Megelégednél 28 éves nőként azzal, hogy van 2 diplomád, 2 lakásod KATÁ-sként átlagban havi netto 700.000Ft-tot keresel nem sok munkával, de mellette van 10millió hiteled még 8 évig?
Miért, mi kellene még?
Én 27 éves nő vagyok, szinten két diplomával, egy lakással, havi netto 500 ezer bevétellel, vállalkozóként. Havi 5-6 napot dolgozom a szakmamban (muveszeti terulet). Én elvagyok. De nem ez számít, hanem hogy egészséges és boldog legyek és magammal legyek megelégedve.
Ilyen lehetőségekkel és körülményekkel én nem lennék elégedett. Természetesen ezek nagyon szép eredmények, kellemes vagyon és kiemelkedő teljesítmény.
De pont azért mert nem átlagos amit, ahogyan csinálsz, én a helyedben nem hagynám hogy visszasüllyedjek az átlagosságba és megelégedjek ennyivel.
A katas dologból biztosan nyitnék valamilyen vállalkozás irányába, illetve a vagyonomat diverzifikálnám mert szerintem veszélyes ennyi pénzt forintban és “téglában” tartani.
Aztán ha erdekel a tőzsde, akkor az is egy praktikus hobbi tud lenni.
Sajnos én nagyon le vagyok maradva hozzad képest így nekem valahol a célom az, ahol te most tartasz, de a helyedben én biztosan megcélznám a FIRE életmódot és mondjuk 45-50-re betervezném a nyugdíjat. Ha meg bejön a vállakozás akkor az anyagi függetlenség miatt azért sokkal kockázat vallalobban lehetne vezetni a bizniszt, ami néha sokkal jobbat tesz, mint a “menjünk a biztosra mert hó végén ebből kell legyen fizetes” mentalitás.
Nagyrészt le is írtam, amit gondolok ennyi infó alapján. Ha ennél kreatívabb lennék vagy jó ötleteim lennének nem “itt” tartanék, hozzad képest lemaradva :)
Mivel, ha jól láttam, családot nem tervezel, így elsősorban én az életminőségem bebiztosításán dolgoznék. Passzív jövedelem, tőzsdei diverzifikacio és FIRE 50 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!