Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szégyen, ha közmunkás vagyok...

Szégyen, ha közmunkás vagyok diplomával és nyelvvizsgával és nettó 66.470 forintot kerestem havonta 2015-ben?

Figyelt kérdés
Próbálkozok de nem tudok rendes állást találni, pedig már több mint 100 helyre adtam be az önéletrajzomat.

2016. jan. 4. 21:04
 1/8 anonim ***** válasza:
43%
Nem szégyen, de ezért teljesen felesleges volt egyetemre menni. Vagy szar a diplomád, vagy nem vagy hajlandó tenni a jobb munkáért (költözés).
2016. jan. 4. 21:14
 2/8 anonim ***** válasza:

Böjte Csaba újévindító levele részlet:

Olyan jó lenne ha a nagy világ zaja, gondja, baja nem terelné el a figyelmünket a mindennapi feladatainkról! Isten mindannyiunkat teendőkkel küldött erre a világra! Van akinek a szorzótáblát kell megtanulnia, van akinek az érettségire kell készülnie, van aki gyermeket nevel vagy földet művel, vagy autót vezet! Mindegy, hogy mi a te dolgod, csak az nagyon fontos, hogy állapotbeli kötelességeidet ott, ahol lenned kell, s azt amit éppen neked tenned kell pontosan, szépen elvégezd! Bármi is történik, neked, nekünk tudnunk kell azt, hogy mit kér tőlünk a szeretet, hogy itt és most mi a dolgunk, és azt a tőlünk telhető legnagyobb összeszedettséggel, kitartással, szorgalommal el kell végeznünk! Ez az üdvösség útja! Nem jó ha a más dolgát nagyszerűen végezzük! A fontos, hogy a mi saját dolgunkat végezzük el legalább úgy ahogy tudjuk! Ne nézzük, hogy körülöttünk más mit csinál, hogy munkánkat megköszönik-e vagy sem, vagy e nagy világban mi történik! Egyetlen dolgot kér számon tőlünk az Isten, és az nem más mind a személyesen ránk bízott munka!! Nekem is, de neked is van egy szent Istentől kapott drága feladatunk, melyet bármi is történhet bennünk, körülöttünk, azt akkor is teljesítenünk kell!

Az év első napjaiban csendesedjünk el, és vegyük számba a feladatainkat, fogalmazzuk meg álmainkat, készítsünk terveket, dolgozzuk ki azokat részletesen, és álljunk neki kitartó akaraterővel azt jó végre vinni! Ne azt nézzük, hogy éppen mihez van kedvünk és mihez nincs, hanem vegyük számba a talentumainkat, és gondolkodjunk el, hogy vajon Isten hol és mit akar általunk e világra hozni, melyek azok a gyümölcsök miket mi kell megteremjünk?! Álljunk neki a ránk bízott munkának, nem az a fontos, hogy milyen és mekkora feladatot bízott ránk az Isten, hanem csak az, hogy mi azt kitartó, becsületes munkával véghez tudjuk-e vinni, vagy lustaságból, számítgatásból feladatunk végzését abba hagytuk-e!? Igen testvérem, neked is megvan a magad feladatod, melyet becsületes munkával, kitartó erőfeszítéssel szépen el kell érjél ezen a földön! Mondhat bárki bármit, az örök üdvösség csak akkor lesz a tied, ha munkádat pontosan, szépen bevégzed! A mindennapi állapotbeli kötelességeink tudatos felvállalása az üdvösségre vezető egyetlen út!

2016. jan. 4. 21:38
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem vagy ezzel egyedül, az elmúlt 2 évben csak közmunkára sikerült bejutnom, oda se volt egyszerű, itt külön kell azt is többször kérni míg végre kiközvetítenek valahova. Az utolsó helyen rajtam kívül még 8 diplomás ember volt közmunkában, ebből egy nem kapta meg ezt a 66 ezres fizetést sem, csak 51-et, mert szegénynek nem volt okj-és papírja. Elég változatos volt a felhozatal, kor, tapasztalat és végzettségek tekintetében.

1-es: hagyjuk már ezt a szar a diplomád és nem vagy hajlandó költözni szöveget, unalmas.

Nem fogok programozást tanulni, ha nem érdekel, hiába hiányszakma, esetleg orvosnak vagy ápolónak állni, ha nem bírom a vér és a tű látványát se, csak mert ott tuti el lehet jelenleg helyezkedni.

A költözés meg megint egy összetett dolog, főleg, ha már nem csak magát kell figyelembe vennie az embernek, hanem esetleg van családja is.

2016. jan. 5. 10:12
 4/8 Sándor G ***** válasza:

A kérdezőnek, igazad van, mert ha elköltözöl pl. szolnokra Kecskemétre, vagy Győrbe, akkor találsz munkahelyet, összeszerelő üzemben, szaktudás nélkül is ok. Viszont nem lesz hol laknod, az albérlet meg 70-80ez.ft. ról indul, és kauciót is kérnek ám.

100ezernél többet meg nem keresel, túlórákkal sem, mert az adó+járulékok elviszik a bruttót, házadat meg nem tudod eladni, venni meg pláne nem tud az ember, mert sokba kerül.

Én spec. 48évesen 3szakmával 20év gyakorlattal a hátam mögött, nem kellek sehova, szintét közmunkán tengödök, 66400Ft.ért brigádvezető vagyok.

Nádvágás, kemény földmunkák kint a hidegben, napi 6órában, nem számít hogy tél van.

Szégyen ez az ország, az ember nem ér semmit.

2016. jan. 5. 17:36
 5/8 Sándor G ***** válasza:

#2/4, nekem is van OKJ-s papíron meg erdészeti gépkez.i jogosítványom, és hihetetlen de nagyobb fákat is ki tudok vágni+darabolni, söt láncélezés is megy sk.

ennek ellenére gépet csak kivételes ritka esetben adnak ki, az ökinél, /kivéve a kisebbség/, pedig van fűkasza 5db.Stihl bozótvágó, motorfűrész stb. Inkább adnak kézi kaszát, oszt jó napot.

2016. jan. 5. 17:43
 6/8 A kérdező kommentje:
A költözés nagyon drága egy albérlet 70-80 ezer forint, Budapesten pedig 80-140 ezer forint és a fizetés alig fedezi az árát az albérletnek és akkor még nem is ettem semmit sem. Egyetemre pedig nem volt felesleges járnom, mivel tudom, hogy előbb-utóbb lesz rendes munkám.
2016. jan. 5. 18:43
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

Egy teljesen átlagosnak tűnő álláshirdetés, amikor behívják majd az emberkéket, akkor koppannak, hogy valójában pár hónapos közmunkáról van szó, ahol majd azzal hitegetik őket, hogyha jól dolgoznak, akkor átveszik állandóra, ami persze sosem jön el, évek óta ezt játsszák. Ez a közmunkarendszer az ország szégyene és nagyon durva, hogy a cégek ezt megtehetik az emberekkel.

2016. jan. 6. 09:45
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem szégyen. Nehéz munkát találni. És ha 66 ezer Ft ot keresel vele akkor gondolom, hogy ez nem utcaseprő, árokásó stb közmunka, hanem valami irodai esetleg szakmai. És ez már segítheti a későbbi munkatalálást, mert tapasztalat. Végül is ugyanolyan, mint ha egy nem közmunkás állásod lenne ugyanennyiért, minimálbérért egy adminisztrátorként pl. Én részmunkaidőben dolgozom, ezért még ennyit se keresek a munkaerőpiacon.
2016. jan. 11. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!