Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy munkahely állás ajánlat...

Ha egy munkahely állás ajánlattételét elfogadtam és aláírtam, az mire kötelez?

Figyelt kérdés
Viszont nem jelentkeznek...
2021. szept. 17. 09:50
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
2021. szept. 17. 13:50
 12/30 anonim ***** válasza:
Ugy latom tovabbra is minden heten, akar tobbszor is igenyed van ra, hogy valaki elkuldjon *nyadba a kamu kerdeseiddel. Ha ez kell, ez kell.
2021. szept. 17. 13:58
 13/30 A kérdező kommentje:
*=a
2021. szept. 17. 14:10
 14/30 anonim ***** válasza:

Attól, hogy egy cég ajánlattételét elfogadtad, még nem biztos, hogy Veled kötnek munkaszerződést is. Az csak annyit jelent, hogy szívesen dolgoznál velük. Semmiféle kötelezettséged ez által nem keletkezik, ettől Te még nem lettél a cég munkavállalója és egyáltalán nem biztos, hogy az is leszel.

Ha pedig mégis, és nem tetszik a helyzet, felmondod a szerződést és kész.

2021. szept. 17. 14:42
 15/30 anonim ***** válasza:
Utolsó :he? Mi van? Az ajanlattetel tudomásom szerint a szerzodeskotes előtt van, tehát 100 %kivéve ha a munkávallalo visszamondja..amit írtál az elég rossz vicc, mert ilyenkor már fel szoktak mondani, nem? Ezt remélem nem írtad komolyan.
2021. szept. 17. 21:04
 16/30 anonim ***** válasza:

Próbaidő törvényileg kötelező.

Ergo ha alá is írsz bármit akkor is már akár az első nap felmondhatsz indokolás nélkül. Vagy előtte is, beszólsz hogy mégsem akarsz itt dolgozni.

2021. szept. 17. 21:08
 17/30 anonim ***** válasza:

"Utolsó :he? Mi van?"

Ez a stílusod?

"Próbaidő törvényileg kötelező."

El vagy kalibrálva.

Próbaidő nem kötelező és soha nem is volt az. Ha a munkaszerződés tartalmazza, akkor van, ha nem tartalmazza, akkor nincs.

"ajanlattetel tudomásom szerint a szerzodeskotes előtt van"

Ez így igaz. A lényeg -> "előtte" van. Tehát még szerződést nem kötöttek. Ha kérdezőnk nem írja alá a szerződést, akkor az nem lesz megkötve, így sem joga, sem kötelezettsége nem lesz a másik féllel szemben. Megköszöni a lehetőséget, és elbúcsúzik, a cég pedig keres valaki mást helyette.

"amit írtál az elég rossz vicc"

Melyik része nem volt számodra érthető, hanem inkább vicces?

"ha alá is írsz bármit akkor is már akár az első nap felmondhatsz indokolás nélkül."

Én nem ezt állítottam? -> "Ha pedig mégis, és nem tetszik a helyzet, felmondod a szerződést és kész."

2021. szept. 18. 04:59
 18/30 anonim ***** válasza:
Nem, nem ez a stílusom utolsó. Ezt csak amiatt kérdezem ergo ertrtlenkedek nagyon komolyan (rossz vicc) mert komolyan érdekel hogy az ajanlattetel kötelezi e a munkáltatót, ugyanis én úgy értelmezem hogy ilyenkor már fel lehet mondani. Ez ezt a rossz viccet úgy értettem hó nagyon nem vicces ha az ember felmond ez közben meg majd én vele kötnek szerződést.
2021. szept. 18. 21:30
 19/30 anonim ***** válasza:
Jav. Mármint nem vele kötnek szerződést. Lehet hogy nem ment át én konkrétan arra gondolok amikor emberünk elmegy egy interjúra, kivalasztjak és kap egy ajánlatot. Számomra ez már egy biztos dolog a cég részéről tehát a cég vele akar szerződni ha elfogadja az ajánlatukat. Ez, azért lényeges mert szerződést még nem kapott csak egy ajánlatot. Kérdezem én mi a protokoll? Rögtön szerződés és úgy felmondani v elég az ajánlat?
2021. szept. 18. 21:34
 20/30 A kérdező kommentje:
De mi a helyzet, ha az ajánlat után "eltűnik" a cég.
2021. szept. 18. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!