Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora szégyen már ez hogy...

Mekkora szégyen már ez hogy ilyen kevés az emberek fizetése?

Figyelt kérdés

Sok dolgozó ember csak nyomorog. Mindig azt mondják hogy aki normálisan megakar élni az dolgozzon. Megélni? De hát miből? A közel nulla fizetésekből.

Itt egy Facebook poszt, ne csak a cikket hanem a kommenteket is olvassátok ahol sokan írnak botrányosan kevés fizetésekről:

[link]

És még azt mondja hogy dübörög a jólét Magyarországon... Hát a jó francokat. 😭

2021. szept. 23. 20:34
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
91%

Pedagógusok fizetése mindig alacsony volt.

Nem tudom mit vársz olyan oktatási intézményektől ahol még szappan sincs a wc ben.

2021. szept. 23. 22:36
 12/36 anonim ***** válasza:
85%

a fidesz gyakorlatilag betiltotta a szakszervezeteket és a sztrájkjogot.

ez csak azért problémás, mert ellentétben azzal az ostobasággal, hogy a magyarok a kormánytól várják a jobb fizukat...a világon mindenhol a szakszervezetek harcolják ezt ki, munkabeszüntetésekkel és sztrájkkal.

de a fidesz eleve úgy csal ide multikat, hogy itt nincsenek szakszervezetek és dolgozói érdekvédelem.

érdekesség képen az eu többi országában a szakszervezeti tagság a munkavállalói rétegben 95%os, magyarországon 5%os.

amíg ebben nem lesz fejlődés, addig a fizukban sem lesz.

a fentiek fényében egyébként nem ritka a cégeknél manapság, hogy ha a magyar munkavállalók túlzottan hepciáskodnak és esélyes a sztrájk, akkor a cég mindenkit azonnali hatállyal kirúg és hozat helyettük a fidesszel ukránokat, akiknek a 180 nettó teljesen megfelelő.

2021. szept. 23. 22:40
 13/36 anonim ***** válasza:
54%

Szakszervezetek működnek.

Gyárban ahol dolgoztam minden hónapban jöttek védelmi pénzt szedni és kirúgatták aki nem fizette a tagságot.

2021. szept. 23. 22:51
 14/36 anonim ***** válasza:
94%
@2 Igen, csak társadalmi hasznosság is van a világon. Évekig tanár voltam, soha nem végeztem hasznosabb munkát. Most négyszer annyit keresek, ezerszer értelmetlenebb dolgokkal.
2021. szept. 23. 23:28
 15/36 anonim ***** válasza:
26%

Sajnos az alacsony fizetésű emberek többnyire tanulatlanok is.

És itt nem feltétlenül egyetemi diplomára gondolok, hanem alap tájékozottságra, logikai keszsegekre, stb.

Miért van, hogy a csórók legtöbbje dohányzik, míg a gazdagabbak közül alig valaki? 🤔

2021. szept. 24. 07:33
 16/36 anonim ***** válasza:
80%
@15 Az egészségtudatosság és a hosszabb távú tervek nem működnek abban az esetben, ha az ember alsó középosztály alá szorul. A dohányzás, az alkohol, a szerencsejáték csupa azonnali örömforrás relatíve olcsón. Én jobban élek, mint a magyar társadalom alsó kilenc tizedéből bárki (természetesen szigorúan anyagi értelemben), de ettől még dohányzom. Van 3 diplomám, beszélek jó pár nyelven, a húszas éveim közepén már multis középvezető voltam, szóval mindenre van ellenpélda. Az viszont nem menthető, hogy mások anyagi nehézségein élcelődsz.
2021. szept. 24. 07:55
 17/36 anonim ***** válasza:
32%

Amikor kevés a beveteled, nem költesz súlyosan egeszsegkarosito élvezeti szervekre amik rettentő drágák.

Ez ennyi kellene, hogy legyen.

Az utolsó mondatodat pedig egyszerűen nem értem. Egyrészt nem látom milyen élcelődés böki a csőröd, másrészt ha lenne, miért ne lehetne?

Ez ilyen PC marhaság? 🤔

2021. szept. 24. 08:06
 18/36 anonim ***** válasza:
12%
*szerekre
2021. szept. 24. 08:07
 19/36 anonim ***** válasza:
88%
@17 Értem én, csak az ember nem így működik. Nagyon kevés pénzből hosszabb távra nem tudsz érdemben tervezni, csak a kilátástalanság van, ilyenkor meg az azonnali élvezetet nyújtó dolgok sokkal fontosabbá válnak, mint egy középosztálybelinek. Az élcelődést mások csórózására értettem.
2021. szept. 24. 08:12
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológusként a függőségre tett véleménnyel egyetértek, ez valóban így műkődik sajnos. Nem azert nem teszi el azt a kicsit, mert nem ért hozzá, hanem mert nincs más öröme az életben, sem hosszú távú célja. A káros szenvedélyek kilátástalanságban amúgy is gyakoriak, ezt azért nem nehéz belátni. Nagy pszichés teher a nincstelenség.
2021. szept. 24. 08:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!