40 év felett kinek hol sikerült elhelyezkedni?
Pontosan...
Vagy olyan a munka jellege, mennyisége, szűk határidők, amiket alig lehet tartani, hogy inkább mást keresnek. Közszférában is vannak problémák, nyilván más jellegűek, mint a versenyszférában.
"Szerintem egy 40-es nagyon jól el tud helyezkedni."
Irigylem a hitedet. :)
Tavaly és az idei év első felében nehéz volt jó állást találni, de nyár közepe óta megélénkült az álláspiac, és ez értelemszerűen minden generációt érint.
40-esként nehezebb? Attól függ, milyen tapasztalatokat halmoztál fel addig. Ha pl. van 10 év vezetői tapasztalatod, akkor bizonyos pozíciókért sokkal nagyobb eséllyel indulsz, mint egy 25-30 éves.
Fentiek mellett általában igaz az, hogy a cégek először a belső körben néznek körül, és ha nem találnak alkalmas embert az adott pozícióra, akkor jönnek a külsős jelöltek, szóval aki karriert szeretne, az cégen belül könnyebben lépked előre, mint a munkáltatóit váltogatva. De ez sem áll minden cég esetében.
Már nem értem a kérdést sem. Szerintem Te sem, csak épp unatkozol. Egyáltalán milyen választ vársz? Kb olyat, hogy "igen"?- mert erre ennél nem igazán van értelmesebb.
Valami azért ezen túlmenően sem vili számomra. A jelenlegi nyugdíjkorhatár tudtommal 65év. 40+25 !!
Még a felénél sem jársz. Itt jajong egy korosztály aki szerint a 40 év utáni kiöregedett vén trotyli korosztály jobb lenne ha nem sűrítene már sehol viszont ők a legminimálisabb problémát képtelenek megoldani, ha az nincs a benne a fészbúkban.
Ha ma nem találsz a képességednek (és nem az igényednek) megfelelő munkát akkor a hibát ne máshol keresd. Szinte nincs olyan élelmiszerbolt ahol nincs munkaerőhiány. Az mondjuk hátrány, hogy a munkahelyen általában dolgozni kell, de hát ilyen ez a mai világ.
Belegondoltál már abba mit tettek le az elődeid az asztalra, hogy ma egyáltalán megengedheted magadnak, hogy síránkozz ahelyett, hogy dolgozz - mert biztos vagyok benne, hogy nem éhezel és laksz is valahol amit valószínűleg más biztosít(ott) számodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!