Ha munkahelyet váltanék akkor az új munkahely képes lenne várni értem 30 vagy 45 napos felmondási időt?
Ha a dolgozó mond fel, akkor nem növekszik a felmondási idő hossza a munkaviszony hosszával!
A szerződés (kollektív szerződés) szerinti felmondási időt kell csak eltölteni. Ha nem szerepel a szerződésben, akkor fix 30 nap, egy nappal sem több.
Rám vártak. Nyilván ahol úgy keresnek munkaerőt, hogy azonnali kezdés, ott labdába sem rúghattam.
1. Azt hogy az adott cég kivárja-e, nem tudjuk megmondani. Van amelyik igen, van amelyik nem. Nincs rá általános szabály. Nyilván attól is függ hogy a pozíció mikor üresedik meg, lehet hogy ott is tölti még valaki a felmondási idejét éppen.
2. Tökmindegy mennyi ideje dolgozol ott (ha te mondasz fel), a felmondási időd fixen a szerződésben megadott idő, vagy annak hiányában 30 nap.
Ezt állásinterjúnál szokták megbeszélni,ott érdeklődj hogy ez probléma-e de valószínűleg ők is megkérdezik.Normális cégnek ez nem jelent problémát,ezzel alapjáraton számolnak.
De nézd meg a szerződésben hogy van a felmondási idő,lehet közös megegyezéssel is megoldható,nekem pl 2 hetet kellett csak dolgoznom még amikor munkahelyet vàltottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!