Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy munkahely állás ajánlat...

Ha egy munkahely állás ajánlattételét elfogadtam és aláírtam, az mire kötelez?

Figyelt kérdés
Viszont nem jelentkeznek...
2021. szept. 17. 09:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Az, hogy hazudsz. Se ceg, se ajanlat, se allas nincs, csak a szokasos kamusztori.
2021. szept. 18. 22:06
 22/30 anonim ***** válasza:

"De mi a helyzet, ha az ajánlat után "eltűnik" a cég."

Akkor ennyi volt a történet. Engedd ezt el és haladj tovább. Vedd úgy, hogy a sors nem oda rendelt dolgozni.

"Rögtön szerződés és úgy felmondani v elég az ajánlat?"

Mit akarsz felmondani, amikor még szerződést nem írtatok alá?

Kőműves Józsink tesz Neked egy ajánlatot, hogy 3 millióért elvállalná a házad felújítását. Te ezt aláírod, hogy "megfelel". Aztán Józsi meggondolja magát, mert nagyon karcsúnak tűnik már így utólag a megtett ajánlata, tehát a vállalkozási szerződés megkötését már nem erőlteti.

Mégis mit gondolsz, ilyenkor mi van?

Az van, hogy nem jött össze Neked ez a kedvező dolog, Ő pedig nem dolgozott olcsóbban, mint szerette volna. Az ajánlat pedig megy a kukába.

Az ajánlatban nem vállalnak a felek kötelezettséget egymással szemben. Az csak egy ajánlat.

Ingatlanközvetítők is tesznek egy ajánlatot, ha elfogadod, attól még lehet, hogy másnap kapnak egy jobbat és nem Veled fognak adásvételi szerződést kötni az ingatlanra. De ha nincs más opció, akkor viszont egy kötelezést tartalmazó nyilatkozatot (vételi szándéknyilatkozat) iratnak Veled alá. Na ott már kötelezettséget vállalsz arra, hogy a megajánlott és általad elfogadott árért az ingatlanra szerződést fogsz kötni velük.

Érzed a különbséget?

Ne rúgózzál már ezen annyit. Nem Te lettél a befutó és kész. Vagy nem is lesz befutó, ha a cég már el is tűnt.

2021. szept. 19. 05:57
 23/30 A kérdező kommentje:
Te nem rúgoznàl, ha később az határozná meg az életed, álmaid munkája lehetne?
2021. szept. 19. 06:57
 24/30 anonim ***** válasza:
91%
De, rugoznek. Hetekig, honapokig, akarevekig is! Teleirnam miatta kamukerdesekkel a gyk-t. Orditva csapkodnam a billentyuzetet, taknyom-nyalam egybefolyna mikozben ujabb es ujabb 'reszleteket' koltok a sztorihoz, mindig ugy alakitva hogy az addigi valaszok maris ne legyenek ervemyesek, es tovabb tudjam sajnaltatni magamat a mocskos szemet kizsakmanyolo Dobrogi-fonok meg a szegeny lesjnalt kisember narrativaja menten.
2021. szept. 19. 07:09
 25/30 A kérdező kommentje:

Nagyon de nagyon sarkìtasz, üdv az álomvilágban!

(szegény környezeted)

2021. szept. 19. 07:17
 26/30 anonim ***** válasza:
Fura, egy szoval nem cafoltad hogy a kerdes full kamu lenne. Milyen meglepo...
2021. szept. 19. 07:54
 27/30 anonim ***** válasza:
Úgy értelmeztem hogy szerződést előre nem szoktak kötni. Akkor ez hogy van? Ahol nem lobogtatnak előre szerződést akkor felmondani sem érdemes addig? Ha jól értem akkor az, ajanlattetel nem biztosíték semmire.. Can olyan cég ahol belépés előtt adnak már szerződést?
2021. szept. 19. 13:02
 28/30 anonim ***** válasza:

Nem tudom ki hol dolgozott de legkesobb az első munkanap alá szoktak iratni a szerzodest a legtöbb helyen.

Le van benne irva hogy az adott pozicioban mit kell csinalni, szabit mennyivel előre kell jelezni stb.

2021. szept. 19. 16:13
 29/30 anonim ***** válasza:
De pont ez a lényeg! Felmondani úgy hogy nincs még szerződés? Az előbb írták hogy az ajanlattetel nem garancia semmire.
2021. szept. 19. 19:23
 30/30 anonim ***** válasza:

"Te nem rúgoznàl, ha később az határozná meg az életed, álmaid munkája lehetne?"

Nem rugóztam rajta, csak egy hétig. Rosszul esett, hogy aztán nem hívtak, pedig hétfőn már állítólag kezdenem kellett volna. Viszont vagyok annyira büszke, hogy én nem kerestem őket. Máshova mentem dolgozni és kész.

Nem kuncsorgok én senkinek...

2021. szept. 20. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!