Lehet így jövőm Magyarországon?
Sokan azt mondják, hogy Magyarországon semmi pénzért ne legyek tanár. De nekem ez a vágyam. Régebben éppen ezért (meg a kalandvágy miatt is) mindenképpen külföldön (Németország) akartam letelepedni gimnázium után. De rá kell jönnöm, hogy Magyarország szerintem egy nagyon jó hely, és Budapestet is imádom. Szinte ez az egy bajom, hogy a tanárokat annyira nem fizetik meg. Nyelvtanár szeretnék lenni, az mennyit tud keresni itthon, Budapesten? Mert tud különórákat is adni, azzal mennyit kereshet havonta pluszban? Nem akarok gazdag lenni, de nem szeretnék nyomorogni, és szeretek vásárolgatni, ZARA, H&M, Pull and Bear, tehát márkás ruhák, ezekről nem szeretnék lemondani majd ha saját lábra állok...
16/f
"A magyarországi pedagógusok negyede Budapesten dolgozik, az ő fizetésük átlagosan bruttó 179 ezer forint." ( [link] Nekem van külön angoltanárom, neki 1000Ft/alkalmat fizetünk, és heti kétszer jön. Most ha ezt nézed, ez heti 2000Forint, és egy nap el tudsz mennyi mondjuk 3-4-5 gyerekhez az napi ~4 ezer Forint. Heti 28 ezer (feltéve, ha hétvégén is mész...). Havi 120 ezer, de ehhez persze kellenek a kapcsolatok, na meg a tökéletes idegennyelvi tudás. Ha ezt a kettőt összeadod az havi 299 ezer forint.
Remélem segítettem.
13/f
Azért mert sírnak, és attól mert mindenki azt szajkózza hogy tanárnak menni manapság nagy hülyeség szerintem van értelme. Főleg nyelvtanárnak! Nézz körül álláshirdetések között, általánostól egyetemi tanárig mindent keresnek, majdnem minden megyében. Tanárként adhatsz magánórát, felkészítést, felzárkóztatást, korrepetálást. Nyelvtanárként ugyanez + fordítási munkák, tolmácsolás. Az árt pedig a szolgáltatásod minősége adja meg. Ha pár tanítványod 5össel vizsgázik és 4 hónappal előtte 2es volt akkor lesz forgalmad. Csak győzd erővel.
Én is gondolkodom rajta erősen, csak ahhoz újra kellene érettségiznek mert 3-4 nem igazán elég, főleg a felvételi tárgyakból ( ahogy hallottam és olvastam egyes helyeken) + egyetem is kemény ( bár nem tudom igaz e..)
A tanárok hidd el, nem a tanári fizetésből élnek szinte, inkább a különórákból és a korrepetálásokból. Jövőd természetesen van, de nem fogsz meggazdagodni, maximum ha emellett mondjuk egy családi vállalkozást csináltok (volt osztályfőnököm milliomos volt ezáltal)
Egyébként én évekig magyar tanárnő szerettem volna lenni. Aztán rájöttem, hogy egy piacképes szakma kell, amivel jól kereshetek. Most informatikusnak tanulok. Szerintem jobban döntöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!