Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak nekem idegesítő ez?

Csak nekem idegesítő ez?

Figyelt kérdés
Hiába dolgozok meg tanultam becsületesen, egy házat nem tudok venni a fizetésemből de még gyűjteni sem nagyon. Nézem másokat akik audi meg nem tudom milyen terepjárókkal járnak ami egyenként kerül 40 milllióba és az ilyen emberek mit dolgoznak mivel foglalkoznak? Idegesitő számomra hogy én mindig falakba ütközök soha nem tudok meggazdagodni másnak meg egy csettintés és meg is van a legújabb autó. Mt kell ehhez csinálni? Példának emlitem egy sima konténer pakolást ahová nem lehet bekerülni mert jól fizet. Egy konténerre adnak 40-45 ezret és pakolják 3-an 3 felé megy a pénz és nem csak 1 konténer van egy nap hanem van vagy 4 kamion naponta. Az napi 40 ezer pláne hogy egy 40 lábas kamiont kipakol az ember 2 óra alatt. És mivel ilyen jólé fizet csak ismerős ismerőse jut be ilyen helyekre ahová végzettség sem kell és megvan a havi 800 ezer Ft minimum. Aki meg tanul de nincs kapcsolatai rendszere és nem tud bekerülni jobb helyekre az meg szenved már hó végén hogy kijöjjön a fizetésből. És ezen is gondolkodok hogy akkor tulajdonképpen mi számit manapság? A tanulás vagy a kapcsolati tőke? Vagy mind kettő.
2021. nov. 14. 13:53
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
91%
Piacképes szakma/tudás kéne leginkább,pakolásból és betanított munkából 1000-ból 1 ember él meg jól.Illetve vállalkozással lehet leginkább befutni de ahhoz kell kezdőtőke,tudás és rizikósabb is.
2021. nov. 14. 13:57
 2/25 A kérdező kommentje:
Manapság már nincs olyan hogy piacképes. Amit meg nehéz megtanulni például az orvosi egyetem is ilyen ahhoz pedig gazdag szülői támogatások kellennek. Mivel sok időbe is telik és nem is olcsó. Tehát önmagában ez hogy piacképes édes kevés. Sokaknak nincs piacképes cégzettségük és mégis milliókat keresnek havonta. Mert ismerős ismerőse ide meg oda betette őket, azt ló..fa.t nem csinálnak egésznap havi 600 ezres fizetésért. Ilyeneket is ismerek. Nekem sajnos nincsenek sok ismerőseim és kapcsolati tőkém sem, és kb 4 éve dolgozok havi 250-300 ezres fizetésekért Budapesten ami semmit nem ér szinte.
2021. nov. 14. 14:02
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

És te mit tettél azért, hogy neked jobb legyen? Azt írod, tanultál becsületesen. Mit? Milyen végzettséged van? Miért nem fejleszted magad, hogy ne 250-300 ezret keress, és mindezt már 4 éve? Nem irigykedni kell, hanem tenni azért, hogy jobb legyen.

Ha jól tanultál, jó érettségit írtál, akkor bekerülhetsz államilag támogatott képzésre, így magára a képzésre nem is kell költened.

Ne siránkozz, hanem nőj fel végre!

2021. nov. 14. 15:11
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Mit tanultál becsülettel? Piacképes amit tanultál? Van egy papíron kívül bármi olyan képességed, ami érték egy munkáltatónak?
2021. nov. 14. 15:50
 5/25 A kérdező kommentje:
Mi az hogy piacképes? Mégegyszer kérdezem. Olyan nincs hogy piacképes. Olyan van hogy x időben ez volt időben a hiányszakma amivel könnyebben tudott elhelyezkedni az ember aztán amikor már mindenki azt tanulja akkor már nem lesz piacképes. Most jelenleg nyilván az IT az egy piacképes terület de ha én most belefogok akkor mi arra a garancia hogy majd 32 éves leszek mire végzek hogy a fiatal huszonévesek helyett engem vesznek fel kezdőként pláne úgy hogy nekem a matek is nehezen megy. Sokan nem végeznek piacképes szakmát mégis gazdagok. Na ők hogy csinálják?
2021. nov. 14. 16:06
 6/25 A kérdező kommentje:
És nincs érték egy átlag van azt kész. De másnak sincs értéke mgis milliókat keresnek mert betették őt ide vagy oda. Ez a kamion pakolás amit irtam ez is akik ebbe vannak megkapják a havi 800 ezres fizut, manapság meg itthon 800 ezret az orvosok keresnek 5-10 év tapasztalattal nagy felelőséggel.
2021. nov. 14. 16:08
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

De van olyan, hogy piacképes. Az, amiért hajlandó többet fizetni a munkaadó. És nem csak az IT az, a mérnöki területek nagy része az, a jó építőipari szakember is az, ahogy a kamionsofőr is. És még lehetne sorolni. Azt meg már mindenkinek tudni kellene, hogy a világ felgyorsult. Nincs olyan, hogy kitanulsz egy szakmát, beállsz egy gyárba 20 évesen, aztán 40 évig ugyanazt csinálod átlag feletti bérért. Long life learning!

Az érték a papíron kívül pedig bármi lehet, attól függően milyen területről beszélünk. A nyelvtudástól kezdve a több kategóriás jogosítványon át a szoft skillekig bármi lehet. A kamionpakolós példáddal élve. Ez egy alja, fizikai munka. Ész nem sok kell hozzá. Szóval átlag feletti fizikum, józan életvitel, megbízhatóság (be is jár dolgozni az ember, nem megy kamu betegállományba stb.) mind olyan dolog ami a papír felett extra érték.

De továbbra sem mondod meg, mi az a nagy tanulás, ami alapján neked több bér járna. A legalja melón rugózol, aminek a bére is a legalja jogosan. Kint is, csak nem teszed mellé, hogy kint megélni is drágább.

2021. nov. 14. 16:40
 8/25 A kérdező kommentje:
7es: Bekerulni nehéz helyekre, és ez független attól hogy az embernek piacképes vagy nem piacképes tudása van. Értsd már meg. Azért hoztam fel ezt a pakolast is. Kínaiaknak pakolnak csapatban. Annyira megfizetik a pakolo brigádot hogy nincs ott uresedes sem és nem lesz egy jó ideig. Ha te orvos vagy itthon ha nezel állást felvesznek de annyit fogsz te mint orvos keresni mint akik kamiont pakolnak. És mindezt miért? Mert ahová nehéz bekerulni és jól fizet a munkáltató oda már nincs hely, ha van is akkor is először ismerős ismerősét kérdezik meg majd ha ott sincs megfelelő ember aztán hirdetik meg és választanak egy embert a 1000 jelentkezobol.
2021. nov. 14. 16:49
 9/25 anonim ***** válasza:
87%

Emberek, zárjuk rövidre a kérdést, mert úgy látszik, az átlagnál értetlenebb a kérdező:

Igen, csak neked idegesítő ez.

2021. nov. 14. 17:13
 10/25 anonim ***** válasza:
44%
Egy újabb bölcsész szakos
2021. nov. 14. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!