Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak nekem idegesítő ez?

Csak nekem idegesítő ez?

Figyelt kérdés
Hiába dolgozok meg tanultam becsületesen, egy házat nem tudok venni a fizetésemből de még gyűjteni sem nagyon. Nézem másokat akik audi meg nem tudom milyen terepjárókkal járnak ami egyenként kerül 40 milllióba és az ilyen emberek mit dolgoznak mivel foglalkoznak? Idegesitő számomra hogy én mindig falakba ütközök soha nem tudok meggazdagodni másnak meg egy csettintés és meg is van a legújabb autó. Mt kell ehhez csinálni? Példának emlitem egy sima konténer pakolást ahová nem lehet bekerülni mert jól fizet. Egy konténerre adnak 40-45 ezret és pakolják 3-an 3 felé megy a pénz és nem csak 1 konténer van egy nap hanem van vagy 4 kamion naponta. Az napi 40 ezer pláne hogy egy 40 lábas kamiont kipakol az ember 2 óra alatt. És mivel ilyen jólé fizet csak ismerős ismerőse jut be ilyen helyekre ahová végzettség sem kell és megvan a havi 800 ezer Ft minimum. Aki meg tanul de nincs kapcsolatai rendszere és nem tud bekerülni jobb helyekre az meg szenved már hó végén hogy kijöjjön a fizetésből. És ezen is gondolkodok hogy akkor tulajdonképpen mi számit manapság? A tanulás vagy a kapcsolati tőke? Vagy mind kettő.
2021. nov. 14. 13:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

"Az érték a papíron kívül pedig bármi lehet, attól függően milyen területről beszélünk. A nyelvtudástól kezdve a több kategóriás jogosítványon át a szoft skillekig bármi lehet. A kamionpakolós példáddal élve. Ez egy alja, fizikai munka. Ész nem sok kell hozzá. Szóval átlag feletti fizikum, józan életvitel, megbízhatóság (be is jár dolgozni az ember, nem megy kamu betegállományba stb.) mind olyan dolog ami a papír felett extra érték"

Igen. Kell valami plusz, valami, ami hasznos és ezt nem feltétlen a papír adja. Nem egy diplomást ismerek, akik call centeresek. Letettek egy képzést, de amúgy semmihez sem értenek.

2021. nov. 14. 17:36
 12/25 A kérdező kommentje:
9es: bocsi de én nem vagyok értetlen. Ti jöttök mindig ezzel a piacképes sza..saggal. más kérdések alá is ugyanez van írva akik hasonló kérdéseket tesznek fel. Miközben én arra lennék kíváncsi hogy akiknek nincs piacképes tudásuk se de 40 millios audikba járnak és házat is tudnak venni hitel nélkül azok mivel foglalkoznak?
2021. nov. 14. 17:38
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, hogy azert irjak ezt minden ala, mert igaz?

Nincs piackepes szakmam, de nem toltom azzal a vasarnap estem, hogy amiatt okadjam szet a netet, mert mas ember xy osszeget keres.

Ha ennyire zavar, ennyire kompenzalni akarsz valamit csak anyagi dolgokkal, akkor a nyafira szant ido alatt tanulhatnal valamit.

2021. nov. 14. 17:50
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindenki más érti a piacképesség fogalmát csak te nem, akkor nem mindenki más hülye. Nem kellene belegondolni? Hol pakolnak annyiért kínaiak kamiont, mint egy orvos keres? Max az egész brigád keres annyit, mint egy orvos.

Azt meg honnan tudod, hogy aki bent ül a 40 milliós Audiban annak piacképes-e a tudása? (Egyébként érdekes, hogy ha a te piacképes tudásod a kérdés, akkor nincs olyan, ellenben az Audis mégis tud valamit, amit te nem tudsz, hogy mi)

2021. nov. 14. 17:58
 15/25 anonim ***** válasza:
76%

12: ha azt se tudod, hogy mi a piacképes, akkor hogyan tudod ismeretlenekről eldönteni, hogy nincs pk. tudásuk és mégis 40 millás audival járnak???

:-DDD

2021. nov. 14. 18:07
 16/25 anonim ***** válasza:
84%
Ahhh, a 14-es már megelőzött. :)))
2021. nov. 14. 18:07
 17/25 A kérdező kommentje:
Értelek titeket. Akkor ti mind piacképes szakmával rendelkeztek és milliókat kerestek havonta. Megszoktuk ezt mar a gyks valaszoloktol. Köszönöm a semmit.
2021. nov. 14. 18:17
 18/25 anonim ***** válasza:
49%

17: egybites vagy...????

Szerinted valaki vagy minimálbért (se) keres - vagy pedig milliókat havonta.. ?????

Manapság már egy Lidl-Aldiban is 3-400ezres fizetéseket adnak....

Ne ríjjál, hanem szedd össze magad, és dolgozz!

2021. nov. 14. 18:26
 19/25 anonim ***** válasza:

#17: Nem keresek milliókat (sajnos), de piacképes szakmám van, mellé egyéb készségek, amiknek hála nem minimálbért keresek és halad a karrierem. És nem vagyok tökéletes, elég sok minden hiányzik belőlem, leginkább szoft skillek terén, személyiségben, hogy még sikeresebb legyek ezen a területen. De azt hiszem én vagyok rá a példa, hogy nem kell hibátlannak lenni ahhoz, hogy előre tudj jutni szakmailag és jó pénzt keresni. (Nyilván, amikor olyan napom van, akkor én is tudok nyűglődni azon, hogy mennyire b/ssza szét a lehetősgeimet a szülesztőpolitika, az ingatlanpiaci és építőipari árrobbanás, vagy éppen a fent említett készségek hiánya)

2021. nov. 14. 18:49
 20/25 A kérdező kommentje:
18-as: Olvasd már mégegyszer a kérdésemet. Én nem azt kérdeztem hogy ki keres piacképes szakmával 3-4 ezreket mert annyit én is összeszedek. Én azt irtam hogy mivel foglalkoznak azok akiknek egy csettintés és megvan a 40 milliós autó meg ház és miegymás. Mert azért Pesten nagyon sok luxus terepjáróval közlekedő embert látok meg akik veszik még mindig a méregdrága lakásokat. Főként a kérdésem erre irányul és nem arra hogy piacképes szakmával valaki megkeresi a 300 ezret. Én nem tudom hogy nekem piacképes ea szakmám de 300 ezret én is hazaviszek.
2021. nov. 14. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!