Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi ideig voltatok legtováb...

Mennyi ideig voltatok legtovább munkanélküliek?

Figyelt kérdés

Pályakezdőként én ebben a hónapban leszek fél éve munkanélküli.

(közben voltam munkavállaló egy-két hétig gyárban, de a próbaidő alatt felmondtam, mert úgy éreztem annyi munkához képest nagyon kevés a fizetés, nem tudtam volna belőle megélni.)

Igazából már kb mindenhová jelentkeztem, de még a tesco is elutasított, a mekiből nem hívtak vissza interjú után, szóval kicsit el vagyok keseredve :(

grafikus és bármixer szakmám van, de már minden bárt végigjártam (persze a vírus miatt érthető, hogy nem vesznek fel) , grafikus pályakezdőket pedig nem keresnek errefelé:(

2021. nov. 3. 03:00
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
4 hónap de csak azért, mert nem is akartam dolgozni.:) 13 év alatt kb. 20 munkahelyet járhattam be., de kb. 17 helyen csak 2 hónapnál rövidebb ideig voltam.
2021. nov. 3. 13:16
 22/25 anonim ***** válasza:
Én is pályakezdő vagyok, 4 hónapja keresek állást, eddig 4 interjún voltam. Szerintem jól ment mind, mindennek utánanéztem, cégnek, kérdéseknek, még a portásokkal is kedves szoktam lenni, de sosem hívtak vissza. Egyetlen állásra mindig jelentkezik vagy 20-30 ember (J-N-Szolnok megye), nyilván mindig fognak nálam jobbat találni úgy látom. Illetve gondolom egy szociológia diploma nem túl piacképes nyilván. Sok helyre meg azért nem hívnak, mert túlképzett vagyok, pedig sokszor azt írom, hogy még nincs diplomám stb. De semmi válasz interjú után, lehet nem való nekem semmi olyan, ami adminisztratív/kommunikáció?
2021. nov. 3. 21:44
 23/25 A kérdező kommentje:

Hű, nagyon sokan írtatok, köszönöm szépen a válaszokat, még a "csúnyákat" is :)

megpróbálok válaszolgatni kicsit

#1 : Teljesen igazad van! maradtam is volna, de enyhe gerincferdülésem van, és borzasztóan fájt, amire bár nem illik fogni, de tudtam, hogy nem fogom bírni. jó pénzért persze lehet kitudtam volna szenvedni, de nettó 500 ft órabérért inkább nem kisértettem a sorsot.

#2 van azért kereslet, de nem hiányszakma :)

#5 Igen, gondoltam rá, de sajnos nemigazán tudom még, hogy hogyan induljak el vele, számlaképesnek kéne lennem, de akkor havi azthiszem 25-50k-t (hirtelen nemtudom, hogy hohy van most) kéne fizetnem, viszont nemtudom honnan teremteném elő azt a pénzt ha kitudja lenne e valaki aki felbérelne. De tervezek vele elindulni, csak utána kell néznem jobban. Köszönöm a válaszod <3

#7 van még egy kis tartalékom, és szerencsére szülővel lakom, szóval nem igazán kell költenem :) de lehet, hogy igazad van a tesco mekis dologgal, erre nem gondoltam, köszönöm szépen.

#10 látom nagyon lehúztak, de igazad van. Persze a mekis fizu szerintem 200 nettó elég szép, hosszabb távon én simán beadnám :D

#11 köszi a válaszod! :) mint előbb írtam, van egy kis félretett pénzem, ami épp elég, amúgy sem vagyok nagy költögetős, tel. számlám fizetem, + ha kell valami ruha vagy kaját rendelek egy hónapban 2x-3x még marad is :))

Hevesmegyében élek, angolt beszélek középszinten

#22 Jártam párszor én is így, nemigazán hívnak interjúra, ha igen akkor nem hívnak vissza, pedig mondták, hogy jeleznek, ha igen, ha nem :D gondoltam arra is, hogy szar a telefonom, de nem, elérhettek volna. Múltkor mondták, hogy próbanapra hívnak, oda se hívtak vissza :) JYSK-ben pl 1 hónapban 10x hirdettek állást, mind a 10x jelentkeztem is, de semmi :D mikor bementem vásárolni, alig bírtak a melóval kb 15-en, de ha nem hát nem :)) Szerintem a városban, már mindenhová beadtam a jelentkezésem ahová lehetett, de semmi:((

2021. nov. 4. 00:28
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Üdv, bölcsész büfé szakmám van, 21 évesen szereztem. Most vagyok 30 éves. 1280 napot dolgoztam kb 9 év alatt de volt vagy 15 munkahelyem. Belefáradtam mentálisan kissé, hogy mindig a friss húst fúrják a munkahelyeken jó magyar szokás szerint. Mikor nem volt munkám a rokonaim fizették a Tb met és rehabra mentem tudni illik alkoholista is vagyok. Ha gondoljátok számoljátok ki hogy hány évet voltam rehabon. Aztán rájöttek a jó szakembereink kb 1-2 éve hogy skizo vagyok... Igen elég sokáig tartott nekik de hát a jó magyar egészségügy ooh yeah xd ja meg antidepit is kapok. Tudnék mesélni a hard life ról ám... Egy idő után leszázalékoltak és most 4 órában dolgozom rehabos helyen... Ha nincs mentális betegséged dobbantassz ebből az országból külföldre de minél előbb!
2021. nov. 11. 20:12
 25/25 anonim ***** válasza:
Nekem is mindenki ezt tanácsolja, hogy akár van diplomám, akár nem, még egy gyárban is kellemesebb külföldön, mint itthon. Akinek van munkája az is egy idő után valahogy elkezd megőrülni, elvárják, hogy kenje-vágja a dolgokat, közben látja félszemmel, mekkora gáz van úgy az országban mindenhol.
2021. nov. 11. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!