Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 40 év felett kinek hol sikerül...

40 év felett kinek hol sikerült elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
2021. okt. 13. 09:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Pontosan...

Vagy olyan a munka jellege, mennyisége, szűk határidők, amiket alig lehet tartani, hogy inkább mást keresnek. Közszférában is vannak problémák, nyilván más jellegűek, mint a versenyszférában.

2021. okt. 16. 06:39
 12/26 Meton ***** válasza:
34%
Szerintem egy 40-es nagyon jól el tud helyezkedni. Oké, egy fiatalabbnak több az esélye, de a fiatal nem is marad sokáig. Ha bírod a munkát, akkor csak az számít. A Pozsonyi autógyárban állítólag 25 év az átlag. De azért nem ez a jellemző. Azért sok helyen dolgoznak még 60 évesen is.
2021. okt. 16. 13:41
 13/26 anonim ***** válasza:
46%

"Szerintem egy 40-es nagyon jól el tud helyezkedni."

Irigylem a hitedet. :)

2021. okt. 17. 05:49
 14/26 ricsi_gyakori_kerdes válasza:

Tavaly és az idei év első felében nehéz volt jó állást találni, de nyár közepe óta megélénkült az álláspiac, és ez értelemszerűen minden generációt érint.

40-esként nehezebb? Attól függ, milyen tapasztalatokat halmoztál fel addig. Ha pl. van 10 év vezetői tapasztalatod, akkor bizonyos pozíciókért sokkal nagyobb eséllyel indulsz, mint egy 25-30 éves.

Fentiek mellett általában igaz az, hogy a cégek először a belső körben néznek körül, és ha nem találnak alkalmas embert az adott pozícióra, akkor jönnek a külsős jelöltek, szóval aki karriert szeretne, az cégen belül könnyebben lépked előre, mint a munkáltatóit váltogatva. De ez sem áll minden cég esetében.

2021. okt. 17. 08:56
 15/26 anonim ***** válasza:
Így igaz nyáron nyár végén volt érezhető, most szerintem megint gyengus. Ahogy közelednek az ünnepek szerintem egyre kevesebb állás lesz. A korhoz visszatérve :multiknal jellemzően a nagyon fiatal korosztály dolgozik ez most inkább a betanított irodai munkáknál van ahol pályakezdők vannak egy két idősebb emberrel kiegeszítve, de akiknek pl kisgyerekuk van esélytelen, mert olyan szintű túlóra van ami család mellett kivitelezhetetlen.
2021. okt. 17. 10:15
 16/26 anonim ***** válasza:
Régen cégen belül is nehéz volt mozogni ha az embernek nem voltak kapcsolatai. Előre ott is megvolt már az ember. Interjúra hívtak aztán mosolyogva közölték hogy megvan az ember de azért behívtak. Erről ennyit. Most nrm tudom mi a helyzet.
2021. okt. 17. 10:17
 17/26 kokomfitty ***** válasza:

Már nem értem a kérdést sem. Szerintem Te sem, csak épp unatkozol. Egyáltalán milyen választ vársz? Kb olyat, hogy "igen"?- mert erre ennél nem igazán van értelmesebb.

Valami azért ezen túlmenően sem vili számomra. A jelenlegi nyugdíjkorhatár tudtommal 65év. 40+25 !!

Még a felénél sem jársz. Itt jajong egy korosztály aki szerint a 40 év utáni kiöregedett vén trotyli korosztály jobb lenne ha nem sűrítene már sehol viszont ők a legminimálisabb problémát képtelenek megoldani, ha az nincs a benne a fészbúkban.

Ha ma nem találsz a képességednek (és nem az igényednek) megfelelő munkát akkor a hibát ne máshol keresd. Szinte nincs olyan élelmiszerbolt ahol nincs munkaerőhiány. Az mondjuk hátrány, hogy a munkahelyen általában dolgozni kell, de hát ilyen ez a mai világ.

Belegondoltál már abba mit tettek le az elődeid az asztalra, hogy ma egyáltalán megengedheted magadnak, hogy síránkozz ahelyett, hogy dolgozz - mert biztos vagyok benne, hogy nem éhezel és laksz is valahol amit valószínűleg más biztosít(ott) számodra.

2021. okt. 18. 12:36
 18/26 A kérdező kommentje:
Hogy veszed a bátorságot...
2021. okt. 18. 12:38
 19/26 anonim ***** válasza:
Az nem baj hogy nem akar mindenki élelmiszerboltba, gyorserterembe menni? Az eszedbe jutott hogy a munktaltatók nem azt nézik hogy kb 1 évig teljesen mást csináltál hanem kijottel a gyakorlatból ergo újra be kell tanítani, utána már nehéz visszamenni az áhított területre. A másik hogy 20-25 év van még a nyugdíjig és ki akar ilyen mh-ről nyugdíjba menni, majd 60 évesen is alldigalok egy boltban. Na ne rohogtess.
2021. okt. 18. 15:33
 20/26 anonim ***** válasza:
El lehet menni peksegbe is 12 órazni, persze. Meg szemetet szedni. Az meg hogy a 25 éves korosztály most a menő szerintem nem kérdés miért..
2021. okt. 18. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!