Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehetnék anyagilag...

Hogyan lehetnék anyagilag független?

Figyelt kérdés

Jelenleg keresek bruttó 325 ezer(nettó 216 ezer) forintot, sajnos ilyen kevés pénzből kénytelen vagyok a szüleimmel élni míg 32 évesen is.

Mire kifizetem a kajámat, létszükségleti dolgaimat marad 150 ezer forint jobb esetben. Ezt beszoktam tenni a Máp+ ba hogy legalább kisebb mértékü legyen az inflációs veszteségem.

Nem versenyszféra, előrelépési lehetőség nincs, viszont rendkívül jó munkakörülmények stressz mentes és nem kell hajtani és különösebb tudást nem igényel (érettségi, betanított)

Nézelődtem de máshol max ezért garantált bérminimumot adnának, van szakmám is viszont az nagyon bizonytalan most (szakács) és hiába keresnék többet ha szürkemunka és vagy 8 óra helyett 12 óra+ munka....

Tehát nagyon depressziv belegondolni hogy nincs lehetőségem függetlennek lenni.

Az nem függetlenség hogy húzom az igát megkapom a nettó 300 at, a felét leadom vagy a banknak vagy a befektetőnek a lakhatásomért aztán a maradék 150 ből még enni inni tisztálkodni stb.

Elképesztően szomorú hogy ennyire kilátástalan az élet hogy szinte teljes lehetetlenség annyit keresni amiből valaha is független lehetek nyugdijas éveim előtt.

2021. nov. 17. 10:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
79%

9: Ezt még lehagytam. Ha hazaköltözöl és szülőkkel amúgy elvagy, megveszed a kecót és ki is adhatod kb 100-130 ezer/hóért.

Úgy egy hasonló kaliberű melóval már lenne egy 350 ezres bevételed.

2021. nov. 17. 11:43
 12/15 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem alapvetően 2 út van.

1) Körülnézel más helyeken, hogy a te tapasztalatoddal hol tudnád még kamatoztatni. Plusz ehhez kapcsolódóan elkezdesz tanulni.

2) Kihasználod a szabadidődet és elkezdesz egy vállalkozást felépíteni, mindenképp olyanban érdemes gondolkodni, ami max pár százezres befektetést igényel az első 1-2 évben.

Eleinte beleteszed a munkát és nulla hasznod lesz belőle, csak viszi a pénzt. Ha elég ideig kitartasz, akkor elkezdhet jönni is belőle a pénz.

2021. nov. 17. 12:35
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem mit akarsz.

Olyan nincs, hogy stresszmentesen leücsörgöd a napi 4-5 órát és ezért milliókat fizetnek (hacsak nem vagy a megfelelő emberek unokaöccse/fiaborja).

Aki napi 10-12 órákat tol és bevállalja a stresszes meg kellemetlen munkákat, azt fizetik meg jobban.

Gondolom nem ér meglepetésként ha én is csak azzal a közhellyel jövök, hogy ha előre akarsz lépni, ki kell lépni a komfortzónádból.

2021. nov. 17. 17:07
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Picit azt erzem, hogy a tobb love jol jonne, de tenni ezert nem akarsz semmit, igy tenyleg nehez. Nincs senkid, gyerek se, kezdj el egy piackepes szakmat, vagy egyetemi kepzest. Akkor lesz elorelepesi lehetoseged. Betanitott munkaskent max akkor, ha 12 orazol es vallalsz ejszakai muszakot. Igy nem ritka, hogy hazavisz egy gyari melos is 300 nettot akar. Na meg a 10 millioval is lehetne mar kezdeni valamit, ha van olyan amihez elegge ertesz, akar hobbi szinten.
2021. nov. 17. 18:34
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

10 milliós megtakarítás az már bőven átlag feletti Magyarországon 32 évesen, tehát egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy ne lennél pénzügyileg tudatos. Körülbelül egy idősek vagyunk, én több mint kétszer annyit keresek, mint te és kb ugyan annyit tettünk félre. Igaz én ezt a pénzt egy lakásba tettem 2 évvel ezelőtt és a feleségemmel élek, egyedül nem ment volna.

Az én ötleteim, ha több pénzt szeretnél: szakácsként most is szarrá tudod magad keresni, ha jó munkaerő vagy így én ebben gondolkodnék, de ne egy balatoni bódéba menj, ahol a 2 hónapos olajjal sütitek a halat és azt is rosszul, hanem olyan helyre, ahol tudsz fejlődni, és hidd el folyamatosan nőni fog a fizetésed. Ráadásul szakács ismerősöm mondása szerint rengeteg pénze van,mert nincs ideje elkölteni. A másik opció, ha ezt nem szereted, hogy keresel valami más szakmát és visszaülsz az iskolapadba. Nem vagy még idős, és van 10 milliód amiből alig költesz, simán van erre lehetőséged.

2021. nov. 18. 06:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!