Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Előfordult már, hogy a Tescó-b...

Előfordult már, hogy a Tescó-ban nem ismerték el a munkádat? Miért van ilyen cég Magyarországon?

Figyelt kérdés
A belemet kidolgoztatták. Betegséggel élek együtt, mégis az egészségesek munkáját végeztem jól, minden munkafolyamatot elvégeztem. Panasz nem volt a munkámra. És csak azért mert többször szóvá tettem a rossz bánásmódot, ezért még a köszönésemet sem fogadták. Pereskedni kellett azért, hogy egy valamirevaló referenciát adjanak, amit aztán nem kaptam meg, így lehet hogy életem végéig takarítóként kellesz már dolgoznom, gimnáziumi érettségivel és eladói tanfolyami végzettséggel, mert azt is elintézték, hogy a kereskedelemben ne kapjak többé munkát.

2021. nov. 7. 22:29
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Igen, mi még nem jutottunk el a tesco halpultos szintre, ahonnét kirúgnak mert még ott sem álljuk meg a helyünket

taníts mester

2021. nov. 12. 07:24
 22/33 A kérdező kommentje:
Emberileg nem állod meg a helyed. Csak megsúgom neked, hogy nagyon sok sikeres és gazdag ember van, aki lelki nyomorék. Na ilyen vezetők vannak a Tescóban. Halpult meg már évek óta nincs, ott nem is próbálhatnál szerencsét. De beállhatnál mondjuk árut tölteni, vagy pakolni, hogy testközelből lásd az ilyen dolgozók munkáját. Biztos vagyok benne, hogy még sosem végeztél fizikai munkát, alantas pozícióban, kiszolgáltatva a vezetőség kénye-kedvének. Akik csak hipp-hopp hoznak egy döntést és pár héten belül már 10-20 embernek nincsen munkája, olyanoknak is akik két évvel nyugdíj előtt állnak. Szerencsétlen hol találjon így már munkát? A Tescónál olyan vezetők vannak, akik nem tudják kiaknázni a dolgozókban rejlő lehetőségeket, az én munkám megítélését mesterségesen csökkentették, mert nem tetszett nekik, hogy mindent megcsináltam, olyan képet festettek rólam a többiek előtt, mintha gyenge dolgozó lennék, erre megvannak az eszközeik. A dolgozóikkal többet foglalkoznak negatív módon, mint szegény vásárlóval, pedig ez kereskedelem és arról kellene szólnia, hogy kiszolgálják a vevőt. Áh, trágy..domb az egész!
2021. nov. 13. 07:27
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a leépítések létező dolgok.

Az, hogy felvesznek téged nem azt jelenti hogy 40 évig bérelt helyed van.

2021. nov. 13. 08:28
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Te melyik részét nem érted annak, hogy a Tesco (de egyik multi sem) szeretetszolgalat?

Amúgy 100-ból 99 aki azt hiszi ő milyen jól dolgozik csak szivatjak az a valóságban nem dolgozik olyan jól...

2021. nov. 13. 09:05
 25/33 anonim válasza:
100%
Érdekes amiket írsz. Én is a tescoban dolgoztam 2 évet, bár nem a cégnél, külső munkaerő voltam, aztán terhes lettem, most mentem vissza a napokban, most már mint tesco-s, és mindenki nagy örömmel fogadott, 3 év után is jó munkaerőként, kedves kollégaként emlékszik rám a csapat, pedig nem tartottuk a kapcsolatot. Valószínűleg az is voltam, ha tényleg alig várták mikor jövök, miután meglátták a nevem a jelentkezések között. Én semmit nem tapasztaltam ezekből, amit leírtál, illetve de, hallottam hogyan beszéltek a problémás kollégákkal, megmondom őszintén, én se voltam odáig értük. Viszont ha jól dolgozol, normális vagy, akkor biztos, hogy nem érnek ilyen dolgok, ha leszázalékolt vagy ha nem. Volt süketnéma, sánta, autista kollégám is, senki nem várt tőlük többet, mint amiben az elején megegyeztek, de dolgosak is voltak rendesen. Igen, a tesco meglepően egy jó munkahely, csak be kell illeszkedni, de szólok, hogy mindenhol úgy jársz jól, ha beilleszkedsz. Ja, és nem a tesco miatt nem fogsz munkát kapni kereskedelemben, elárulom, hogy a kutya se tudja a neved azok közül, akiket felhívnának, hogy "na ez az ember elvileg nálatok dolgozott, milyen volt?" 🤷‍♀️
2021. nov. 13. 10:18
 26/33 A kérdező kommentje:
Te ezt elég rosszul látod, kérdezd meg a kollégáidat, hidd el fognak panaszkodni, csak nem mindenki meri nyíltan elmondani. Ha veled jól bántak, akkor piszok szerencsés vagy, elhiszem, hogy van ilyen is, de engem diszkrimináltak. Én még a Tescóban süketnéma, sánta és autista dolgozóval nem találkoztam, lehet hogy van ilyen is, de nem hiszem, hogy portörlésnél több mindent lehetne rájuk bízni. És ahogy az egyik előtted szóló írja, a Tesco nem szeretetszolgálat - ha nem tudja hasznosítani a dolgozót, akkor megszabadul tőle. Nem hiszem hogy ezek a süketnéma dolgozók hosszúéletűek lettek volna ott, mint munkaerők. És nem vagyok egy panaszkodó, sipákoló valaki, aki kikérné magának ha dolgoznia kell, elvégre amikor odamentem dolgozni, tudtam hogy mire számíthatok. De tudod felbaszta az agyamat az, hogy az egyik vezető szatír volt és a micsodájához nyúlkált amikor velem összetalálkozott. Elhiszem, hogy ilyen nem sűrűn van a Tescókba, de nekem ez elég volt ahhoz, hogy más szemmel nézzek rájuk és ha valami bántás ért, akkor nem hagytam magam. Bár erről a szemérmetlen dologról sosem szóltam senkinek, mert rögtön kib...sztak volna.
2021. nov. 13. 17:39
 27/33 A kérdező kommentje:
Egyébként nálunk is volt egy értelmi fogyatékos dolgozó, de 1-2 hónapnál tovább nem volt ott, mert megszabadultak tőle, ugyanis csak port törölni tudták felhasználni. Ha ilyen dolgozót foglalkoztatnak, azt csak kirakatbábunak használják, hogy a vásárlóban jó benyomás alakuljon ki a cégről. Minden csak a látszatot szolgálja. Egyébként viszont emberekkel nem tudnak bánni. A munkaszerződés viszont kölcsönös viszonyt teremt, a cég vállalja hogy foglalkoztat és ha nincs rá ok, hogy felmondjon nekem, akkor foglalkoztatnia kell. Ezért vannak a Bíróságok, hogyha valakinek ok nélkül, vagy mondvacsinált okkal mondanak fel, akkor visszaállítsák az eredeti állapotot.
2021. nov. 13. 17:49
 28/33 anonim ***** válasza:
Te sem dolgoztál ezek szerint soha tescoban... Mindenhol vannak megváltozott képességű kollégák - főként siketek - mivel komoly támogatás jár utánuk és attól, hogy siket tud tölteni. Ennyit rólad...
2021. nov. 13. 17:52
 29/33 anonim válasza:

25-ös válaszoló vagyok.

"az én munkám megítélését mesterségesen csökkentették, mert nem tetszett nekik, hogy mindent megcsináltam"

Ne haragudj, ez biztos, hogy nem igaz, de ezt még te se gondolhatod komolyan, hogy azért piszkáltak, mert jól dolgoztál!

"kérdezd meg a kollégáidat, hidd el fognak panaszkodni, csak nem mindenki meri nyíltan elmondani."

Senki nem panaszkodik, aki jól dolgozik. 1-2 kollégámmal nagyon jó barátságban vagyok, megbízunk egymásban, mégsem panaszkodtak. Olyan is van, aki már nem dolgozik ott, ő sem panaszkodik, pedig már megtehetné. 🙂

"Én még a Tescóban süketnéma, sánta és autista dolgozóval nem találkoztam, lehet hogy van ilyen is, de nem hiszem, hogy portörlésnél több mindent lehetne rájuk bízni."

Árufeltöltők, polcszervizesek, takarítót pont nem ismerek közülük, ettől persze nincs kizárva.

" Nem hiszem hogy ezek a süketnéma dolgozók hosszúéletűek lettek volna ott, mint munkaerők."

A süketnéma hölgy 7 éve dolgozik ott, a sánta kolléga nem tudom, de már akkor ott volt, mikor én oda mentem, ennek már 5 éve. Az autista ma már nem dolgozik ott, de nem kirúgták, felmondott, talált egy jobban fizető állást.

"az egyik vezető szatír volt és a micsodájához nyúlkált amikor velem összetalálkozott. Bár erről a szemérmetlen dologról sosem szóltam senkinek, mert rögtön kib...sztak volna."

Nem, ez nem így van, az ilyesmit nagyon komolyan veszik a multik, ha bejelentetted volna azonnal kivizsgálták volna az esetet.

2021. nov. 13. 19:13
 30/33 A kérdező kommentje:
Nálunk mindennaposak voltak a kisebb-nagyobb panaszkodások. Mindenkinek volt valami problémája. Engem azért piszkáltak, mert a szatíros eset után egyéb ok miatt panaszt tettem. A szexuális zaklatásra nem mertem panaszt tenni, mert túlerőben voltak, úgysem tudtam volna bebizonyítani, hogy így volt. Ezek védik a "mundér" becsületét. Csak megjegyzem hogy az illető még mindig ott dolgozik. A süketnéma dolgozó nem tud felvilágosítást nyújtani a vásárlónak, a sánta nem bír árut pakolni és árut kihúzni, az autista hát nem tudom, olyannal még nem találkoztam. Volt nálunk skizofrén, aki árut pakolt a raktárban, ő se volt ott 2 hónapnál tovább, volt egy másik dolgozó aki leszázalékolt volt, őneki nem tudom mi volt a baja, őt is pakoltatták a raktárban, ki se ment az eladótérbe, ő egy kicsit tovább húzta, ott volt 2-3 hónapig. Minek fizetnének egy olyan dolgozót, aki nem termel bevételt? És a költői kérdés: Minek szabadulnak meg egy olyantól, aki már bizonyított és a Tesco javára válik a munkájával. Hát csak azért, mert nem szeretik az olyan dolgozót aki kinyitja a száját és szembe szegül velük. Hát ezért!
2021. nov. 13. 20:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!