Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egzisztencia nélkül sikeresnek...

Egzisztencia nélkül sikeresnek minősülhetsz?

Figyelt kérdés

Vagy igazából csak nem merik a szemedbe mondani, és úgy vannak vele hogy "hát jó azért szép dolog amit elértél még ha csóró is vagy".

Attól is függ nő vagy férfi az illető?

2021. nov. 23. 09:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Kinek mi a siker, kinek mi az egzisztencia. Én ilyen kispolgári vagyok, hogy házat akartam (10 év hitellel) meg családot, akiknek mindent meg tudok adni, meg egy autót, amit nem kell havonta szervizelni (kpra vett új autó, ilcsóbb fajta), meg egy szabad szemmel is látható fizetést, megtakarításokat és folyamatos fejlődést szakmailag. Nekem ez jelenti az egzisztenciát, de sikeresnek ettől még nem mondanám magam. Mindegyik elért cél egy siker, de a sikeres emberekben van valami egyedi, valami különleges, úgy érzem, bennem nincs, csak az alapdolgokat tudom hozni az átlagnál kicsit jobban. (33/N)
2021. nov. 23. 13:53
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem, mert a sikerrel együtt jár az anyagi dolgok megléte is.

Mondhatod, hogy te remek és sikeres családapa vagy, mert 24 órából 23óra 59 percet a gyerekeddel törődsz, miközben a híd alatt éltek.

2021. nov. 23. 18:02
 13/13 anonim ***** válasza:

Egzisztencia és siker is szubjektív fogalmak, mindenki mást ért alattuk.

"pl. az teljesen alap hogy ha egy átlag férfinek mondjuk 40 éves korára nincsen saját ingatlana meg valamilyen autója azt vesztesnek bélyegzik"

Van, aki így gondolkodik, van aki nem. Például olyanok is vannak, akik szerint jó helyen albérletben lakni sokkal több értelme van, mint rossz helyen ingatlant birtokolni. Mert az albérletet szinte bármikor felmondhatod és költözhetsz máshova, a saját ingatlanból sokkal nehezebb és lassabb is lehet kiszedni a pénzt - pláne olyan helyen, ahova nem sokan akarnak költözni, méginkább, ha még törleszted és a tiéd is csak sokára lesz.

Ha te így gondolkodsz, teremtsd meg ezeket (is). Ha te nem így gondolkodsz, akkor keress magad mellé olyat, aki a te értékrended osztja és ne foglalkozz azokkal, akik máshogyan gondolkodnak.

2021. dec. 12. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!