Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van így jövőm szerintetek?

Van így jövőm szerintetek?

Figyelt kérdés
Most vagyok 12.es és egyetemenen szeretnék valami pénzügyi szakot,tehát diplomát..pénzügy és számvitel pl. Ezen kívül letenni valami ehhez kötődő OKJ felsőfokú képzést. Bankban szeretnék elhelyezkedni a leginkább. Szerintetek mennyi keresnék egy diplomával és egy OKJval? Lenne munkám egyáltalán?:D
2010. szept. 2. 21:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Ezekkel a végzettségekkel jó esélyed van elhelyezkedni, és nemcsak banki területen.
2010. szept. 3. 08:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát először sztem az OKJ-t tedd le, és utána menj egyetemre. Plusz pontot is ad a felvételihez, megkapod az első évben a krediteket, alig lesz órád, mivel beszámítják, ezenkívül jobb ösztöndíjakat kaphatsz.

Ha először mész egyetemre, és közben vagy utána csinálod az OKJ-t, akkor azért már fizetni kell. Ha az OKJ van előbb, akkor viszont az is államilag finanszírozott és az egyetem is (össz 12 félévig, ha jól tudom).

De ha most vagy végzős, akkor az osztályfőnöködnek képben kell lenni az ilyesmikben.

Azt, hogy lenne-e munkád, nagyon nehéz megmondani mostanában, akármilyen szakmát is választassz. Ha van ismerősöd akkor biztos. Vagy ha gyakorlaton kiemelkedsz a többiek közül, akkor lehet visszahívnak, erre azért még van példa.

2010. szept. 17. 19:24
 3/3 anonim ***** válasza:

szereintem elegendő az egyetemi/főiskolai diploma

nem kell az okj-s

ha van diplomád, nem fog senkit érdekelni az okj-s oklevél

igazat megvallva, a munkaerőpiac nem tartja túl sokra az okj-s képzéseket és az ott megszerzett okleveleket

persze van kivétel (mérlegképes könyvelő, adótanácsadó)

a többit inkább jobb elfelejteni...

amúgy még csak 12 éves vagy

még 5-6 éved van az érettségiig

addig még változhat az érdeklődési köröd

(nagyon is)

addigra átalakul az oktatási rendszer is

ki tudja mi lesz...

szerintem a jelenre koncentrálj

szerezz jó jegyeket

tanulj angolul

legyen sok barátod, ismerősöd stb.

2010. szept. 17. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!