Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 40 év felett kinek hol sikerül...

40 év felett kinek hol sikerült elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
2021. okt. 13. 09:48
1 2 3
 21/26 kokomfitty ***** válasza:
6%
Menj el informatikusnak! Napi 8 óra több mint fél mila fizetés. nem megfelelő? Ja, meg, hogy még a szövegértésed is nulla, meg hogy 60 évesen nem álldigálsz boltban? Valóban nem, mert kirúgnak ha találnak egy 25 évest, és akkor megint lehet állás után síránkozni, mert 60-al már a telefonnál sem jutsz tovább.
2021. okt. 18. 18:52
 22/26 Meton ***** válasza:
Én 40 évesen mentem katonának. Simán felvettek és szerintem ma is simán felvesznek bárkit. Persze komoly teszteken kell átmenni, vagyis ha nem is annyira komoly, de jó sok. Fontos az állóképesség és a pszichológiai alkalmasság, meg persze az egészség. Hogy mit fizetnek, az egy dolog, de ha szereted a fegyvereket, akkor jól fogod érezni magad. Aztán közben idősebb lettem, de ha állást keresnék, szerintem nem kellene egy hétig várni az új munkára. Magyarországon munkaerő hiány van. Igaz, ez a hiány nem a keleti országrészre jellemző, hanem inkább a nyugati, de aki el tud költözni, az könnyen talál munkát. Mondhatnám, hogy hova érdemes menni, de inkább az a gond, hogy nem látod a fától az erdőt. Mert gyakorlatilag szinte bárhova mehetsz.
2021. okt. 20. 02:02
 23/26 Meton ***** válasza:
Esetleg 40 évesen külföldre is mehetsz. A külföldi munkákkal az a gond, hogy vagy 16 órában dolgoztatnak, vagy 4 órában. Normális munkaidőt nem nagyon találsz. Annyira meg nem fizetnek jól, hogy megérje. De ha másképp nem találsz munkát, megpróbálhatod külföldön is. Akár a Youtube-on is találsz olyanokat, akik beszámolnak arról, hogy milyen munkát találtak külföldön. Unokahúgom is bejárta már Európát, de mindenhol talált munkát, pedig 40 már jó régen elmúlt.
2021. okt. 20. 02:11
 24/26 anonim ***** válasza:

Belerázhatják a 25 évesekbe...

Egy csomó nem ért semmihez se, vagy nincs kitartása, a szavára nem lehet adni, álmodozik.

40 évesen már illene megélni a tapasztalatokból / emberismeretből.

Aki nem találja a helyét kortól függetlenül az rossz helyen keresi. Mindíg is van, volt és lesz is olyan munka amit egy fiatal nem fog elvállalni különböző okok miatt, és olyan is amit egy öregebb már nem tudna megcsinálni, de olyan is amit csak ő tud, mert megvan a rutinja!

Mondok egy konkrét példát.

Kóser technika hentesnél...

(fogadok még nem is hallott róla senki, pedig jobban megfizetik mint a programozót)

2021. okt. 21. 09:24
 25/26 Meton ***** válasza:
Na igen, de a munklahelyek az olcsó munkaerőt szeretik. Nem kell a szakértelem, csak minél olcsóbban dolgozzon valaki. Egy fiatalabb még nem tudsja, mennyit ér a pénz, így könnyebb behülyíteni. Én azért ha meghallom, milyen röhejesen keveset akarnak fizetni, már nincs is több kérdésem. És a munkáltatók is jól tudják, hogy egy idősebbet már nem lehet éhbérért dolgoztatni. És ha két hónap után felmond az illető, akkor járnak a legjobban. Persze azok a cégek, akik ezt csinálják, sokszor be is csődölnek, de furcsa módon pont ebből élnek. Sajnos ezt a rendszer megengedi.
2021. okt. 22. 00:38
 26/26 Meton ***** válasza:
A cég becsődöl, elköltözik egy másik városba és az embereit igyekszik vinni. Főleg a fiatalok azok, akik könnyen mobilizálhatók. Vagy például nálunk is ha átépítenek egy szerelősort, akkor az átépítés idejére az embereket átirányítják egy másik gyárba, másik városba. Ehhez is mobilizálható dolgozók kellenek. Pénzben jól járnak, csak akinek állatai vannak, az Németországból nem fogja tudni ellátni. Na mondjuk ha családja van, azt se.
2021. okt. 22. 00:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!