leányzó aki szépségiparra vagy fodrászatra épített vállalkozást, szintén megkeresi. Aki hasonló dinamizmussal nyomul a versenyszférában pl. pénzügyi IT vagy mérnöki vonalon, szintén. Sőt egy sportedző (akár személyi edző is) vagy táplálkozástudományi szakember is. Sok leányzó tevékenykedik az említett szakmákban. Úgy gondolom a hozzáállás, rátermettség és annak képessége hogy a szakértelmed tudod ilyen értékkel (menni fog az föntebb is) kamatoztatni ennyi idősen a piacon, már önmagában elégedettséggel tölthet el.

10 millió hitel. Minden második embernek van hitele. A hitel nem ördögtől, de nem mindenkinek való. Egyszerűen fogalmazva, pont az olyanoknak való (bocs a tárgyiasításért), mint te. Akiknek bármi célból (ingatlan, befektetés, tárgyi eszköz, tök mindegy) gyorsan kell pénz, de az adott pillanatban nem áll rendelkezésre, és a hitelfelvétel pillanatában van egy olyan stabil helyzete ami az adott törlesztővel és kamatfeltételekkel hosszú távon sem sodorja az illetőt anyagi csődbe. A te bevételeddel, ez a hitel, erre a futamidőre teljesen reális. Ne fizesd ki 2 év alatt, ahhoz ez a bevétel kevés. Nincs a bevételednek akkora rugalmassága, hogy havi 500 eft-ot betörlessz a hiteledbe 2 évig, még akkor sem ha kiadod az egyik lakást. Lehet csökkenteni a futamidőn de ne a negyedére, hanem mondjuk a felére. Vagy növeld a bevételed.

Mindent összegezve és külön megvizsgálva a felsoroltakat egyaránt elégedett lehetsz. Hogy ha azt is hozzáveszem, hogy most már nem kell megszakadnod érte (említetted hogy nem dolgozol sokat), akkor baromira elégedett lehetsz. :D

2021. nov. 25. 21:15
 32/61 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem jó úton jarsz, elégedett lehetsz
2021. nov. 26. 09:16
 33/61 anonim ***** válasza:
44%
Mindjárt megsajnálom a kérdezőt meg az itt pár hozzászólót szegények de keveset keresnek... ja nem élnétek egy átlag magyar szinten akkor elhiszem,hogy kevés lenne az a 150-200EFt sokan csak álmodnak a 700EFt-ről vagy még csak az 500EFt-ről is.Van aki itt meg még 3,4milliót is kevesel el lehet költeni az biztos de csupa értelmetlen dologra.Durva,hogy minél többje van valakinek annál több kell ezért van a szarság a világban elégedetlen barmok.
2021. nov. 26. 10:46
 34/61 anonim ***** válasza:
100%

27/

Nem mintha a tőzsde nem lenne veszélyes....

2021. nov. 26. 10:48
 35/61 anonim ***** válasza:

29/

Egy álmodozó ad tanácsot jó poén :) Mint a bankba a befektetésekre a bankosok azok meg csórók :)

2021. nov. 26. 10:51
 36/61 anonim ***** válasza:
0%

szerintem szánalmasak a katások, 700 netto meg lássuk be hogy csak 750 brutto ha az 50 katát befizeti.

félreértés ne essék, én 700 bruttot keresek mégis csak 466-ot kapok meg belőle. lakás auto van, hitel nincs! 28F

2021. nov. 26. 13:29
 37/61 anonim ***** válasza:

36# előtted is ott a lehetőség, hogy kiszállj a biztos alkalmazotti létből és vállalkozz.

Az 50 ezres kata után pl nyugdíjad még nem lesz.

2021. nov. 26. 13:45
 38/61 anonim ***** válasza:
0%

"de nem fogok szülni" - Miért nem? Elvégre minden adva van, még a munkádat is tudnád végezni a gyerek mellett.

Másrészt minek a "vagyon", ha nincs kire hagyni? - Régebben régiséggel üzleteltem, sok helyen voltam hagyatékot felvásárolni, tudod, ez nem olyan vidám, mint a mesében... a legdurvább eset falun, csöndes hely, gyönyörű ház, 70 körüli néni egyedül lakott benne (férje szívrohamban meghalt pár évvel ezelőtt), combnyaktöréssel vitte el a mentő a nénit, utána bementünk a házba "Gáborral" és a "Görbelábúval" (az egyik szomszéd), értékes cuccok voltak bent, de ez őket nem érdekelhette, mindent olcsón elvihettem, 2 héttel később visszahívtak pár apróságért, akkor már nem volt ajtó és ablak a házon, parkettát felszedték, az eresztől kezdve minden fémet elvittek! Éreztem, hogy valami nem stimmel, és Gábor frankón meg is mondta, hogy a néninek nincs örököse, szóval a ház az államé lesz, a cuccot meg visszük! Kérdem, de hát a néni a kórházban? - "Az már onnan nem jön ki!" Hát végül a néni kijött, de nem volt hova hazamenni, nagy cirkusz, rendőrség, per... 4 év múlva találkozom a Görbelábú szomszéddal, kérdem mi volt? "Áh, semmi, Gábor a bíróságra jár, kártérítést kellene fizetnie, de nem tudják behajtani, a néni szocotthonban, a ház tönkrement, lakhatatlan, majd ha meghal a néni, az állam megörökli."

Rengetegszer láttam ilyet - sokszor csak kicsiben, általában meghalt az illető, és utána hordták szét a házat, de számtalan esetben csak kórházba került, és már nem volt hova hazamennie...

2021. nov. 26. 14:49
 39/61 anonim ***** válasza:
76%

#38 Ezzel a sztorival mit szerettel volna prezentalni?

Ezernyi okoz lehetne sorolni az mellett hogy miert, es az mellett is hogy miert NE csinaljon valaki gyereket. Hogy ha az o szemelyes ertekrendjeben a merleg a miert ne iranyaba borul, miert kell megkerdezni tole, hogy miert nem akar gyereket?

En sem kerdezem meg toled (barkit irhatnek ide), hogy te miert akarsz?

2021. nov. 26. 15:53
 40/61 anonim ***** válasza:
30%
#33 Pont azert kezdtem a tegnapi hozzaszolasomat azzal, hogy erdemes a megfelelo kornyezetben vizsgalni a felsorolt pontokat, hogy ne hasonlitgassunk egy 20-on eves, 2 diplomas, kovetkezetes, celtudatos, korosztalyaban (es azon tul is) kiemelkedo teljesitmenyt nyujto, es egyben kiemelkedo kepessegekkel rendelkezo egyent olyanokhoz, akik kepessegei es teljesitmenye a minimalber kozeli jovedelem adta eletmodot teszik lehetove. Mivel ez nem relevans hasonlitas. Kb. mint ha a vizslat hasonlitanad egy agarhoz a futopalyan. Az agar az adott kornyezetben jobban ervenyesul. De ettol meg a vizsla is egy rendkivul ertekes allat.
2021. nov. 26. 16:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!