Ha egy munkahely állás ajánlattételét elfogadtam és aláírtam, az mire kötelez?
Attól, hogy egy cég ajánlattételét elfogadtad, még nem biztos, hogy Veled kötnek munkaszerződést is. Az csak annyit jelent, hogy szívesen dolgoznál velük. Semmiféle kötelezettséged ez által nem keletkezik, ettől Te még nem lettél a cég munkavállalója és egyáltalán nem biztos, hogy az is leszel.
Ha pedig mégis, és nem tetszik a helyzet, felmondod a szerződést és kész.
Próbaidő törvényileg kötelező.
Ergo ha alá is írsz bármit akkor is már akár az első nap felmondhatsz indokolás nélkül. Vagy előtte is, beszólsz hogy mégsem akarsz itt dolgozni.
"Utolsó :he? Mi van?"
Ez a stílusod?
"Próbaidő törvényileg kötelező."
El vagy kalibrálva.
Próbaidő nem kötelező és soha nem is volt az. Ha a munkaszerződés tartalmazza, akkor van, ha nem tartalmazza, akkor nincs.
"ajanlattetel tudomásom szerint a szerzodeskotes előtt van"
Ez így igaz. A lényeg -> "előtte" van. Tehát még szerződést nem kötöttek. Ha kérdezőnk nem írja alá a szerződést, akkor az nem lesz megkötve, így sem joga, sem kötelezettsége nem lesz a másik féllel szemben. Megköszöni a lehetőséget, és elbúcsúzik, a cég pedig keres valaki mást helyette.
"amit írtál az elég rossz vicc"
Melyik része nem volt számodra érthető, hanem inkább vicces?
"ha alá is írsz bármit akkor is már akár az első nap felmondhatsz indokolás nélkül."
Én nem ezt állítottam? -> "Ha pedig mégis, és nem tetszik a helyzet, felmondod a szerződést és kész."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!