Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egzisztencia nélkül sikeresnek...

Egzisztencia nélkül sikeresnek minősülhetsz?

Figyelt kérdés

Vagy igazából csak nem merik a szemedbe mondani, és úgy vannak vele hogy "hát jó azért szép dolog amit elértél még ha csóró is vagy".

Attól is függ nő vagy férfi az illető?

2021. nov. 23. 09:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Ki és milyen jogon mondja meg, hogy mitől leszel sikeres, vagy nem sikeres?
2021. nov. 23. 09:04
 2/13 A kérdező kommentje:

# 1

pl. az teljesen alap hogy ha egy átlag férfinek mondjuk 40 éves korára nincsen saját ingatlana meg valamilyen autója azt vesztesnek bélyegzik

2021. nov. 23. 09:07
 3/13 anonim ***** válasza:
87%
Ez maximum azokat zavarja, akik az ítélkezők véleményére adnak.
2021. nov. 23. 09:15
 4/13 anonim ***** válasza:
93%

"siker (főnév)

1. Kedvező végeredmény; olyan helyzet, állapot vagy következmény, ami korábbi elvárásainknak tervünk elért céljaként megfelel, és arra tudatosan törekedtünk, szándékunk irányult rá."

Ha vannak kitűzött céljaid, azokat el tudod érni, és ettől jól érzed magad, akkor bizony definíció szerint sikeres ember vagy, csak éppen a saját mércéden. Eszembe jutott a 10 éves érettségi találkozóm, ahol a szememben két legsikeresebb ember beszélt az életéről egymás után.

Az egyikük a brüsszeli NATO parancsnokságon dolgozik, éppen résztulajdonosa volt egy étteremnek, tudomisén. Egy másik osztálytársam úgy élte az életét, hogy amihez éppen kedve volt, azt csinálta. Hol elhúzott Dél-Amerikába valami fesztiválra, hol éppen az apja tanyáján tartott teheneket, hol valami kommunába költözött a férjével.

Előbbi Audin rohangál, utóbbi az egész osztály előtt köszönte meg, hogy az audis srác befizette őt az osztálytalálkozóra. A lényeg, hogy mindketten úgy éltek, ahogyan szerettek volna élni, és mindketten boldognak tűntek abban, amit csináltak. Ehhez képest ott volt több olyan ember is - beleértve magamat is - akik jó egzisztenciában, de bolyongva, kicsit tanácstalanul élnek.

2021. nov. 23. 09:58
 5/13 anonim ***** válasza:
33%
Nem
2021. nov. 23. 09:59
 6/13 anonim ***** válasza:
84%
Szerinte, igen, nem mindenkinek az a fontos, a siker meg relatív.
2021. nov. 23. 10:06
 7/13 anonim ***** válasza:
38%

2/6 A kérdező kommentje:

Én jelenleg inkább a sok 40-50 évre eladósodott nyomorékon röhögök akinek 2 hét tp a komplett költségvetését rúgja fel, egy elbocsájtás után meg szó szerint az első szembejövő munkahelyre kell bemennie, nehogy teljes anyagi csődöt mondjon a család. De legalább elmondhatja magáról, hogy ingatlanja van xddd

Német, holland felsővezető ismerősi körömből többet is BICIKLIVEL járnak be melózni. De gondolom te a 41.000 eurós fizetésű program managerhez képest az alap motoros 10 éves tekert Passattal meg a 40 év hitelre vett lukaddal érzed valakinek magad xddd Csak annyi a bibi, hogy te egy lábtörés esetén becsődölsz, ő meg ha akarná 49 évesen nyugdíjba mehetne.

Csak az ilyen komplexusos országokban, mint a magyar divat ennyire a saját ház + kocsi bármi áron.

2021. nov. 23. 10:19
 8/13 anonim ***** válasza:
4-esnek teljesen igaza van, meg minden relatív, ugyanakkor pl. egy hajléktalant nagyon nehéz sikeresnek nevezni
2021. nov. 23. 11:53
 9/13 anonim ***** válasza:

Emberfüggő.

Én magamat nem látnám annak. Haladok szépen felfelé a képzeletbeli munkahelyi létrán és büszke is vagyok rá. De tök őszintén nekem nagyobb biztonságérzetet ad, hogy financiálisan rendben vagyok.

N

2021. nov. 23. 12:54
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi a sikeresseg és egzisztencia ?

Anyagi javak ? Én már egy ideje nem dolgozom és nem is fog kelleni dolgoznom.

Akkor az siker ?

Nincs német presztízs autóm. Akkor az sikertelenség ?

Nincs adósságom a siker ?

Soha nem ismertek el a munkahelyemen, nem volt ranglétra előttem amin valaki elé fölé kerültem volna. Akkor az sikertelenség ?

Fiatal koromban nem tudtam lediplomazni mert dolgoznom kellett anyagi okokból így nincs diplomám. Siker vagy sikertelenség ?

2021. nov. 23. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!