Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mekkora szégyen a közmunka?

Mekkora szégyen a közmunka?

Figyelt kérdés

Sokan nem is tudják,hogy a hivatalokban meg a különböző irodákban hány közmunkás dolgozik.

De volt aki azt mondta,hogy utálja az ilyen ingyenélőket.

Szégyelljék magukat amiért nem akarnak dolgozni.

Számára nincsenek távolságok és nem gond az ország másik felében 2-3 műszakban dolgozni és munkásszállón aludni. Aki akar talál munkát.

Más is ezt mondja. Ő ha akar talál magának állást. Legfeljebb elmegy pénztárosnak valahova és kasszázik havi 200 ezerét, de hogy ő 100 ezernél kevesebbért nem dolgozik az biztos.

Egyesek olyan megvetéssel tudnak beszélni a közmunkásokról.

Tényleg ekkor szégyen és ennyire tehetetlenek a közmunkások?

Ha bizonyos munkákat ők nem végeznének el akkor kik?

2018. febr. 5. 10:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Becsapják és kihasználják a közmunkásokat. Közel sem kapják meg azt a bért, ami a jogszabájban rögzítve van a napi nyolc óra. Úgy kell nekik kilincselni, hogy valami nem stimmel a bérpapíron.

A közintézménybe logikus, hogy közmunkást alkalmaznak inkább, mint egy olyan embert, aki munkát keres, mert annak megkell adni a minimálbért, de a közmunkásnak az nem jár, de még abból az 50 forintból is lecsippentenek 8-10 ezer forintot, és aki nem szól érte, az úgy jár mint Sziszfúszi.

2018. febr. 5. 15:40
 12/20 anonim ***** válasza:
*jogszabály
2018. febr. 5. 15:41
 13/20 A kérdező kommentje:

A jogszabályban mennyi van rögzítve?

Én hallottam embereken olyan,csúnyán,negatív beszélni a közmunkáról, hogy csak na.

Olyan könnyű pl képzetlenül jól fizető állást találni ma Magyarországon, hogy szégyellhetik magukat a dolgozni nem akaró közmunkások?

Vajon a kulturális közfoglalkoztatott megítélése jobb? Mert végül is ő is közmunkás !

2018. febr. 5. 17:56
 14/20 anonim ***** válasza:
94%
Diplomas kozfoglalkoztatottnak se jobb, tapasztaltam. :)
2018. febr. 5. 18:41
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem szégyen. Van, akinek az jutott, és valakinek azt is meg kell csinálni. Tehát még nagyon fontos feladat is. Vagy nem, én nem tudom. De szégyennek nem nevezném.
2018. febr. 5. 19:52
 16/20 anonim ***** válasza:
*csak csinálja meg azt is tisztességesen szerintem.
2018. febr. 5. 19:52
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem sokan válalják, ezért jelentősen nőt a prostitúció hazánkban. Az nem szégyen?
2018. febr. 5. 21:39
 18/20 anonim ***** válasza:
95%
Irodán dolgozom közmunkában, tőlünk elvárás a szakirányú végzettség, míg a közalkalmazott munkatársaktól nem, ugyanaz a munka és a felelősség, mint az ővék, ezért a sz.r fizetésért. Keresek munkát, ahogy a közvetlen munkatársaim is pályázgatnak, de itt nincs igazán hova. Itt a cégnél is előbb vesznek fel egy aluliskolázott meg hozzá nem értő protekcióst, mint egy több éve itt dolgozó szakirányú végzettséggel rendelkező és munkáját jól végző közmunkást.
2018. febr. 6. 08:46
 19/20 anonim ***** válasza:
97%
#18: Na, ez a szégyen, nem a közmunka...
2018. febr. 7. 19:25
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Igen az, gyarba azért el bírnának menni.
2018. febr. 9. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!