Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire tartjátok reálisnak,...

Mennyire tartjátok reálisnak, hogyha valaki informatikai pozícióban dolgozik, akkor ne találjon új munkahelyet a szakmában, ha szeretne váltani?

Figyelt kérdés

2021. okt. 5. 17:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk milyen tapasztalatod van? AZ hogy "informatika" az értelmezhetetlen.
2021. okt. 6. 08:23
 22/26 A kérdező kommentje:

Nagyon nem a senior-ságra hajtok. Sajnos nem jól indul(t) a karrierem.

A diplomám 2016-os, a diplomamunkámat Android fejlesztésből írtam. Azóta voltam munkanélküli. Voltam Junior PHP fejlesztő, de csak rövid határozott idejű szerződéssel.

Aztán jelenleg két éve mindenes rendszergazda vagyok. Foglalkozom Linux, Windows szerverekkel, Windows Active Directory-val, itt írok PowerShell szkripteket is. Továbbá én vagyok a webmester, és üzemeltetek szerver alkalmazásokat is.

Nem tartom magam hülyegyereknek, csak itt vidéken nem sikerült jól az indulás. Azt gondolom, ha a munkahelyen egy segítőkész csapatba kerülök bele, akkor tudok fejlődni, és csinálni, amit kell. Csak az kérdés, hogy mennyire vagyok így esélyes, vagy esélytelen.

2021. okt. 6. 08:35
 23/26 anonim ***** válasza:

"Nem fog hazudni egy cég sem a bérsávjáról aki publikusan meghirdeti. Inkább azok akik titkolják az utolsó kör interjúig."

Na igen. És van olyan is, hogy nincs bérsáv vagy nem tartják magukat hozzá. Én úgy jártam, hogy olyan helyre jelentkeztem, ahol ők kértek fizetési igényt. Nem mertem túl sokat mondani, de mivel az előző helyemen méltatlanul alul voltam fizetve, arra azért rátoltam 30%-ot. Felvettek és jó a meló, de kiderült, hogy erősen alálőttem, mert másik kollégának (ugyanez a szint, ugyanaz a csapat, azonos kezdési időpont) nagyobb volt a mersze és jó 40-50%-al többet kap. Azért kicsit visszás az ilyen is.

2021. okt. 6. 08:54
 24/26 anonim ***** válasza:

23: lépj tovább, hál'istennek ebben a szakmában ma ez nem nehéz. Ne foglalkozz azzal, "hogy magyarázom meg, hogy X helyen csak pár hónapot dolgoztam" - nem érdekes, ha megkérdezik megmondod hogy kaptál egy anyagilag sokkal jobb ajánlatot (vagy ha nem akarod, azt mondod, hogy nem volt jó a légkör).

Van abban valami, hogy egy "jobhopper" CV nem a legjobb ajánlólevél, de 1db "gyors váltás" mindenkinél belefér, van úgy, hogy pár hónap után kiderül nem neked való az a hely.

2021. okt. 6. 09:15
 25/26 anonim ***** válasza:

#24: Egyelőre jól vagyok itt. Egyébként a CV-m minden csak nem jobhopper. Legrövidebb idő, amit egy helyen töltöttem 3 év volt. Előző helyen 7 évet húztam le. Most ahol vagyok egy tök nyugis hely, nincs hajtás és végre kiszabadultam a 20% kódolás 50% support 30% meeting mocsarából, itt 80% kódolás van.

Jövőre kérek emelést, aztán meglátjuk. De addig is azért nyitott szemmel járok. Havonta legalább 2-3 megkeresést kapok LinkedIn-en, csak ritka az, ami tényleg érdekes is.

2021. okt. 6. 09:41
 26/26 anonim ***** válasza:
Egy bizonyos senioritasi szint felett nehez. Osszenyomodott a bersav, masfel milla fole nem lehet menni... A gond az hogy nincs nagyon olyan projekt am felszivna a nagyon senior nagyon pro embereket, es nyilvan ezeket meg se fizeti senki, igy marad nekik a kulfold.
2021. okt. 6. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!