Mekkora szégyen a közmunka?
Sokan nem is tudják,hogy a hivatalokban meg a különböző irodákban hány közmunkás dolgozik.
De volt aki azt mondta,hogy utálja az ilyen ingyenélőket.
Szégyelljék magukat amiért nem akarnak dolgozni.
Számára nincsenek távolságok és nem gond az ország másik felében 2-3 műszakban dolgozni és munkásszállón aludni. Aki akar talál munkát.
Más is ezt mondja. Ő ha akar talál magának állást. Legfeljebb elmegy pénztárosnak valahova és kasszázik havi 200 ezerét, de hogy ő 100 ezernél kevesebbért nem dolgozik az biztos.
Egyesek olyan megvetéssel tudnak beszélni a közmunkásokról.
Tényleg ekkor szégyen és ennyire tehetetlenek a közmunkások?
Ha bizonyos munkákat ők nem végeznének el akkor kik?
Azért fura egy dolog ez közmunka.
Csak regisztrált munkanélküli lehet az.
Kifelé,külföldre, munkának számít. Itthon a fizetése nem munka hanem segély.
Szerintem nem szégyen. És valóban közmunka nemcsak az utcasöprés lehet, hanem irodákban is dolgoznak, önkormányzatoknál.
De nyilván, aki korábban valami normális munkát végzett, annak ciki kimenni utcára söpörni. Én ezt mondjuk megértem. Van, ahol figyelnek erre, hogy ki milyen munkát ad. Van, ahol a korábban jó munkahellyel rendelkezőnek is az utcasöprést ajánlják fel.
sztem ez összetett kérdés.
diákként egyik nyáron én is voltam közmunkás, és ugyan a többség normálisan viselkedett, de voltak, akik lopták a benzint a fűnyíróból és rám szóltak, h annyira azért nem kéne dolgozni.
de tavaly itt az irodánál már 10kor részegek voltak.
tehát az ilyenekért nézik le őket.
nézd, vannak, akik tényleg nem is vágynak többre és vannak, akik analfabéták, ennél fogva semmi mást nem tudnának csinálni.
egyébként az utcasöprés is tisztességes munka, csak nem igazán fizetik meg.
szerintem nem sok értelme van, mert elvesz 8-9-10 órát az életedből, kapsz érte... nos, 50-et maximum és ÉRDEMI állást nem tudsz nézni meg jelentkezni rá, hiszen lefoglal az, hogy gazolj éhbérért.
Itt Svájcban is vannak utcatakarítók, kertészek, stb, normális fizuért (3500-4000 chf), nem pedig 1000 frankért tisztítják az utakat, amiből éhen halni tudnak maximum.
Nem szégyen.
tudtommal régebben 30 éve vagy több is volt egy Kertészete minden nagyobb városnak. Azok gondozták a parkokat, a fákat. És szerintem az utca seprés is oda tartozott.
Buszmegállók síkosságmentesítése...
Elég nehéz szerintem is állásinterjúra menni, más melot keresni.
Van sok igazán értelmes köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!