Csak nekem idegesítő ez?
"Az érték a papíron kívül pedig bármi lehet, attól függően milyen területről beszélünk. A nyelvtudástól kezdve a több kategóriás jogosítványon át a szoft skillekig bármi lehet. A kamionpakolós példáddal élve. Ez egy alja, fizikai munka. Ész nem sok kell hozzá. Szóval átlag feletti fizikum, józan életvitel, megbízhatóság (be is jár dolgozni az ember, nem megy kamu betegállományba stb.) mind olyan dolog ami a papír felett extra érték"
Igen. Kell valami plusz, valami, ami hasznos és ezt nem feltétlen a papír adja. Nem egy diplomást ismerek, akik call centeresek. Letettek egy képzést, de amúgy semmihez sem értenek.
Nem lehet, hogy azert irjak ezt minden ala, mert igaz?
Nincs piackepes szakmam, de nem toltom azzal a vasarnap estem, hogy amiatt okadjam szet a netet, mert mas ember xy osszeget keres.
Ha ennyire zavar, ennyire kompenzalni akarsz valamit csak anyagi dolgokkal, akkor a nyafira szant ido alatt tanulhatnal valamit.
Ha mindenki más érti a piacképesség fogalmát csak te nem, akkor nem mindenki más hülye. Nem kellene belegondolni? Hol pakolnak annyiért kínaiak kamiont, mint egy orvos keres? Max az egész brigád keres annyit, mint egy orvos.
Azt meg honnan tudod, hogy aki bent ül a 40 milliós Audiban annak piacképes-e a tudása? (Egyébként érdekes, hogy ha a te piacképes tudásod a kérdés, akkor nincs olyan, ellenben az Audis mégis tud valamit, amit te nem tudsz, hogy mi)
12: ha azt se tudod, hogy mi a piacképes, akkor hogyan tudod ismeretlenekről eldönteni, hogy nincs pk. tudásuk és mégis 40 millás audival járnak???
:-DDD
17: egybites vagy...????
Szerinted valaki vagy minimálbért (se) keres - vagy pedig milliókat havonta.. ?????
Manapság már egy Lidl-Aldiban is 3-400ezres fizetéseket adnak....
Ne ríjjál, hanem szedd össze magad, és dolgozz!
#17: Nem keresek milliókat (sajnos), de piacképes szakmám van, mellé egyéb készségek, amiknek hála nem minimálbért keresek és halad a karrierem. És nem vagyok tökéletes, elég sok minden hiányzik belőlem, leginkább szoft skillek terén, személyiségben, hogy még sikeresebb legyek ezen a területen. De azt hiszem én vagyok rá a példa, hogy nem kell hibátlannak lenni ahhoz, hogy előre tudj jutni szakmailag és jó pénzt keresni. (Nyilván, amikor olyan napom van, akkor én is tudok nyűglődni azon, hogy mennyire b/ssza szét a lehetősgeimet a szülesztőpolitika, az ingatlanpiaci és építőipari árrobbanás, vagy éppen a fent említett készségek hiánya)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!